Beste mascara – De ultieme mascara top 10

Mascara wordt verkocht in allerlei vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Mascara kopen is dus zo gebeurd, maar de juiste/beste mascara kopen is vaak een hel. Mascara is doorgaans niet bepaald goedkoop en van elk merk alle tientallen varianten uitproberen is dus een onbegonnen opgave. Maar hoe selecteer je dan de beste mascara? Lees verder voor het antwoord op die vraag!

De “beste” mascara?!?

Allereerst bestaat “de beste mascara” niet. De beste mascara verschilt namelijk per persoon en per soort en lengte wimpers. Persoonlijke smaak en voorkeur spelen ook een belangrijke rol. De één heeft het motto “Hoe langer en dikker, hoe beter”, de ander gaat liever voor een natural look. Bovendien verschilt het effect van een specifieke mascara ook per persoon. Wat bij de een wonderen doet, veroorzaakt een drama bij de ander. Lekker handig, die mascara!

Top 10 beste mascara’s

Desalniettemin zijn er wel mascara’s die veel genoemd worden als “favoriete/beste mascara”. Ik heb daarom het web afgespeurd om eens te kijken welke mascara’s veelal als favoriet worden bestempeld. Na een uitgebreide screening van websites, mascara tests, forums en blogs heb ik een top 10 van meest gebruikte & beste mascara’s opgesteld. Deze top 10 beste mascara’s wordt hieronder gepresenteerd.

 • 1. L’oreal Telescopic Mascara
 • 2. Max Factor Masterpiece Mascara
 • 3. …
 • 4. Maybelline Define-A-Lash mascara – prijs: vanaf € 12,99
 • 5. L’Oreal Volume Shocking mascara – prijs: € 16,49
 • 6. Chanel Inimitable mascara – prijs: vanaf € 26,00 (o.a. te koop bij Douglas)
 • 7. Maybelline Volume Express mascara – prijs: vanaf € 11,95
 • 8. Dior Show mascara – prijs: ?
 • 9. L’Oréal Double Extension mascara – prijs: vanaf € 13,19
 • 10. Rimmel Lash Maxxx mascara – prijs: vanaf € 11,99

Wat vind jij de beste mascara?

Staat jouw favoriete mascara in de lijst met beste mascara’s of heb jij nog tips? Help je mede-mascaragebruiker en laat hieronder in een reactie weten welke mascara jij het beste vindt! Op die manier kunnen zoekende mascaraliefhebbers zien welke mascara favoriet is en welke je maar beter niet kunt kopen als je op zoek bent naar de beste mascara.

Laat hieronder jouw opmerkingen, tips & adviezen achter in een reactie!

1 reactie op “Beste mascara – De ultieme mascara top 10

 1. Micky Proos ·

  MaxFactor 2000 Calorie mag in de top 10 absoluut niet ontbreken!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.