Laserbehandelingen in de Schoonheidskliniek: Dit zijn de Mogelijkheden

Self-Care · Door Ilse

laserbehandelingen-schoonheidskliniek-mogelijkheden-badpak

Laser wordt al heel lang toegepast in de gezondheidszorg. Je kent het wellicht van behandelingen bij kanker. Tumoren worden aangepakt met bestraling met laser. Maar ook als je niet ernstig ziek bent kan een laserbehandeling worden toegepast. In de schoonheidskliniek worden laserbehandelingen gegeven voor verschillende doeleinden.

Ontharing

Als een meisje in de puberteit komt dan ontstaat er haargroei in de schaamstreek en onder de oksels. Dat is volkomen normaal. Maar er zijn ook vrouwen die te maken hebben met overbeharing. Dat is natuurlijk heel vervelend. In een laserkliniek in Enschede kun je hiervoor behandeld worden. Door middel van lasertechniek worden de haarzakjes ‘uitgeschakeld’ zodat je geen haargroei meer hebt op je borst of rug. Deze behandeling is permanent. Na afloop hoef je dus nooit meer aan de slag met de ladyshave of wax. Gemiddeld zijn er zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig. Bij ernstige overbeharing worden de kosten soms vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Spijt van je tatoeage?

tattoo

Een tatoeage laten zetten is doorgaans zo gebeurd. Voor een kleine afbeelding hoef je soms maar één keer naar de tattoo shop. Maar wat nu als je spijt krijgt van de naam van je grote liefde op je bovenarm die een jaar later toch niet de ware bleek te zijn? Of die opvallende afbeelding die wel erg prominent op je lichaam staat? Als je spijt hebt van een tatoeage dan kan deze door middel van laserbehandeling worden verwijderd. Bedenk dat het geen kleinigheid is. Je moet hiervoor meerdere behandelingen ondergaan in een laserkliniek in Zwolle. Een tatoeage is in principe ‘voor het leven’ en daar moet je dus goed over nadenken. Het is ook niet altijd mogelijk om een tattoo helemaal onzichtbaar te verwijderen. Soms blijft er een litteken zichtbaar.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Als je voor een laserbehandeling naar een kliniek gaat dan wordt er eerst een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken welke behandeling je wilt ondergaan. Een behandelaar bekijkt het te behandelen huidoppervlak en bespreekt met je wat er mogelijk is qua behandelingen en wat hiervan de kosten zijn. Als je akkoord gaat dan wordt er vervolgens een afspraak gemaakt voor je eerste behandeling.

Is behandeling met laser gevaarlijk?

Een behandeling met laser is niet gevaarlijk voor je gezondheid. Natuurlijk moet je niet meer dan noodzakelijk aan laserstralen worden blootgesteld, maar voor een ontharingsbehandeling of het verwijderen van een tattoo is het geen probleem. De laser wordt zeer precies afgesteld en raakt dus alleen de huid op de plaatsen waar dat nodig is. Elke behandeling duurt niet langer dan nodig. Om de huid te laten herstellen worden de behandelingen met tussenpozen gepland totdat het gewenste resultaat is bereikt. Laserbehandelingen worden ook toegepast om huidproblemen te verhelpen zoals striae, acné en couperose of het verwijderen of vervagen van littekens. Dat zou natuurlijk niet gebeuren als laseren zeer schadelijk is voor de huid.

Laat een reactie achter

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.