Rijpe vrouwen met jonge mannen: alles over cougars & poema’s

cougars-&-poema'sDat veel mannen – en dan vooral rijke mannen – met beduidend jongere vrouwen door het leven gaan is algemeen bekend. Een relatief nieuwe ontwikkeling daarentegen, is dat steeds meer (welgestelde) vrouwen jongere mannen het bed in sleuren. Hieronder lees je alles over de zogenaamde poema’s en cougars…

Definitie ‘cougar’

De 40-jarige dame die er piepjonge mannen op nahoudt staat al enige tijd bekend als cougar. Rond dit type vrouw zijn zelfs volledige films en televisieseries bedacht, waaronder het populaire ‘Cougar Town’ met Scream– en Friends-ster Courtney Cox. De term cougar is niet erg populair meer, omdat het woord steeds vaker wordt geassocieerd met ‘oud’ en ‘wanhopig’.

Definitie ‘poema’

Actrice Demi Moore wordt – vanwege haar huwelijk met de zestien jaar jongere Ashton Kutcher – cougar genoemd. De Hollywoodster geeft zelf echter de voorkeur aan de term puma of poema. De naam poema wordt namelijk gegeven aan vrouwen in hun eind 20’er en begin 30’er jaren met piepjonge “boy toys”. De term zou bovendien bedoeld zijn voor actieve, succesvolle en carrièregerichte vrouwen… En dus niet voor “desperate housewives”.

Poema’s in trek bij jongemannen

De jonge variant van de cougar, ook wel bekend als poema, is een eind-twintiger / begin-dertiger die naarstig opzoek is naar jongere jongens. Gelukkig voor hen vallen veel poema’s met hun neus in de boter. Jongemannen staan namelijk in de rij om te worden verleid door een kittige poema. De poema wordt attractief en begeerlijk gevonden vanwege haar stijl, haar rijpheid, haar levenservaring, haar opleiding en niet in het minst haar financiële onafhankelijkheid.

Psychologische veranderingen

Psychologe Helen Fisher stelt dat hedendaagse vrouwen op professioneel en financieel vlak succesvoller zijn dan ooit tevoren. Hierdoor is het klassieke verlangen van de doorsnee jongeman veranderd. Jongemannen begeren steeds vaker de totale onafhankelijkheid van de poema.

De poema is op haar beurt klaar met hoogopgeleide en brallerige mannen die vrouwen nog altijd als minderwaardig zien. Bovendien verstaat zij de zorgeloosheid en het gebrek aan ambitie van nonchalante jongens. De poema is bereid om (al dan niet voor langere tijd) voor hen te zorgen. Bovendien voelt de poema zich sexy, succesvol en begeerlijk wanneer zij een jonge jongen aan de haak slaat.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.