Als een mug je huid doorboort, blijft er muggenspeeksel in je huid achter. Een muggenbeet veroorzaakt zodoende een bult op de huid die ook wel ‘muggenbult’ of ‘galbult’ wordt genoemd. De behandeling van “niet-allergische” muggenbulten is relatief eenvoudig. In dit artikel bespreken we hoe je een muggenbult kunt behandelen
Onder Gezondr’s artikel over huidgezwellen (18 huid-gezwellen: abces, cyste, poliep, blaar, zweer, tumor e.a.) stelde Sandra…
Aangezien de reacties op Gezondr blijven binnenstromen en er onder sommige artikels letterlijk duizenden reacties zijn…
Op Gezondr krijgen we zeer regelmatig reacties met de vraag of het verstandig is om een…
Soraia stelde de volgende vraag aan Gezondr: ‘Ik ben nu 4 kilo afgevallen en ik wil het graag zo houden. Ik wil niet aankomen, maar ook niet afvallen. Hoe moet ik dat doen? Want als ik blijf bewegen val ik toch alleen maar af… Moet ik mijn eetgewoonten veranderen?’
De galblaas krijgt van de lever gal aangereikt en houdt deze een tijdje vast totdat er vetten worden gegeten en de gal nodig is in de darmen. In dit artikel worden verscheidene aandoeningen en afwijkingen van de galblaas en galwegen behandeld, waaronder galweginfectie, galblaasontsteking & galstenen
Een ontstoken ader (of spatader) aan het huidoppervlak wordt ook wel oppervlakkige flebitis of aderontsteking genoemd. Meestal bevinden ontstoken aders zich in de liesstreek & benen. In dit artikel bespreken we alles over flebitis-behandeling met medicijnen en het behandelen van flebitis door zelfzorg (koelen, verwarmen, rusten & bewegen)
Het vakkundig “aanprikken” van een infuus doet altijd pijn, maar niet uitermate hevig. De prik duurt bovendien maar heel kort en als het infuus eenmaal zit, voel je er niks meer van. In zeldzame gevallen wordt er echter een zenuw geraakt bij het inprikken. Bovendien kan de ader waarin het infuus zit ontstoken raken en pijn gaan doen
Bakkers gebruiken allerlei ingrediënten in hun broden waarvoor mensen allergisch, intolerant of overgevoelig kunnen zijn, waaronder, tarwe, gluten, eieren, melk, soja, sesam, meelverbeteraars, kleurstoffen en voedingszuren. Bovendien bevat brood nagenoeg altijd gist. Veel mensen zijn allergisch, overgevoelig of intolerant voor gist