BIAmed Dieet

Naam: BIAmed Dieet
Dieetsoort: Maaltijdvervangers / dieettrainingen
Aantal calorieën per dag: Persoonsgebonden
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

BIAmed Dieet – In het kort

De basis van het BIAmed Dieet is de BIA-meting. De BIA-meting neemt iemands actieve spiermassa als uitgangspunt en geeft aan hoeveel energie men per dag nodig heeft. Door middel van het BIAmed Dieet zou men vervolgens kunnen afvallen doordat het dieet de balans tussen energie-inname en energieverbruik herstelt. Het BIAmed Dieet is dus een persoonsgebonden dieet en wordt aangemeten en begeleid door een arts, diëtist of voedingsdeskundige. Een BIAmed-consulent schrijft een nieuw voedingspatroon voor waarbij in de beginfase gebruik wordt gemaakt van maaltijdvervangers om gewicht te verliezen. Er vindt tweewekelijks een BIA-meting plaats om de vooruitgang te monitoren.

BIAmed Dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het BIAmed Dieet is gebaseerd op 2 fases die geleidelijk in elkaar overgaan. Deze fases zien er als volgt uit:

BIAmed Fase 1
De eerste fase van het BIAmed Dieet staat in het teken van afvallen. Men dient gezond te eten en doorgaans twee maaltijden per dag te vervangen door BIAmed maaltijdvervangers. Hierdoor nuttigt men dagelijks tot 1000 calorieën minder. De maaltijdvervangers zouden zorgen voor behoud van spierweefsel en verlies van lichaamsvet. Gedurende Fase 1 van het BIAmed Dieet verliest men gemiddeld 1 kilo lichaamsvet per week. Aan het eind van deze fase dient men nog maar één maaltijd per dag te vervangen om langzaam weer aan een normaal, maar gezond eetpatroon te wennen. Men verliest met één maaltijdvervanger per dag nog ongeveer 500 gram lichaamsvet per week.

BIAmed Fase 2
Tijdens Fase 2 van het BIAmed Dieet staat het behoud van het huidige lichaamsgewicht centraal. Maaltijden worden niet langer meer vervangen door maaltijdvervangers, maar er is nog steeds aandacht voor gezonde voeding met de juiste verhouding calorieën uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Het aantal BIA-metingen neemt geleidelijk aan af, hoewel het aangeraden wordt om nog wel regelmatig op controle te komen.

BIAmed Dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Tijdens het BIAmed Dieet wordt voornamelijk gebruikgemaakt van BIAmed maaltijdvervangers om af te vallen. Daarnaast staat gezonde voeding centraal. De BIAmed-consulent geeft uitleg over de juiste voedingsmiddelen. De belangrijkste BIAmed producten zijn:

  • BIA Start
  • BIA Norm
  • BIA Repen
  • BIA Shaker
  • BIA Plus

BIAmed Dieet – Tot slot

Tijdens het BIAmed Dieet is niet alleen aandacht voor voeding op zich, maar ook voor de achterliggende redenen waarom mensen eten en de gedachten en gevoelens die men daarbij heeft. Het eetgedrag wordt uitgebreid besproken en waar nodig verbeterd.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.