Over Gezondr

Gezondr.nl is een vernieuwende website over gezondheid en welzijn met een frisse blik en kritische houding. Op deze website vind je informatie over gezond leven, psychologie, klachten, kwalen, afvallen, lichaamsbeweging, lichamelijke verzorging en (homeopathische) middelen. Er wordt dagelijks nieuwe informatie toegevoegd door de redactie van Gezondr. Bijdrages van lezers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Stel bijvoorbeeld een vraag over je gezondheid aan Gezondr, laat een reactie achter of doe mee aan een poll. Je kunt Gezondr bovendien volgen op Twitter en Facebook.

Wat is Gezondr?

Medische informatie vind je online volop, maar vaak is de informatie óf behoorlijk ingewikkeld (denk: Wikipedia), óf totaal onzinnig (denk: citroensap is de oplossing bij haaruitval) óf enorm gekleurd door commercieel gewin (denk: razendsnel & moeiteloos afvallen met superdieet X). Op Gezondr proberen we het anders aan te pakken; je vindt hier informatie in duidelijke taal die zoveel mogelijk praktisch gericht is. Zodoende hopen we onze bezoekers verder te helpen met hun gezondheid en welzijn.

Door wie wordt Gezondr gemaakt?

De redactie van Gezondr is gevestigd in het prachtige Brabantse Breda. De meeste artikelen op Gezondr zijn geschreven door Paul & Sabrina (zie hieronder), tevens mede-eigenaren van Gezondr…

Paul

Paul is bij Gezondr voorman op het gebied van redactie & onderzoek. Heb je een vraag over je gezondheid? Stel hem aan Paul en hij weet er vrijwel altijd iets over te vertellen. Weet hij het niet, dan kent de bibliotheek (en Google) geen geheimen voor hem en zoekt hij het tot in de puntjes voor je uit.

In zijn vrije tijd bezoekt Paul graag concerten en festivals (Lowlands!), leest hij veel boeken en kijkt hij graag series zoals Breaking Bad, Mad Men en Dexter. Ook voor een spelletje Kolonisten van Catan kun je Paul altijd strikken. Minder blij wordt Paul van dierenleed… Het voeren (lees: vetmesten) van de tuinvogels is dan ook een dagtaak voor ‘m.

Sabrina

Sabrina schrijft niet alleen artikelen voor Gezondr, maar houdt zich ook voornamelijk bezig met het ontwerp & de techniek van de site. Sabrina beantwoordt tevens de e-mail van Gezondr en twittert (@GezondrNL) namens de site.

Als Sabrina niet aan het werk is, dan kijkt ze graag naar Parenthood, Being Erica, Glee en Veronica Mars. Mocht er dan nog tijd over zijn, dan wil het nog wel eens gebeuren dat Sabrina de gitaar pakt en “muziek” maakt, hoewel het resultaat tot nog toe niet geschikt is voor publiekelijk vertoon. Extreme ergernis ervaart Sabrina voornamelijk als onnozele automobilisten haar bijna van het zebrapad rijden, hoewel ze dat ook direct weer vergeet zodra ze een afbeelding van een panda ziet.

Hoe zit het met de producten die ik op Gezondr zie?

Gezondr verkoopt zelf geen producten, maar je vindt op sommige pagina’s wel verwijzingen naar producten die je (online) kunt kopen. Wij bevelen medicijnen of homeopathische geneesmiddelen geenszins aan, maar geven alleen voorbeelden van populaire mogelijkheden. Medicijnen die uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar zijn dien je logischerwijs voorgeschreven te krijgen door een bevoegd arts. Lees voordat je een geneesmiddel gebruikt bovendien altijd eerst zorgvuldig de bijsluiter en houd je aan de voorschriften en adviezen die erin staan.

Geen alternatief voor huisarts of medisch specialist

Gezondr.nl is geen medisch of farmaceutisch expert, maar een website die informatieve artikelen beschikbaar stelt over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van lichamelijke gezondheid en geestelijke gesteldheid. Gezondr.nl dient slechts als medium en niet als medisch adviesbureau. Bij klachten dient een huisarts te worden ingeschakeld en geen informatieve website. Gezondr.nl is dus GEEN alternatief voor advies van een huisarts of medisch specialist en geldt alleen als aanvullende bron van informatie waar je wellicht interessante of bruikbare inspiratie uit kunt halen.