Over Gezondr

Gezond’r.nl is een innoverende website over gezondheid en welzijn, met een frisse blik en kritische houding. Op deze informatieve website vind je kennis over gezond leven, gezondheidsklachten, allerhande kwalen, afslanken, diëten, lichaamsbeweging, lichamelijke verzorging en gezondheidsbevorderende en -ondersteunende producten. Gezond’r verkoopt niets en de informatie die op Gezondr.nl wordt verstrekt, is dan ook volkomen onafhankelijk.

Er wordt bijna dagelijks nieuwe informatie toegevoegd door de redactie van Gezond’r. Bijdrages van lezers zijn natuurlijk ook van harte welkom in de reacties onder elk artikel. Stel bijvoorbeeld een vraag over je gezondheid aan Gezond’r, laat een reactie achter of doe mee aan een poll. Je kunt Gezond’r bovendien volgen op Facebook en Twitter.

Wat is Gezond’r?

Medische informatie vind je online volop, maar vaak is de informatie óf behoorlijk ingewikkeld (denk: Wikipedia), óf totaal onzinnig (denk: citroensap is de oplossing bij haaruitval), óf enorm gekleurd door commercieel gewin (denk: razendsnel & moeiteloos afvallen met superdieet X). Op Gezond’r proberen we het anders aan te pakken; je vindt hier informatie in duidelijke taal die zo veel mogelijk praktisch gericht is. Zodoende hopen we onze bezoekers verder te helpen met hun gezondheid en welzijn.

Wie zit er achter Gezond’r?

De redactie van Gezond’r is gevestigd in het prachtige Brabant. Veruit de meeste artikelen op Gezond’r zijn geschreven door Paul & Sabrina (zie hieronder), tevens mede-eigenaars van Gezond’r…

Paul

Voedingsconsulent Paul is bij Gezond’r voorman op het gebied van redactie & onderzoek. Heb je een vraag over je gezondheid? Stel hem aan Paul en hij weet vrijwel altijd iets te vertellen. Weet hij het niet, dan zoekt hij het tot in de puntjes voor je uit.

In zijn vrije tijd bezoekt Paul graag concerten en festivals, leest hij veel boeken en kijkt hij graag films en televisieseries. Ook voor een gezelschapsspelletje is hij te strikken. Minder blij wordt Paul van dierenleed… Het voeren (lees: vetmesten) van de tuinvogels is dan ook een dagtaak voor ‘m.

Sabrina

Gezondheidscoach Sabrina schrijft niet alleen artikelen voor Gezond’r, maar houdt zich óók bezig met het ontwerp & de techniek van de site. Sabrina beantwoordt tevens de e-mail van Gezond’r en twittert (@GezondrNL) namens de site.

Als Sabrina niet aan het werk is, dan kijkt ze graag naar dramaseries; zowel oud als nieuw. Mocht er tijd over zijn, dan wil het nog weleens gebeuren dat Sabrina de gitaar pakt en ‘muziek’ maakt. Extreme ergernis ervaart Sabrina voornamelijk als onnozele automobilisten haar bijna van het zebrapad rijden, hoewel ze dat ook direct weer vergeet zodra ze een (afbeelding van) een panda ziet.

Hoe zit het met de producten die ik op Gezond’r zie?

Gezond’r verkoopt zelf géén producten, maar je vindt op sommige pagina’s wel verwijzingen / advertenties naar producten die je (online) kunt kopen. Wij bevelen medicijnen en/of (homeopathische) (genees)middelen géénszins aan, maar geven soms wel voorbeelden van bekende opties. Medicijnen die uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar zijn, dien je logischerwijs voorgeschreven te krijgen door een bevoegd arts. Lees voordat je een geneesmiddel gebruikt bovendien altijd eerst zorgvuldig de bijsluiter en houd je aan de voorschriften en adviezen die erin staan.

En houd dit te allen tijde in je achterhoofd: Gezond’r is slechts een informatief platform en nóóit of te nimmer een alternatief voor een medisch consult of medisch handelen. Zie hieromtrent desgewenst ook ons voorbehoud bij medische informatie en onze algemene voorwaarden.

Géén alternatief voor huisarts of medisch specialist

Gezond’r.nl is dus géén medisch of farmaceutisch expert, maar slechts een website die gratis en vrijblijvend informatieve artikels beschikbaar stelt over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van lichamelijke gezondheid en geestelijke gesteldheid. Gezond’r.nl dient slechts als medium en niet als medisch adviesbureau. Bij klachten dient een HUISARTS te worden ingeschakeld en géén informatieve website.

Al met al is Gezondr.nl GEEN alternatief voor advies van een huisarts of medisch specialist en geldt deze website uitsluitend als aanvullende bron van informatie waar je wellicht interessante of bruikbare inspiratie uit kunt halen.