Brood dieet

Naam: Brood dieet
Dieetsoort: Dieet op basis van specifiek voedingsmiddel
Aantal calorieën per dag: Afhankelijk van hoeveelheid brood
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Brood dieet In het kort

Binnen het Brooddieet wissel je dagen waarop je alleen maar volkorenbrood eet af met dagen waarop je “gewoon” eet. Door middel van het Brooddieet zou de alvleesklier, en daarmee de insulineproductie, worden gestimuleerd. Dit zou ervoor zorgen dat je lichaam minder vet opslaat, wat gewichtsafname als gevolg heeft.

Volkorenbrood bevat erg veel voedingsvezels. Deze vezels zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en hebben een positief effect op de werking van je darmen. Verder bevat volkorenbrood veel nuttige stoffen  en weinig tot geen vet. Zodoende zou je per week ongeveer twee kilo kunnen afvallen met het Brood dieet.

Brood dieet Voedingsschema en richtlijnen

Tijdens het Brood dieet eet je om de dag alleen maar volkorenbrood. Op de “brooddagen” mag je uitsluitend volkorenbrood eten en enkel dranken met weinig calorieën drinken. Denk hierbij aan water, bouillon, koffie en thee zonder toevoegingen. Broodbeleg is niet toegestaan. Op de overige dagen mag je gewoon eten, maar dien je wel gezond te eten.

Brood dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Binnen het Brood dieet eet je voornamelijk veel volkorenbrood. Op de gewone dagen mag je in principe alle gezonde voedingsmiddelen nuttigen en is het vooral belangrijk om voldoende groenten en fruit te eten.

Brood dieet Tot slot

Om op de dagen dat je enkel brood mag eten toch wat variatie in te bouwen, kun je verschillende soorten volkorenbrood afwisselen of het brood bijvoorbeeld roosteren en met een kopje bouillon eten. Het Brooddieet zou niet langer dan 6 weken mogen worden gevolgd, omdat er dan een tekort aan bepaalde voedingstoffen ontstaat.

Reacties

  1. met elk dieet ontstaat er een tekort aan bepaalde voedingstoffen.
    het zou fijn zijn is een keer te vermelden WELKE voedingsstoffen, want volgens mij zal het reuze meevallen zeker als je ernaast multi vitamine slikt en wat je op de ene dag niet eet inhaalt op de dag dat het wel mag.
    slot vraag is dus welke voedingsstoffen

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.