Dieet Slim Plan

Naam: Dieet Slim Plan
Dieetsoort: Calorieën tellen
Aantal calorieën per dag: 18 tot 25 keer je lichaamsgewicht
Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Dieet Slim Plan In het kort

Het Dieet Slim Plan is verzonnen door de schrijver Barry Sanders en staat uitgelegd in zijn boek ‘The Diet Smart Plan’. Het Dieet Slim Plan focust zich op kleine aanpassingen binnen je voedingspatroon die tezamen op den duur een groot verschil kunnen maken. Het Dieet Slim Plan kent dus geen drastische aanpassingen en hanteert geen strakke deadlines. Waar de doorsnee afvaller gericht is op zo snel mogelijk zo veel mogelijk afvallen, pleit het Dieet Slim Plan voor geleidelijk afvallen door middel van een voedingspatroon dat veel op het normale eetpatroon lijkt. Op die manier is er minder kans dat je je dieet tussentijds staakt en juist meer kans dat je ook daadwerkelijk afvalt.

Dieet Slim Plan – Voedingsschema en richtlijnen

Het Dieet Slim Plan hanteert drie basisregels, namelijk:

 1. Het maximaal aantal toegestane calorieën per dag is 18 keer je lichaamsgewicht. Stel je weegt 70 kilo, dan mag je dus 18 x 70 = 1260 calorieën per dag. Op het moment dat je je streefgewicht bijna hebt bereikt mag je dagelijks 25 keer je lichaamsgewicht in calorieën eten. Voor aanvang van iedere maaltijd dien je te evalueren hoeveel calorieën je tot je gaat nemen, zodat je het daglimiet niet overschrijdt.
 2. Eet minimaal 5 keer per dag, bij voorkeur 6 keer. Op die manier voorkom je dat je te veel eet en zorg je ervoor dat je spijsvertering gedurende de hele dag optimaal werkt.
 3. Weeg jezelf zowel ’s ochtends als ’s avonds. Door jezelf zeer regelmatig te wegen houd je je dieetdoelstellingen continu in gedachten. Daarnaast zul je door middel van deze regel direct het resultaat van het Dieet Slim Plan zien.

Dieet Slim Plan – Belangrijkste voedingsmiddelen

Het Dieet Slim Plan deelt voeding op in vijf categorieën, namelijk:

 1. Onbeperkt toegestane voedingsmiddelen: Groenten met weinig calorieën (o.a. komkommer, selderij en waspeen) mogen onbeperkt worden gegeten. Deze hoeven dan ook niet te worden geteld voor het totaal aantal toegestane calorieën per dag.
 2. Basis voedingsmiddelen: O.a. aardappelen, rijst, fruit en mager vlees. Deze producten dienen zoveel mogelijk te worden gegeten. De calorieën van deze producten dienen echter wel meegeteld te worden.
 3. Voedingsmiddelen waarvan 1 portie is toegestaan: O.a. spaghetti, (room)ijs en biefstuk. Deze producten zijn in beperkte hoeveelheden dagelijks toegestaan.
 4. Voedingsmiddelen die aangepast dienen te worden:Voedingsmiddelen waarvan light varianten met minder calorieën bestaan en voedingsmiddelen die zodoende kunnen worden bereid dat er calorieën worden bespaard. O.a. cheeseburgers, friet en melk.
 5. Beperkt toegestane voedingsmiddelen: O.a. lasagne. Deze voedingsmiddelen zijn niet verboden maar mogen slechts eenmaal per week worden genuttigd.

Dieet Slim Plan Tot slot

Het is de bedoeling dat je aan het begin van het Dieet Slim Plan niet aan lichaamsbeweging doet zodat je je helemaal op het dieet kunt richten. Na 6 weken het Dieet Slim Plan te hebben gevolgd, dien je van start te gaan met een normale hoeveelheid lichaamsbeweging. Dit geldt overigens niet voor mensen die reeds aan lichaamsbeweging deden voor aanvang van het Dieet Slim Plan. In dat geval kun je gewoon blijven bewegen.

Reacties

 1. Belachelijk dieet.
  Er wordt geen enkel rekening gehouden met leefomstandigheden.
  Of je nou sport of niet iedereen hetzelfde aantal calorieën?
  1260 calorieën leidt onherroepelijk tot jojo effect.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.