Liposuctie

Naam: Liposuctie
Dieetsoort: Operatieve ingreep
Aantal calorieën per dag: N.v.t.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Liposuctie – In het kort

Liposuctie is een operatieve ingreep die in de jaren ’70 werd uitgevonden.  Door middel van liposuctie worden de meest hardnekkige vetophopingen weggezogen. Vetophopingen in buik, heupen, billen, onder- en bovenbenen, knieën, armen, hals en/of onderkin worden onderhuids verwijderd met behulp van een canule (zuigbuisje) en vacuümpomp. Liposuctie moet niet worden gezien als moeiteloze methode om af te vallen, maar eerder als contourverfraaiing. Vetverwijdering gaat namelijk niet gepaard met een sterke gewichtsafname. Liposuctie wordt dan ook vaak ingezet nadat iemand de ‘relatief gemakkelijke kilo’s’ al is kwijtgeraakt.

Liposuctie – Richtlijnen & Operatie

Liposuctie geschiedt als volgt:

  • De patiënt wordt verdoofd (lokaal of algehele narcose).
  • Er wordt een sneetje (incisie) gemaakt op de plek waar zich hardnekkig overtollig vet bevindt.
  • De canule (zuigbuis) wordt onderhuids ingebracht.
  • Overtollig vetweefsel wordt weggezogen.
  • Eventueel overtollig huidweefsel wordt verwijderd.
  • De incisie wordt gedicht met oplosbare hechtingen of wondlijm.
  • Na de operatie dient er een steungevende lipopanty te worden gedragen.
  • Na 1 à 2 weken kan de patiënt weer aan het dagelijks leven deelnemen.

Liposuctie – Tot slot

Wanneer je een operatie ondergaat, is het belangrijk om zo fit en gezond mogelijk te zijn. Je dient er dus alles aan te hebben gedaan om je streefgewicht te bereiken alvorens je aan liposuctie begint. Immers: hoe zwaarder je bent, des te groter de kans op complicaties gedurende of na de liposuctie behandeling.

Andere operatieve ingrepen en/of plastische chirurgie

Maagballon
Maagband

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.