EGA dieet methode

Naam: EGA dieet methode
Dieetsoort: Dieettrainingen
Aantal calorieën per dag: N.v.t. (geen richtlijnen voor calorie-intake)
Caloriewaarde:

• N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
• Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
• Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
• Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

EGA dieet methode – In het kort

Het EGA dieet is bedacht door Annie Disseldorp. Volgens de officiële website van EGA viel Annie zelf ooit 50 kilo af door haar EGA dieet. Sindsdien houdt Annie zich bezig met het helpen van andere mensen in de strijd tegen overtollige kilo’s. Er worden inmiddels door heel Nederland EGA cursussen georganiseerd onder de noemer “EGA afslank- en begeleidingsclub”. Tijdens deze cursussen leren deelnemers hoe ze effectief kunnen afvallen of op gewicht kunnen blijven. Uitgebalanceerde maaltijden bestaande uit gezonde voedingsmiddelen staan hierbij centraal.

Door het volgen van het EGA dieet zou men zo’n één tot anderhalve kilo per week kunnen afvallen. Hongerlijden is volgens het EGA dieet beslist niet nodig, een flinke dosis zelfdiscipline echter wel. Naast cursussen biedt EGA ook receptenboeken en diverse producten aan, waaronder EGA kruidig zoutaroma, EGA sauzen en EGA voedingssupplementen.

EGA dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Er bestaat geen vast EGA voedingsschema. Tijdens een EGA dieet cursus krijgt men persoonlijk advies over het juiste voedingsschema. Onder begeleiding van een EGA-consulent wordt wekelijks het gewicht bepaald en een plan opgesteld om het streefgewicht te bereiken. Bij aanvang van een EGA cursus wordt de EGA eetwijzer uitgereikt. In deze eetwijzer staan de algemene EGA richtlijnen om het gewenste streefgewicht te bereiken.

EGA dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Het EGA dieet schrijft geen specifieke voedingsmiddelen voor, maar richt zich op gezond voedsel en nauwkeurig afgemeten porties. Het is volgens EGA niet nodig om het eetpatroon drastisch aan te passen of de voedselinname sterk te beperken. Het is echter wel belangrijk om de richtlijnen van EGA nauwkeurig op te volgen om maximaal resultaat te behalen.

EGA dieetmethode – Tot slot

De EGA dieet cursussen worden op meer dan 700 plekken in Nederland verzorgd. De kosten van een EGA cursus bedragen € 10,- inschrijfgeld en vervolgens € 6,- per week. Op de EgaNederland.nl staat een overzicht van de cursusplaatsen. Het is overigens ook mogelijk om de cursus schriftelijk te volgen.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.