HCG kuur

Naam: HCG kuur (HCG dieet)
Dieetsoort: Hormoon dieet
Aantal calorieën per dag: +/- 500 kcal.
Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

HCG kuur – In het kort

HCG (Humaan Chorion Gonadotrofine) is een alternatieve afslankmethode. HCG is een hormoon dat in grote hoeveelheden wordt aangemaakt bij zwangere vrouwen. Het zwangerschapshormoon zou hardnekkig vet losmaken en helpen verbranden en hongergevoel onderdrukken. Zodoende zouden HCG injecties helpen bij afvallen en gewichtsverlies. De HCG kuur (HCG afslankkuur / HCG dieet) duurt 23 dagen. Tijdens de HCG kuur volg je een vetvrij en zetmeelvrij dieet van 500 kilocalorieën per dag. Tijdens het HCG dieet drink je uitsluitend thee, koffie en water, zonder toevoegingen. Voor maximaal resultaat zou je twee HCG kuren achter elkaar kunnen volgen.

HCG kuur – Voedingsschema en richtlijnen

Gedurende de 23-daagse HCG kuur volg je een zeer laagcalorisch, vetvrij en zetmeelvrij dieet. Een dagmenu uit het HCG dieet ziet er als volgt uit:

 • Ontbijt: ’s Ochtends mag je 125 kilocalorieën nuttigen (bijv. een volkoren pistolet).
 • Lunch: ’s Middags mag je 125 kilocalorieën nuttigen (bijv. 2 beschuiten met suikervrije jam).
 • Diner: ’s Avonds mag je 250 kilocalorieën nuttigen (bijv. een rauwkostsalade met mozzarella).
 • Tussendoortjes: Er mogen geen tussendoortjes worden genuttigd.

HCG kuur  – Belangrijkste voedingsmiddelen

De belangrijkste levensmiddelen die thuishoren binnen een HCG kuur zijn:

 • Water
 • Thee
 • Koffie
 • Groenten
 • Rauwkost
 • Beschuit

HCG kuur – Tot slot

HCG is inmiddels veelvuldig in de media geweest. HCG (Organon Pregnyl en HCG Lepori) mag officieel alleen door een bevoegd arts worden voorgeschreven en door een bevoegd apotheker worden verstrekt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft  zelfs vermeld dat de verstrekking van HCG voor afslankdoeleinden illegaal en dus strafbaar is.

Overige afslankpillen / injecties / pleisters / druppels etc.

Bio HCG dieet
Dieet Pleisters
GenoTrim DNA afslankpil
Hoodia Gordonii dieet
Lipo Dissolve dieet
NachtSlank dieet
Optimel Control dieet
SlimBall dieet
Slimming Drops
Stacker 2
Stacker 3 dieet
Stacker 4 dieet
Vet Vernietiger dieet

21 Reacties

 1. Even een reactie hierop; Dr Menko heeft uiteindelijk na een jarenlange juridische strijd gewonnen van de overheid en had bewezen dat dit geen medicijn is. Dat is namelijk waar het om ging. Inmiddels is Dr Menko overleden en is een bevriendekjke collega van hem hiermee verder gegaan in Nijmegen. De echte HCG kuur is dus nog steeds te krijgen.

  • Ha Willem, waar in Nijmegen is dit te krijgen? Ik ben op zoek..

 2. Hallo, ik heb zojuist een kuur gedaan en ben van 90kg naar 82kg gegaan en dat in maar 3 weken tijd, ik ga binnenkort weer aan de 2e kuur beginnen. Omdat ik zelf zo enthousiast ben over deze kuur wil ik andere mensen ook helpen en coachen via de WhatsApp.

 3. Goeden dag allemaal, Wij zijn consulente van Healthstudio Weightcontrol. Bij ons kan je de originele HCG kuur van dr. Simeonis krijgen. Bij interesse neemt u informatie opvragen.

  • Goede dag
   Ik ben op zoek naar hcg kuur maar alleen de echte . Ik heb vroeger vaker hcg kuur gedaan en was fantastisch
   Ik geloof niet zo in dat Bio hcg
   Zouden jullie mij verder kunnen helpen
   Please want ik moet ecbt paar kilo kwijt

  • Ingrid Hofland

   Goede dag
   Ik ben geïnteresseerd in de echte Hcg kuur
   Kan ik ergens meer info hierover vinden ?
   Mvg

  • Ik zoek ook de echte hcg injecties. Ik ben van België en hier kan ik het nergens vinden. Ampullen geprobeert maar niet hetzelfde

 4. Ben járen gelegen met HCG kuren met tussenpozen van 105 naar 75 kilo gezakt. Geweldig. Zo nu en dan doe ik een half kuurtje als ik teveel ben aangekomen. Ik behoor tot die 5% van personen die >15 kilo zijn afgevallen en die dat na 2 jaar hebben weten vast te houden. Alles dankzij de originele HCG kuur.

  • Waar heb je die HCG-spuiten vandaan / besteld en in welke hoeveelheden gespoten? Ik wil er ook namelijk snel mee beginnen…

  • Hallo Niki. Ik heb het ooit gebruikt. Beviel goed en zoek het nu weer echter kan alleen praktijk in Ooij vinden en niet omgeving Amsterdam. Heb jij een tip?

  • Marcel Menko is de enige aanbieder van HCG-kuren in Nederland. Dit vanwege de (inmiddels) absolute illegaliteit ervan: “De inspectie-artsen adviseren met klem HCG niet meer te gebruiken in de behandeling van vetzucht. In 2002 werd de arts Menko uit Ooij tuchtrechtelijk veroordeeld wegens de manier waarop hij HCG toepaste. De IGZ wees Kassa erop dat de HCG-kuur illegaal is. Zo schafte de afslankkliniek van Diana Gabriels Verweijen Pregnyl aan (een bevriende dokter zorgde voor het recept) en verdunde het zelf. Ze verkocht zo wekelijks 250 kuren. Wat ze deed was in hoge mate illegaal, aldus de IGZ… Marcel Menko, de pensioengerechtigde moermanarts te Ooij, gemeente Tubbergen, biedt deze illegale neptherapie nog steeds aan, hoewel hij er al in 2002 voor veroordeeld is door het Regionaal Medisch Tuchtcollege (bevestigd in hoger beroep).” (bron) :?

  • Waar kan ik de originele kuur krijgen
   Please wie helpt mij
   Ik wil zo graag wat afvallen en ik geloof in deze kuur namelijk

 5. Ik zou graag een injectiespuit willen om mijn hongergevoel en goestingsgevoel tegen gaan… Heb alles al geprobeerd, maar baatte blijkbaar niet. Ik blijf die goestingen hebben. Zo erg dat ik alleen nog maar aan diëten denk… A.u.b. kan iemand me helpen??? Groetjes, Kelly

 6. Een klassieke HCG-kuur (met HCG-hormoon) is, na uitspraak van de Raad van State, niet illegaal.

 7. Hallo, Nou wat hier staat beschreven mag ik allemaal niet hoor, beschuit en jam enz. ik heb er een boekje bij… Ik ben nu 4 kilo in 1 week kwijt. :-)

 8. Annemarie Mulder Reageer

  Hallo, Ik heb net een HCG kuur afgerond, maar het is mij niet geheel duidelijk wat ik mag eten als ontbijt. Lunch en avondeten is ongeveer gelijk, alleen iets meer vlees/vis. Wat kan ik nemen als ontbijt? Graag een paar tips, want alleen vleeswaren… mag ik ook yoghurt met fruit of zo? Groetjes, Annemarie

  • Hey, Waar heb je HCG gekocht om deze kuur te volgen? En hoeveel moest je ervoor betalen? Ik heb het dieetprogramma staan in word normaal gezien. En is het gelukt met de kuur? M.v.g. Isabel

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.