Het Ware Dieet

Naam: Het Ware Dieet
Dieetsoort: Lifestyle dieet
Aantal calorieën per dag: N.v.t. (geen richtlijnen voor calorie-intake)
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Het Ware Dieet – In het kort

Het Ware Dieet wordt omgeschreven in het gelijknamige boek van Sondra Ray. Het Ware Dieet focust zich op het verdrijven van negatieve gedachten en gevoelens. Het Ware Dieet raadt geen voedingsmiddelen af of aan en schrijft geen richtlijnen betreffende lichaamsbeweging voor. Het Ware Dieet is dan ook niet zozeer een dieet voor je lichaam, maar eerder een dieet voor de geest. Het Ware Dieet bestaat uit mentale oefeningen die je helpen om positiever te denken en jezelf en je omgeving positiever te doen zien. Tijdens het Ware Dieet dien je te onderzoeken waarom je overgewicht hebt. Aan de hand van tal van oefeningen dien je met jezelf aan de slag te gaan. Als je de techniek achter het Ware Dieet eenmaal onder de knie hebt, zou je totaal anders tegenover voeding en beweging komen te staan.

Het Ware Dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het Ware Dieet kent geen voedingsschema. Tijdens het Ware Dieet dien je negatieve gedachten te verbannen en na te denken over de achterliggende reden van je overgewicht met behulp van tal van oefeningen.

Het Ware Dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Het doel van het Ware Dieet is om fijner en positiever in het leven te staan en te genieten van wat je eet. Er zijn dan ook geen belangrijkste voedingsmiddelen binnen dit dieet. Het Ware Dieet focust niet op wat je eet, maar waarom je het eet.

Het Ware Dieet – Tot slot

Het Ware Dieet zou ook gebruikt kunnen worden om van een verslaving af te komen. Voorbeelden hiervan zijn tabaksverslaving, eetverslaving.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.