Lintworm Dieet

Naam: Lintworm Dieet
Dieetsoort: Overig
Aantal calorieën per dag: N.v.t.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Lintworm Dieet – In het kort

Lintwormen zijn parasieten die leven in de maag en darmen van mensen en dieren. Er zijn talloze soorten lintwormen. Zo onderscheiden we onder meer runderlintwormen, varkenslintwormen, kattenlintwormen, hondenlintwormen, vissenlintwormen en vossenlintwormen. Sommige lintwormen worden wel 10 tot 30 meter lang en 25 jaar oud. Als een mens besmet raakt met lintwormen, hecht de lintworm zich met de kop aan de darmwand. De lintworm eet zodoende mee van het voedsel van diens gastheer of gastvrouw.

Het Lintworm Dieet houdt in dat je je moedwillig laat besmetten met lintwormen. Omdat lintwormen zeer groot kunnen worden en een deel van het voedsel van de gastheer gebruiken, is het beeld ontstaan dat besmetting met lintwormen kan zorgen voor gewichtsverlies. Er zijn wetenschappers die beweren dat je tot 2 kilogram per week kunt afvallen dankzij het Lintworm Dieet. Er zijn er echter ook die beweren dat je hooguit vage maag- en darmklachten oploopt.

Lintworm Dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het Lintworm Dieet kan in Nederland niet legaal worden gevolgd vanwege de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Vooral in Mexico zijn er veel klinieken die je aan een lintwormbesmetting kunnen helpen. Een behandeling kost daar plusminus EUR 1.000,-. Het Lintworm Dieet gaat als volgt in zijn werk:

  • Je laat in een privékliniek buiten Europa een lintworm of lintwormeitjes toedienen (als het goed is, zijn deze microscopisch geïdentificeerd als veilig).
  • Op den duur zal een lintworm zich vastzetten in je darmwand en een deel van je voeding tot zich nemen.

Als je van de lintworm af wilt, dien je jezelf te laten behandelen met medicijnen (o.a. Niclosamide / Yomesan), waardoor de lintworm via de ontlasting je lichaam weer verlaat.

Lintworm Dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Het Lintworm Dieet kent geen belangrijkste voedingsmiddelen. Het enige wat je dient te doen, is een lintwormbesmetting oplopen.

Lintworm dieet – Tot slot

Een lintworm neemt een deel van de voedingsstoffen uit je dagelijkse voeding op. Hierdoor kan een tekort aan micronutriënten en macronutriënten ontstaan. Bovendien kan een lintwormbesmetting levensgevaarlijk worden wanneer deze zich verplaatst of uitbreidt naar ruggenmerg, hersenen, ogen, longen of lever. Deze ontwikkeling is zeldzaam, maar kan dodelijk zijn. Het Lintworm Dieet is daarom verboden binnen Europa.

2 Reacties

  1. grappig zo’n lintwormdieet. je kan ook gewoon minder gaan eten. ben je toch even ver lijkt me. scheelt ook nog geld

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.