Mathijs Vrieze Dieet

Naam: Mathijs Vrieze Dieet
Dieetsoort: Lifestyle dieet
Aantal calorieën per dag: +/- 1800 tot 2000 kcal.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Mathijs Vrieze Dieet ‒ In het kort

Het Mathijs Vrieze Dieet is de afslankmethode van – hoe kan het ook anders – de Nederlandse tv-kok en auteur Mathijs Vrieze. Mathijs Vrieze werd bekend dankzij een uitzending van RTL Boulevard, het radioprogramma Evers Staat Op en tot slot een interview in het dagblad De Telegraaf. Sindsdien presenteerde hij 3 verschillende kookprogramma’s bij RTL4 en werkt hij (mee) aan allerlei boeken, columns en interviews. Zijn boek “Lekker en gezond koken met Mathijs” beschrijft zijn zelfbedachte dieet. Het Mathijs Vrieze dieet is niet per definitie bedoeld voor afvallen en afslanken, maar veeleer voor een algehele gezonde eet- en leefstijl. Mathijs zou zelf 30 kilo zijn afgevallen met zijn zelfbedachte dieetmethode.

Mathijs Vrieze Dieet ‒ Voedingsschema en richtlijnen

Mathijs Vrieze is een topkok die graag lekker en gezond eet. Zijn passie voor gezond koken heeft hem ertoe aangezet actie te ondernemen in het begeleiden en stimuleren van gezond afvallen. Het Mathijs Vrieze dieet kent geen harde en steevaste regels. Enkele algemene tips en richtlijnen zijn:

  • Lekker en gezond eten
  • 80 procent van het aanbevolen aantal calorieën nuttigen, zonder in te leveren op benodigde voedingsstoffen
  • Veel bewegen

Mathijs Vrieze Dieet ‒ Belangrijkste voedingsmiddelen

Mathijs Vrieze is voorstander van gezond en gevarieerd eten, niet van streng diëten. Het Mathijs Vrieze Dieet bestaat dan ook uit lekkere, gezonde en gevarieerde voeding. Er zijn geen voedingsmiddelen die specifiek worden aanbevolen. De kookboeken van Mathijs Vrieze zijn dan ook zeer gevarieerd.

Mathijs Vrieze Dieet ‒ Tot slot

Het Matijs Vrieze Dieet is geen traditioneel dieet, maar veeleer een verzameling van tips en richtlijnen die je kunnen helpen om gezonder te eten en te leven. Bijbehorende receptuur en menu’s kun je vinden in zijn kookboeken. Met het Mathijs Vrieze Dieet zou je tot 2 kilo per maand afvallen. Het dieet zou makkelijk kunnen worden volgehouden en deze voedingsmethode zou bovendien probleemloos kunnen worden ingepast in ieders leefstijl.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.