Previtas Dieet

Naam: Previtas Dieet
Dieetsoort: Eiwitrijk dieet / Koolhydraatarm dieet
Aantal calorieën per dag: +/- 1600 kcal.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Previtas Dieet ‒ In het kort

Previtas is een keten van afslankklinieken die werd opgericht door Dokter Frank van Berkum (Dr. Frank). Dr. Frank is bekend geworden met het Dr. Frank Dieet en zijn boek ‘Gezond slank met Dr. Frank‘. Het Previtas-principe is als volgt: ‘Afvallen doe je met een dieet. Je neemt minder energie tot je, dan je dagelijks verbruikt. Op gewicht blijven doe je door een beter beweegpatroon en leefstijlaanpassingen.’ De Previtas klinieken staan bekend om het gebruik van de dieetpil Xenical®.

Previtas Dieet ‒ Voedingsschema en richtlijnen

Previtas werkt met 3 verschillende diëten, namelijk:

  • Koolhydraatarm / eiwitrijk dieet
    Low Carb dieet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Previtas zelf, in samenwerking met de Universiteit van Maastricht en de Universiteit van Groningen.
  • Vetarm dieet; al dan niet met extra eiwitten
    Ongezonde vetten worden uitgebannen; gezonde vetten mogen wel worden gegeten.
  • Op-maat-dieet (op individuele situatie afgestemd)
    Dit Previtas Dieet gaat uit van je huidige voedingsgewoonten. De Previtas diëtist helpt je om je energie-inname op de beste manier te beperken.

Previtas Dieet ‒ Belangrijkste voedingsmiddelen

De Previtas diëten zijn rijk aan eiwitten, zeer arm aan koolhydraten en bevatten relatief weinig vetten. Belangrijke voedingsmiddelen zijn:

  • Gevogelte
  • Mager vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Boter
  • Eieren
  • Tofu
  • Soja
  • Whey
  • Magere zuivel (o.a. magere kwark en magere yoghurt)
  • Noten & zaden
  • Eiwitshakes

Previtas Dieet ‒ Tot slot

Alle Previtas diëten zijn gebaseerd op de volgende 5 Previtas dieetprincipes:

  • Een dieet moet alle belangrijke bouwstoffen leveren.
  • Een dieet moet resultaat opleveren door minder calorieën te gebruiken dan je verbrandt.
  • Een dieet moet verzadigend werken (een voldaan gevoel geven).
  • Een dieet moet lekker en praktisch uitvoerbaar zijn.
  • Een dieet moet een gunstig effect hebben op hart- en bloedvaten.