Stappen Tellen Dieet

Naam: Stappen Tellen Dieet
Dieetsoort: Overig
Aantal calorieën per dag: N.v.t.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Stappen Tellen Dieet In het kort

Het Stappen Tellen Dieet is oorspronkelijk een Amerikaans dieet en staat omschreven in het boek ‘The Step Diet’. Het dieet is ontwikkeld door een groep gewichtsexperts van de Universiteit van Colorado. Het Stappen Tellen Dieet propageert dat je geen calorieën, maar stappen moet tellen voor blijvend gewichtverlies. De basis van het Stappen Tellen Dieet is dat iedereen eenvoudig gewicht kan verliezen door langzaamaan meer te gaan bewegen. Het is niet nodig om een streng fitnessregime te volgen. Dagelijks een wandeling maken en een paar kleine aanpassingen in je voedingspatroon doorvoeren zou voldoende zijn om af te vallen. Het motto van het dieet is ‘beweeg meer, eet minder’. Je dient dagelijks een bepaald aantal stappen te zetten en je maaltijden met 25% te minderen. Het dieet gaat niet alleen in op lichaamsbeweging, maar bespreekt ook technieken om minder te eten.

Stappen Tellen Dieet Voedingsschema en richtlijnen

Tijdens het Stappen Tellen Dieet begin je met dagelijks 2000 stappen te lopen. Dit kun je eenvoudig meten door middel van een stappenteller. De hoeveelheid stappen wordt langzaamaan opgevoerd gedurende een periode van 12 weken. Uiteindelijk dien je dagelijks 10.000 stappen te zetten. Daarnaast dien je je portiegroottes met een kwart te verminderen. Je mag in principe alles eten. Mocht je echter een product met veel calorieën nuttigen, dan raadt het dieet aan om dit te compenseren met extra stappen.

Stappen Tellen Dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Binnen het Stappen Tellen Dieet dien je iedere maaltijd met 25% te verkleinen. Je mag alles eten, maar het dieet raadt je aan om gezond te eten en gezonde alternatieven te zoeken voor junkfood. Neem bijvoorbeeld yoghurtijs in plaats van roomijs en magere kalkoenfilet in plaats van vet rundergehakt.

Stappen Tellen Dieet Tot slot

Mocht je de stappen een beetje beu raken, dan bevat het boek ‘The Step Diet’ ook gedetailleerde informatie over alternatieve vormen van lichaamsbeweging. Zo kun je 3000 stappen bijvoorbeeld vervangen door 1 uur yoga.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.