Zen anti-dieet

Naam: Zen anti-dieet
Dieetsoort: Lifestyle dieet
Aantal calorieën per dag: N.v.t.
Caloriewaarde:

  • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
  • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
  • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
  • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
  • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Zen anti-dieet In het kort

Het Zen anti-dieet is gebaseerd op de Zen filosofie en ontwikkeld door Aroon Hoopes, een martial artist en yoga en Tai Chi instructeur. Aaron omschrijft zijn dieet in het gelijknamige boek ‘Zen Anti-Diet’. Binnen het Zen anti-dieet staan mentale bewustwording en op een verstandige manier omgaan met eten centraal. Het Zen anti-dieet gaat ervan uit dat traditionele diëten niet werken om permanent gewichtsverlies te bewerkstelligen. Vandaar ook de naam ‘anti-dieet’.

Het Zen anti-dieet stelt dat we oplossingen niet buiten onszelf moeten zoeken, maar juist naar ons eigen lichaam moeten leren luisteren. Afvallen zou kunnen door op een slimme manier te eten en te leren luisteren naar je lichaam. Je dient je ervan bewust te worden wat voor invloed voedsel op je lichaam en geest heeft. Door je beter bewust te worden van de connectie tussen je lichaam en geest, zul je automatisch beter letten op wat je eet. Vervang ongezonde eetgewoontes voor slimme eetgewoontes, en je zult een gezonde levensstijl creëren waarmee je je ideale gewicht kunt bereiken. Genieten van voedsel en langzaam eten staan centraal.

Zen anti-dieet Voedingsschema en richtlijnen

Het Zen anti-dieet raadt aan om voldoende vers fruit en verse groenten te eten en veel te drinken. Fabrieksmatig geproduceerd voedsel en kunstige toevoegingen worden afgeraden. Volgens het Zen anti-dieet kun je de dag het best beginnen met fruit en granen. Het Zen anti-dieet geeft geen richtlijnen voor specifieke voedingsmiddelen of maaltijdschema’s. Tijdens het Zen anti-dieet dien je voldoende aan lichaamsbeweging te doen. Hierdoor versnelt je metabolisme, wat een gezond gewicht ten goede komt.

Zen anti-dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

Het Zen anti-dieet raadt geen specifieke voedingsmiddelen aan of af. Gezonde voeding zonder kunstige toevoegingen, waaronder verse groenten en vers fruit, en voldoende water drinken worden wel aangeraden.

Zen anti-dieet Tot slot

In 2010 is er een nieuwe versie verschenen van het Zen Anti-dieet boek. In de nieuwe versie van het boek staan meer details betreffende gezonde voeding en lichaamsbeweging. Een online versie van het boek kan worden besteld via Artofzenyoga.com.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.