Diëten op basis van bloedproef

Een dieet op basis van een bloedproef is een persoonlijk dieet dat wordt samengesteld naar aanleiding van jouw specifieke genen en lichaamseigenschappen. Voor een dergelijk dieet dien je dus altijd eerst bloed af te laten nemen zodat dit kan worden geanalyseerd. Wat er precies geanalyseerd wordt, is afhankelijk van het desbetreffende dieet. Zo zijn er diëten op basis van een bloedproef die één of meerdere van de volgende zaken analyseren:

  • Hormonen
  • Genotypen
  • Bloedgroep
  • Voedsel(in)tolerantie
  • Glucose- & insulineniveau
  • Voedingsstoffen

Uitslag bloedproef

Naar aanleiding van de uitslag van het bloedonderzoek ontvang je vervolgens een persoonlijk dieetplan. Dit plan is gericht op gewichtsverlies, verbetering van je algehele gezondheid of een combinatie van beide. Afhankelijk van de exacte dieetmethode krijg je tijdens het volgen van je persoonlijke dieet aanvullende ondersteuning in de vorm van documentatie en/of persoonlijke begeleiding.

Voordelen dieet op basis van bloedproef

Het grootste voordeel van een dieet op basis van bloedproef is dat het dieet geheel op jouw lichaam wordt afgestemd. Je volgt dus geen algemeen dieet, maar een persoonlijke dieet dat volgens de makers exact bij jou past en zodoende de beste resultaten oplevert. Je krijgt zeer concrete handvaten aangereikt wat je kan helpen om gericht aan de slag te gaan met gewichtsverlies en je gezondheid.

Kosten dieet op basis van bloedproef

Daar staat tegenover dat de kosten van een dieet op basis van een bloedproef behoorlijk kunnen oplopen, zeker in verhouding tot veel andere diëten. Zo betaal je voor het NOVO dieet bijna € 500,-. Je zult dus wellicht even moeten sparen voordat je kunt beginnen aan een persoonlijk dieet op basis van bloedonderzoek.

Hieronder vind je een overzicht van alle bloedproef, bloedgroep & genen diëten uit de Gezondr diëtenlijst:

Bloedgroepdieet A
Bloedgroepdieet AB
Bloedgroepdieet B
Bloedgroepdieet O
Dr. Cohen 1st Personal Diet
Genotype dieet
Immogenics dieet
NOVO dieet

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.