Diëten op basis van een puntensysteem

Diëten met een puntensysteem zijn gebaseerd op het principe van ‘calorieën tellen’. Het tellen van calorieën is echter vrij lastig omdat het aantal calorieën van een product, gerecht of maaltijd afhankelijk is van de ingrediënten, het volume en het gewicht. Voordat je de calorische waarde van een uitgebreide maaltijd hebt berekend, ben je rustig een halfuur verder. Een puntensysteem maakt het bijhouden van je calorie-inname relatief makkelijk, omdat de calorieberekening al voor je is gedaan.

Punten inleveren per product

De meeste puntendiëten zitten heel simplistisch in elkaar, waardoor ze eenvoudig te volgen zijn en makkelijk kunnen worden volgehouden. Bij een puntendieet krijgen alle mogelijke levensmiddelen en onbewerkte producten een puntenaantal toegekend. Elk dieet op basis van een puntensysteem geeft jou als diëter zijnde een aantal te besteden punten per dag. In de regels van het desbetreffende puntendieet staat beschreven hoeveel punten je inlevert per product. Aan het eind van de dag mag je het maximaal aantal punten niet hebben overschreden.

Aanvullende regels en richtlijnen

Onder andere bij Weight Watchers hoef je alleen maar binnen je maximale aantal punten te blijven. Verder mag je in principe doen en laten wat je wilt. Sommige diëten met puntensystemen hanteren echter aanvullende regels en richtlijnen. Zo dien je tijdens het 40 Punten Dieet dagelijks vaststaande producten en voedingssupplementen te nuttigen. De Balans Slankclub wil niet alleen dat je je maximum aantal punten niet overschrijdt, maar tevens dat je gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd eet.

Hieronder vind je een overzicht van alle diëten met een puntensysteem uit de Gezondr diëtenlijst:

40 Punten Dieet
Balans Slankclub
Weight Watchers dieet
Weight Watchers ProPoints

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.