Recept: gegrilde zalm met olijfolie & kruiden

Food · Door Ilse

gegrilde zalm

Het is raadzaam om een paar keer per week vette vis (zoals zalm) te eten. In vette vis zitten namelijk supergezonde omega-3 vetzuren die je lichaam hard nodig heeft voor allerlei processen. Er zijn bovendien diverse onderzoeken gedaan die uitwijzen dat omega-3 vetzuren je algehele gezondheid verbeteren. Tot slot is het goed om te weten dat omega-3 vetzuren je lichaam helpen om vetcellen af te breken, en dat is natuurlijk zeer wenselijk als je op dieet bent. Hieronder vind je een lekker recept voor gegrilde zalm met kruiden.

Ingrediënten voor 6 porties

  • Plusminus 700 gram verse zalmmoot
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde dille of basilicum
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout + peper naar smaak

Bereidingswijze gegrilde zalm

  1. Verwarm de grill(pan).
  2. Mix olie, kruiden, knoflook, citroensap, zout en peper in een klein kommetje.
  3. Pak een kwastje en bestrijkt de zalm aan beide zijden met het kruidenmengsel.
  4. Grill de zalm totdat deze aan de binnenkant nog een klein beetje rosé is. Draai de zalm regelmatig om tijdens het grillen.
  5. Serveer direct.

Tip: twijfel je of de zalm al klaar is? Snijd deze dan gerust doormidden. Is de zalm nog te rauw van binnen, zet de zalmmoot dan met de smalle snijzijde naar onder nog even terug op de grill. Op die manier wordt het midden goed gaar, zonder dat het oppervlak uitdroogt of verbrandt.

Voedingswaarde per portie

  • Calorieën: 210
  • Vetten: 9,5 gram
  • Waarvan verzadigd: 1,4 gram
  • Koolhydraten: 0,4 gram
  • Eiwitten: 29 gram

Wat vind jij van dit recept / gerecht voor gegrilde zalm? Laat hieronder je reactie achter.

Laat een reactie achter

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.