De meesten van jullie kennen het principe van de Body Mass Index (BMI) wel. Het is het magische getal waarmee je kunt berekenen of je te licht of te zwaar bent. Tussen de 20 en 25 is prima, maar kom je erboven of eronder dan zou je een behoorlijk risico lopen op allerlei gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, sommige soorten kanker en diabetes.

Toch is je BMI niet de absolute of volledige waarheid om je ideale gewicht te berekenen volgens diverse doktoren…

Cijfertjes zijn maar cijfertjes

“Mensen zijn tegenwoordig erg gefixeerd op getalletjes en het probleem bij overgewicht en ondergewicht is dat mensen dit willen meten met nummers c.q. getallen c.q. cijfers. Het werkt alleen niet zo simpel.

Jouw ideale lichaamsgewicht wordt bepaald door verschillende aspecten. Het gaat niet alleen om lengte versus gewicht, maar om een combinatie van factoren, waaronder BMI, lichaamsgewicht, vochtregulatie, totale watergewicht, lichaamsvet en taille-omtrek. De meeste mensen fixeren zich echter op één van deze getallen of factoren“, zegt cardioloog Nieca Goldberg van Lenox Hill Hospital in Manhattan, New York. (bron)

BMI ziet bijvoorbeeld geen verschil tussen vet- en spiermassa. Vooral bij sporters klopt de BMI-index daarom niet. Zo heeft tennisster Maria Sharapova een BMI van 17,6 en zou daarom veel te licht zijn en zich ver in de gevarenzone bevinden. Gespierde mannen hebben al snel een BMI van rond de 30, maar zij bevinden zich alles behalve in de gevarenzone. Het getal op zich, zegt dus weinig over jouw gezondheid, je ideale gewicht en of je fit bent.

Vetpercentage meten voor het ideale gewicht

Het meten van je vetpercentage is daarom veel betrouwbaarder, maar helaas zijn de apparaten waarmee je dat kunt doen erg duur en ben je vaak aangewezen op de sportschool of op een gespecialiseerd medicus die o.a. onderwaterwegingen kan uitvoeren.

Tip: de omtrek van je buik, taille, heupen, bovenbenen etc.opmeten (met een meetlint) is een redelijk betrouwbare methode om te bepalen of je succesvol afvalt!

Tot slot

Al met al moet je je niet blindstaren op één getal als jij jouw ideale gewicht wilt berekenen. Niet op je BMI en ook niet op het cijfertje dat je weegschaal aangeeft. En laat jouw stemming er al helemáál niet vanaf hangen! ;-)

Gebruik jij weleens de BMI om te kijken of je te dik of te dun bent? Of ben je benieuwd naar jouw ideale lichaamsgewicht? Laat hieronder een reactie achter!

Gezond lichaamsgewicht bepalen op eenvoudige manier…

Een gezond lichaamsgewicht bepalen… Er zijn twee manieren om na te gaan of je een gezond gewicht hebt: Je BMI berekenen en je vetpercentage meten. Vooral het berekenen van je BMI is simpel, maar niet altijd correct. Toch geldt de BMI wel als richtlijn voor de meeste mensen, vooral als je geen fanatieke sporter bent.

Gezond lichaamsgewicht bepalen: BMI

Je BMI, ofwel Body Mass Index, is de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Het houdt verder nergens rekening mee, dus het is slechts een slordige indicatie of je een gezond lichaamsgewicht hebt. Een BMI van boven de 25 zou betekenen dat je een verhoogde kans hebt op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en andere (welvaarts)ziekten. Bij een BMI van boven de 30 worden die kansen dramatisch veel groter en moet je (volgens de aanhangers van de BMI) écht afvallen.

Let wel op dat 25 of 30 geen magische grenzen zijn (het begin van geel en oranje in de tabel). Je moet niet denken dat je bij 24,9 veel gezonder bent dan iemand met een BMI van 25,1. De risico’s op ziekten nemen geleidelijk aan toe naarmate je BMI hoger is, en daarom zit er nauwelijks verschil tussen 24,9 en 25,1.

De grenzen op 25 en 30 zijn er alleen maar voor om het makkelijker te maken om te bepalen of je een gezond lichaamsgewicht hebt. Het zijn dus globale richtlijnen en de kleuren in de onderstaande tabel zijn dan ook niet zo strikt als ze wellicht doen overkomen; ze zouden eigenlijk over moeten lopen van de ene kleur in de andere.

bmi-body-mass-index-tabel
Bij een BMI tussen de 18,5 en 25 (groene gedeelte) zit je goed en heb je een gezond gewicht. Hoewel er op veel websites vermeld wordt dat een BMI onder de 20 al ongezond zou zijn, klopt dit niet. Als je namelijk altijd al een lage BMI hebt gehad van onder de 20 en je eet normaal en/of je sport veel, dan is er niets aan de hand. Maar heb je lang een BMI van 22 gehad en ben je op een streng dieet gegaan en kom je daardoor onder de 20 uit, dan moet je wél oppassen voor gevaarlijk ondergewicht.

Gezond lichaamsgewicht bepalen: Vetpercentage meten

Een redelijke manier om je vetpercentage te meten en te bepalen of je een gezond lichaamsgewicht hebt, is met een speciale vetpercentagemeter. Heb je die niet en wil je ook niet naar de sportschool, dan kun je ook je taille meten ter hoogte van je navel. Het vet rondom je buik vormt namelijk de belangrijkste indicator voor wat betreft gezondheidsrisico’s. (bron)

Omdat deze methode niet erg nauwkeurig is om te bepalen of je een gezond gewicht hebt, geef ik alleen de centimeters die je taille ongeveer maximaal mag zijn. Daar boven heb je een verhoogde kans op diverse ziekten. Voor vrouwen is deze maximale taille 89 centimeter en voor mannen is het maximum 102 centimeter. Hierbij een aantal nuttige artikels waarmee je wél nauwkeurig kunt bepalen of je een gezond lichaamsgewicht hebt:

Ook voor je taille-omtrek geldt overigens weer dat het geen magische grenzen zijn en dat het risico op ziekten geleidelijk aan toeneemt naarmate je een ruimere taille hebt. Maar als je een behoorlijk eindje onder het maximum zit, dan mag je redelijkerwijs aannemen dat je een gezond gewicht hebt.

Kun jij inmiddels een gezond lichaamsgewicht bepalen? Hoe staat het ervoor met jouw BMI, taille-omtrek en vetpercentage? Laat hieronder een reactie achter!

Je ideale gewicht bereken aan de hand van BMI – Doen of niet?

Je ideale gewicht berekenen… Veel mensen denken te weten hoe het moet. Er is namelijk een onwijs makkelijke formule voor, die je op talloze website kunt vinden. Deze formule heet de BMI of Body Mass Index. Je Body Mass Index of BMI geeft aan hoeveel kilo’s je weegt navenant je lichaamslengte. Veel websites maken het nóg eenvoudiger en hebben de formule in een calculator (rekenmachine) verwerkt. Met één klik op de knop reken je je BMI uit, en je weet direct of je te zwaar bent… Of toch niet?

De samenstelling van je kilo’s

Iedereen die zich bezighoudt met diëten, afvallen, lichaamsgewicht, vetpercentage, sporten en/of fitness heeft weleens van de BMI gehoord. Een BMI tussen de 20 en 25 zou perfect zijn, maar kom je erboven, dan heb je een “dik probleem”. Althans, dat wordt gesuggereerd. De BMI is echter helemaal niet zo’n magisch getal als op veel websites wordt beweerd. De verhouding tussen je lengte en je gewicht zegt immers niks over waar de kilo’s zich bevinden (buik, borsten, armen, benen etc.) en waar het gewicht uit bestaat (spieren, vet, botten, vocht etc.).

Gefixeerd op getalletjes

Veel mensen zijn gefixeerd op getalletjes. Er zijn echter veel belangrijkere cijfermatige handvatten dan de BMI. Kijk bijvoorbeeld eens naar je vetpercentage, naar je buik- en taille-omtrek en desnoods naar je broekmaat. Je BMI zegt immers niks over de samenstelling van je kilogrammen. Echter: als je broek niet meer past, dan weet je dat je vet erbij hebt gekregen, want gespierde heupen krijg je niet zomaar.

Conclusie

Gespierde mensen (en vooral mannen) hebben over het algemeen een opvallend hoge BMI; soms wel tussen de 30 en 35. Zij bevinden zich echter helemaal niet in de “gevarenzone”, wat hun BMI wel aangeeft. Andere mensen hebben over het algemeen een slank lichaam, maar bijvoorbeeld wél een flinke buik, dikke heupen of geprononceerde billen. Zij kunnen een nagenoeg perfecte BMI hebben, maar niet een ideaal figuur en/of perfect gewicht. Kortom: op je BMI letten mag, maar voor je ideale gewicht zijn veel meer factoren belangrijk. Tip: eerlijk naar jezelf in de spiegel kijken is een goede indicator voor je ideale gewicht.

Hoe staat het ervoor met jouw BMI en vetpercentage? Laat het weten in een berichtje hieronder!

491 Reacties

 1. ik ben 1.48 en ik weeg ongeveer 32 kilo, ik ben 13 en ik zou graag het gewicht willen weten dat bij mijn lengte past en waarbij mijn leeftijd niet word meegerekend (ik ben nou eenmaal wat klein en daardoor kom ik altijd op ondergewicht)

 2. nou ik ben 15/5 en weeg ongeveer 87kg maar mijn postuur van boven is normaal maar ik heb te dikke benen en brede heupen en een dikke kont als blijf groeien spreidt alles dan uit

  • KASPER Vindt je echt dat ik veel en veel te dik ben en als je me zou kennen zou je dan wel met me omgaan en begrijp je ook dat ik geen vrienden heb?

  • Kasper, je bent absoluut niet dik voor je lengte. Je bent 11, maar het is zo, je bent een jongen hoop ik… ;) (te zien aan je naam) en op je 12/13 kan je een groeispurt krijgen en dan ben je ongeveer 1.80 en als je dan nog 49 kilo weegt ben je te dun, dus ik zou maar een beetje door eten. :)

 3. Ik ben 1,50 en weeg 65 kilo wat vinden jullie eerlijk ben ik te dik en mijn taille omtrek is 100 cm en ps ik ben pas 11

  • Kijk naar hoe het gekomen is dat je misschien iets steviger bent dan anderen. Als je de oorzaak weet is het makkelijker om je probleem (in jou geval dat je dikker bent dan anderen) op te lossen. Bijv. eet je teveel, of te ongezond of zit het gewoon in je familie, dat kan natuurlijk ook. En als je van plan was om te gaan lijnen, doe het alleen als je gewicht echt schadelijk is voor je gezondheid! Je kan evt. langs je huisarts gaan om dit te controleren. En er bestaan ook nog diëtisten!

  • Mooimeisje

   Wowwjooo olifantje jij bent echt een vetzak jij hebt echt zwaar obesitas kasper heeft gelijk Dik dat ben je woowww pas jij überhaupt in je stoelen op school en ik weeg 39 en ben nog langer als jou ik kan maar een ding zeggen hiervan en dat is dat je een heele vette dik varken bent

  • Normaal gesproken zou ik deze beledigende reactie hebben afgekeurd, maar dit bericht is door Olifantje ZELF (onder een schuilnaam, maar ’tzelfde IP-adres) getypt… Eventuele volgende reacties van eenzelfde strekking keur ik af.

  • @n0n1empje

   het is wat veel maar niet heel veel, zou wel wat meer gaan sporten.

  • je bent veel te dik ik ben ook 1,55 en ik weeg 48 en mijn vrienden 40

 4. Heei ik ben 13 jaar 1,58 m en ik weeg 52/53 kilo. Ik vind dit zelf te veel. Andere meiden zeggen wel tegen me dat ik al heel erg dun ben, maar ik krijg de hele tijd op zo’n anonieme site (Ask.fm) dingen zoals je bent echt dik en zo. Ik ben nu samen met 1 van m’n vriendinnen proberen af te vallen, maar ik train voor m’n sport ook al 10 uur per week. Train ik te veel? Weeg ik te veel? En hoe kan ik makkelijk afvallen zonder dat m’n ouders het weten?

 5. raisastruiksma Reageer

  Beste… Als je dat wil meten, moet je op Google intypen: ‘klopt mijn gewicht bij mijn lengte?’ Vriendelijke groet, Raisa.

  • Beste Raisastruiksma, Waar jij op doelt is de BMI, en dat getalletje is nou juist niet (altijd) accuraat als het aankomt op overgewicht. Groeten, Paul

 6. Hoi daar! Ik ben een meisje van 11 en 1.53. Mijn gewicht is 27.4 en mijn BMI 12.1 of zo. Maar… wat moet ik doen?

  • Als je er gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen door hebt, zou ik proberen iets aan te komen, maar als je geen last hebt van je ondergewicht is het niet zo’n groot probleem.

 7. Jeetje, Ik ben 43, ook 1,63 cm en weeg tegenwoordig 57 soms 58 kilo. Ik wil graag weer 55 of 56 zijn en ik vraag mezelf ook af of ik te zwaar ben, maar als ik hier pubers zie met hetzelfde of veel lager gewicht denk ik… Hmmm ’t valt wel mee dan…

 8. ik ben 1.63 en weeg 53 kg; ben bijna 14 en heb een vrouwelijk figuur, maar ben ik te dik? En als ik afval hoeveel moet ik dan afvallen?

 9. Ik ben 160 en weeg 67, is dat te zwaar?
  ik denk van wel maar iedereen om mij heen zegt dat ik vet dun ben enzo,
  dus wil wel afvallen maar iedereen zegt dus nee niet doen je bent al zo dun echt niet doen.
  Dus ja wat te doen? Ik ben 12.

 10. ik ben 12 jaar en mijn lengte is : 53 cm en ik weeg : 38 kilo is da te dun of te dik ??

  • Nee, je bent niet te dik. Ik weeg evenveel als jij en iedereen van mijn klas zegt jij bent niet te dik of zelfs te dun. Dus maak je maar geen zorgen.

 11. ik ben 13 vjaar en weeg 48 kg en ik ben 1,60 cm ben niet te zwaar maar ik heb veel buik vet help !!!!!!!!! wat kan ik doen?

 12. Hoi allemaal,

  Ik ben 13 jaar en wordt over een maand 14. Mijn lengte is 1.62 en ik schommel tussen de 42,43,44 kilo af, Ik heb voor 3 jaar bolemia (of hoe je dat schrijft) gehad. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen? Ben ik te dik? (Ik vind mijzelf te dik).

  Dankjewel !

 13. uhm, eigenlijk is dat niet dik ! helemaal niet zelfs! Het is volgens mij een perfect gewicht, geloof mij ! Je moet gewoon je zelf blijven, en vooral op die leeftijd helemaal niet denken aan je gewicht. !(: Geniet van je kinder-puberteit !(:

 14. ik weeg nu 37 kilo en ben 1,57 lang ik ben nog veeelste dik alleen ik eet nu ook niet meer omdat sporten hou ik niet vol enzo wat kan ik doen om meer aftevallen en ik heb ook best groote buik ik dat te zwaar voor me lengte?

  • 37 kilo voor iemand van 1.57 meter is echt weinig volgens mij!! Niet jezelf uithongeren… Ik ben zelf 13, 158 cm en ik weeg 53 kilo. Maak je geen zorgen! ❤

  • Catootjebootje

   Ik weet dat het grof is, maar ik noem dat anorexia.

 15. Ik ben 13 jaar en word van de zomer 14.
  Ik ben
  1.54 cm
  & weeg 39.5 kg
  ik voel me best wel dik
  niet echt dik maar wel een
  klein buikje.
  wat vinden jullie? :$

  • Nee vergeleken met mij ben je heel dun je bent 2 jaar ouder en ik ben 10 kilo zwaarder dan jij.

  • Nee, jij bent misschien wel een beetje te dun. Maar jij zit gewoon prima op gewicht hoor! ;)
   X

 16. Nouu, eerlijk gezegt is dat niet veel! Toen ik in gr 7 zat, toen was ik volgens mij ook 12?! of 11. En ik woog toen 42 kilo. De ‘schooldokter’ kwam toen, en ik had gewoon een gezond gewicht,, dus jij zeker!!
  Nu ben ik 14, en schommel tussen de 53 en 56 kilo, wat erg vervelend is. Maar maak jij je nou nog maar niet druk!

  groetjes,,

 17. heeeey,

  iik ben kim ik ben 13 en ik weeg 60 kilo en ik ben 1.68 cm lang…. ben ik te dik ik vindt van wel maar juist anderen vinden niet en mn moedr vindt dat ik wel wat gezonder mag eten maar ze vindt me niet eegt heel dik…. maarja ik twijfel heel erg over mezelf ik lijk op 14/15 duss haha heeft iemand tips ofzo of vindt iemand dus dat ik te dik ben ofzo heelllpp!
  xxxxxxxxxxxxxxxkim

  • Hooii Kim,

   Je hebt een prima gewicht, hoor. Je bent niet te dun, en zeker niet te dik!
   Zelf heb ik mezelf ook lange tijd te dik gevonden. Ik was 13 en 1.65 en woog 63 kilo. Op een gezonde manier ben ik 10 kilo afgevallen, en woog ik dus 53 kilo, waar nu weer 2 kilo bij is gekomen. Jeetje, daar wordt je wel moe van. Ik merk dat ik nu weer naar de verkeerde kant wijk, lekker eten! Dus ik let wel op, maar volgens heel veel heb ik een i-d-e-a-a-l gewicht, maar ik laat me intimideren door de meiden om me heen, die zo dun zijn, waar ik van droom! Maar een beetje vorm maakt helemaal niks uit! En ik heb een gezond gewicht, dus als ik het zo houd, is er niks aan de hand!

   x

  • Ja je bent best dik. Ik heb een tip gezien dat je 8 tot 10 glazen water moet drinken. Ik was eerst zelf 57 kilo in groep 7 en ik ben 8 kilo afgevallen door water te drinken.

 18. ik ben 1,56 ik ben 14 jaar en weeg 39 kilo en ik vind me zelf nog steeds te dik alleen sommsigen zeggen dat ik superdun ben en somige zeggen dat ik super dik ben nu weet ik het zelf niet meer want ik denk nu ook dat ik te dik ben ik durf niet eens meer te eten dankzij die mensen this soms wel eng :$:$ ben ik nou te dun dun normaal dik te dik want zelf zie ik het nieyt meeeer

  • Het maakt niet uit hoe je bent. Dik zijn is soms best fijn. Lekker pizza en patat. Ik ben zelf ook dik maar als je wilt afvallen moet je 8 of 10 glazen water per dag drinken. Ik was in groep 7 57 kilo dat is heel zwaar dat is een BMI van 27 en ik moet een BMI hebben van 21,7 maar door water drinken ben ik 8 kilo afgevallen. En nu zit ik op een BMI van 22,1 nog steeds 3 kilo overgewicht maar een dikke buik hebben valt best mee.

 19. Ik ben 12 jaar (in mei word ik 13). Ik weer ongeveer 48 kilo. Maar de kinderen uit mijn klas zijn allemaal zo veel lichter! Ben ik te zwaar/dik?
  X Jessie

  • dat is toch niet nodig om te zeggen je kunt ook gewoon tips geven!!!! WTF

  • dat is goed hoor ik zou gewooon normaal eten dan i er niets aan de hand

  • Nee, dat is juist erg licht!! :o Zou wat aankomen als ik jou was! Dit is wel heeeeel erg weinig.
   X

 20. ik heb hulp nodig…. ik ben 165 13jaar en 60kilo is dit veel mijn bmi zegt dat ik geen overgewicht heb. wie heeft tips om niet te eten….? od om gezonder te eten wat is gezond voor op je boterham????? xxkim

 21. ik ben net 13 sinds 26 oktober
  ik ben 1.63 en weeg 53 kilo dat is veel he please ben ik dik??????????

 22. hoi iedereen uit mijn klas zecht dat ik te dun ben.
  ik ben 1.73 14jaar en weeg 52.
  is dat echt te dun

  • ja veel en veel te dun.

   je moet eigenlijk ongeveer 57 kg wegen.

   xxx

 23. Hey, ik ben 12 jaar, en ik weeg 58,3 kilo.
  Ik ben ongeveer 1,67 m
  Is mijn gewicht dan normaal?
  Ik wil namelijk ongeveer 9 kilo afvallen.
  Kunnen jullie mij tips geven om te zorgen dat ik niet eet?

  Gr. Tessa

  • raisastruiksma

   Nee hoor, je bent helemaal niet te dik! En als je het zeker wilt weten moet je intypen: ‘klopt mijn gewicht bij mijn lengte’ (dan moet je je gewicht en je lengt invullen, en dan komt de uitslag!). Suc6. Raisa

 24. Heey,
  ik weet dat er heel veel mense zeuren van ben ik te dik?
  Maar ik weet ff echt niet
  ben 12 weeg 36 en ben 1.48
  weet ben klein :D

 25. hoihoi, heel veel mensen zeggen dat ik dun ben? maar een paar mensen vinden me dik , en ik vind mezelf ook niet echt dun. hebben jullie antwoord?

  12jaar
  1.66
  43.78

  • hoe oud ben jij?? zoek hulp je hebt echt onwijs ondergewicht!!!!!!

   Ben jij naomi kulk???

 26. Ik ben 11,5 jaar en ben 1.68 meter ik weeg 59
  Ben ik te zwaar? Misschien is het mijn bouw?

 27. ik ben bang dat ik straks big mama word als ik al die dunne meiden zie
  help me
  hoe krijg ik dunnere benen en billen help!!!!!!!

 28. ik ben 1.60 lang
  weeg 52 kilo
  ben 14jaar

  mijn gezin zegt dat ik dik ben ,
  ook mijn vriendinnen zeggen dat
  ik vind zelf van ook,
  wat vinden jullie ?

  • Ik ben zelf ook dik ik ben uit mijn klas veruit de zwaarste wel 10 kilo zwaarder dan de 1 na zwaarste.

 29. imke dat klopt niet want die calculator gaat er vanuit dat je 18 jaar of ouder bent.
  en dat zijn de meesten hier niet.

 30. mensen van als je 12 bent (en een meisje) moet je bmi tussen de 13 en 22 in zitten.
  als je 13 bent : 13,5 en 22,5 bmi
  als je 14 bent: 14 en 23 bmi
  als je 15 bent: 14,5 en 23,5 bmi
  als je 16 bent: 15 en 15,5 bmi

  etc.

  als je van je leeftijd van bovenstaande niet tussen die bmi zit of hebt dan heb je onder of over gewicht.

  heel simpel.

  k hoop dat jullie er wat aan hebben.

  XXXXLola

  • Wat een onzin.
   Het altijd tussen de 17 en de 25 ofzoiets zitten. Hoe oud / lang / zwaar je ook bent. Dat speelt namelijk allemaal een rol.
   Als je op internet in zo’n calculator alles invoert (bmi-meter), geeft deze meestal aan of je te zwaar, te licht of een perfect gewicht hebt!

   Xkus, Imke

 31. Lieve mensen
  Ik ben 11 jaar en weeg 44/45 kilo is dat te zwaar Oja ik ben 1.56/1.57 cm

  Geef A.U.B. antwoord

  Xxxxxx Suzanne

 32. ben ik dik?

  ik ben 11 jaar en ik ben te groot voor mijn leeftijd
  ik weeg:65
  mijn lengte:1,57

  • ben super verdrietig! omdat ik zoveel weeg!!! :(

   geeeeeef me plzzz tips!!1

 33. hoe kan iki afvallen laxeertabletten slikken niks eten en vingere in je keel stoppen zo deed mijn zus dat maar
  ik ben 1.63 ben 12 over 28 dagen word ik 13 en ik vind mezelf te dik met namen m,n benen en billen en krijg nu ook een beetje een buik mijn zus is 21 en weeg 57 moet je nagaan ik ben bijna 13 en weeg tussen de 49 en 50 in hoe dik is dat wie wil ff reageren
  BEN IK DIK?

  • Oke, zo te lezen heeft/had je zus Anorexia Nervosa. Hierbij wil je afvallen maar loopt het nogal uit de hand. JE BENT ZEKER NIET DIK! :O Kom op meiske! Jij bent super gezond! Je zus is niet zo gezond (ik wil haar niet beledigen)..
   Eet gewoon gezond. Ontbijt, lunch en avond eten en wat tussendoortjes.
   Ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je die niet eet, krijg je meer neigingen om tussendoortjes te eten voor je lunch. Kun je beter gewoon ontbijten ;) Maar Janine, je bent echt niet dik! Je bent super gezond en hebt een mooi gewicht! Er zou eerder iets bij mogen komen dan iets eraf.. Ga niet je zus achterna, daar word je niet vrolijk van.. Geloof me..

 34. ik ben 1.68 en weeg 61 kilo ik ben 15 is dit te veeel?
  ik ben bezig met afvallen en wil naar de 50/55

 35. okee… zou iemand kunnen reageren op mijn verhaal ik weet echt niet wat ik moet doen :$:$:$:$

  xx

 36. ik ben 1,63 en weeg 64 kilo, ik ben niet echt dik ofso maar heb gwoon een dikke kont,xd. mar ik sport 5 x in de week hockey,tennis.

  • Misschien is het spiermassa?
   Spiermassa is volgens mij 3x zo zwaar als vetmassa ;)

  • en ben 15 jaar, waarschijnlijk wel ja, wat ook soms best wel jammer is want ik heb best wel brede schouders en stevige onderbeen, de boven benen iets minder stevig maar wel breed. en ook stevige armen. maar dat komt waarschijnlijk door hockey en tennis

 37. Hoi,

  IK heb een vraag en reactie/ opmerking hoe je het maar noemen wil.
  IK weet niet wat ECHT gezond is om in de ochtend op je booterham te eten? Heeft iemand een idee?????

  IK ben 12jaar in bgin december wordt ik 13jaar. ik weeg 61 kilo en ik ben 1.65 meter lang.
  Ik heb een beetje overgewicht vind ik en ik wil dat we hebben ik schaam me echt. Maar weetje als ik in de spiegel kijk ben ik dunner dan dat ik zoinder spiegel gewoon naar onder naar mijn lichaam.

  heel erg bedaNKT!!!! :) IK HOOP EEN REACTIE VAN JE TE LKRIJGEN!~!!
  KIM

  • Hoihoi!
   Volgens mij is bijna alles gezond op je boterham. ALS je maar een boterham eet! Het is iig wel goed om op elke boterham die je eet boter of magarine te doen.
   Je kunt er hagelslag, pasta, pindakaas, vlees of kaas op doen. Maakt niet uit!
   Het beste is om je brood niet te dik te beleggen en om bruin brood te eten in plaats van wit. In bruin brood zitten meer vezels, die stimuleren je darmen hun werk te doen.

   Liefs!

  • als je naar benenden op je lichaam kijkt lijkt het altijd dikker
   en je bent normaal!!!

 38. hooii ,
  ik vindt me zelf te dik
  ik word er gek van , maar ik kan niet van al dat lekkers afblijven !
  en het ergste is als ik niks te doen heb ga ik direct naar de koelkast heb ik opgemerkt
  pff ..
  ik weeg ongeveer 50 kg
  1.60 lang
  en ik ben 14 jaar

  samenvatting ; te dik

  wat vinden jullie

  • Je kunt beter iets gaan doen waarbij je niet denkt aan eten. Zoals gaan lezen, tekenen of computeren.
   Je BMI hoort tussen de 16 en 25 te zitten ongeveer, dan issie gezond. Jou BMI is 19.5. Dat is dus hardstikke gezond en helemaal niet dik!
   Als je je er alsnog zorgen om maakt, probeer dan in plaats van snoep of chips snack-tomaatjes of worteltjes te nemen, of je pakt een boterham met pasta.
   Dat klinkt misschien saai of niet lekker, maar zo doe ik het altijd!
   Ik ben 16 jaar, ben 1,80 lang en weeg 56 kilo.
   Mijn BMI is 17,3 dus ook gezond!

   Als je je verveeld kun je ook gaan joggen of voetballen buiten, is leuk!

   Liefs!

 39. hoi ik ben 13 jaar en weeg 48 kilo mijn klasgenoten wegen niet over de 40 heb ik overgewicht ben ik dik?? Moet ik afvallen???

  • Je moet toch niet naar je klasgenoten kijken?
   Als je langer bent dan de rest is dat heel normaal dat je zwaarder weegt.
   Of als je al verder in de puberteit bent. Dat je al borsten krijgt en je klasgenoten nog niet!
   Niks om je druk over te maken! ;)

 40. Hee.

  ik ben 16
  1.63 cm
  en ben 52 kg

  ben ik dik ?
  of juist dun , ik weet het niet hoor .. ik denk er nooit aan of ik dik of dun ben?
  ik zit op voetbal train 2x per week en 1x per week wedstrijd .. gaat er tog hopelijk wel weer van af xd
  en echt snoepen doe ik niet haha alleen als ik eetkick heb in de zoveel tydd

 41. ik ben een meisje van 13 (bijna 14). ik vind mezelf niet dik, maar ik vind dat erg forse benen heb. ik ben tevreden met mijn buik, maar mijn benen vind ik wel wat dikkig. ik ben 1.65 en ik weeg op dit moment, 18.04 (dus ik heb al redelijk wat binnen qua eten) 55,4 kilo. volgens de bmi is dit helemaal goed, maar ik ben gwn een beetje onzeker over mijn benen. ik ben ook van plan om iets af te vallen, maar ik wil dat niet doen zovan pats boem dunner. dat is toch ongezond ofzo? ik ben laatst ook iets afgevallen. gewoon door tussendoortjes af te slaan. je zag echt een beetje verschil aan mijn buik. ik ben daarna weer aangekomen. ik vind het erg moeilijk en als ik me verveel ga ik vaak iets eten. weet iemand wat ik het beste kan doen? :$.
  xx

 42. Ik ben Soraya
  Ben 21 jaar oud en ik weeg 90 kilo.
  Ik ben altijd al aan de stefige kant geweest en aan de zware kant heb een bmi van 33,1.
  Heb allemaal diéten geprobeerd het helpt niet meer.
  Sinds ik op mijn zelf woon kom ik alleen maar meer aan.
  Wie kan een tip of iets geven wat ik misschien nog kan doen?
  Moet er wel ff bijzeggen dat ik sinds maandag met afslankpillen ben begonnen.

  • Heey stitch!

   Ik ben even oud als jij, en weeg even veel. k heb het zelfde probleem, maar niet alleen met mijn benen, maar ook met mijn buik. op sommige momenten raak ik echt in paniek, als ik ben aangekomen, en boven de 55,5 weeg in de ochtend, maar op andere momenten vind ik mezelf gewoon goed, best raar, eigenlijk! maar het is me eerder gelukt om 8 kilo af te vallen. Maar toen stopte het, opeens! ik kreeg weer zin in normaal eten, en beetje snoepen enzo, en het ging de verkeerde kant op. Nu probeer ik weer wat af te vallen, me streef is 50 kilo, maar ik merk dat het eten laten staan te moeilijk is. Vanaf morgen probeer ik dus heel streng opmezelf te zijn: ontbijt en avondeten, en dan val je wel 2 kilo per week af. En dan 3 weken bezig, en ik heb mijn streef! ik hoop dat het lukt! Mag ik misschien je e-mail!? Kunnen we praten, alleen als jij dat wilt!

   groeitjes,,

 43. Hii.
  Kben een meisje van 12 en weeg 47 Kg.
  Kben 1.66. en ik wil graag 43 Kg, Wegen.
  Hebben jullie tips voor mij? :#

  ‘x

  • meid als jij moet niet willen afvallen je bent dun dat weet ik zeker

   anders wordt je TE dun en jongens vinden dat gek genoeg (vindt k gek) NIET mooi.

   xxx lola

 44. Ik snap al die reacties niet van ik ben 13,14,15 jaar ik weeg zoveel, ik voel me dik dit dat terwijl jullie bijna allemaal het perfecte gewicht hebben, ik ben zelf mss nog maar 16jaar maar vorig jaar woog ik nog 46kg nu ondertussen 63 ik ben 17kg bijgekomen in 1 jaar tijd, ik heb momenten gehad dat’k echt superslank wou zijn maar toen dacht ik van ‘nee, laat maar..’ als je in boekjes kijkt of op tv kijkt iedereen wil het magerste zijn, wat is daar nou werkelijk zo mooi aan? Bekijk nu Amy Winehouse, rust in vrede trouwens, maar zo’n figuur zou ik nooit willen hebben hoor.. Bekijk nu Kirstie Allie of Oprah Winfrey, dat zijn beiden mooie vrouwen en hebben ook hun rondinge, tegenwoordig vallen jongens ook meer op iets wat rondingen dan vel over been, je wilt toch iets kunnen knuffelen? Ik zeg nu niet dat magere meisjes niet mooi zijn maar wat ik wil zeggen is, iedereen is mooi op zijn eigen manier & aan mijn leeftijdsgenoten en degenen onder 16 ; begin niet met dieeten , doe dan liever zoals mij, beweeg meer en let op je voeding, eet wat gezonder, avninplaats een koek of chocola, neem een appel, enkel frisdrank bij het avondeten of zelfs dan niet, kan je zelf kiezen, voor de rest water drinken, als wij nu aan een dieet beginnen komen we erna dubbel zoveel bij, ons lichaam is nog niet volgroeit op je eten letten kan nooit kwaad maar wacht met dieeten tot je lichaam volgroeit is, nu in tussentijd , ga iedere dag een blokje om lopen of ga in een dansclub, turnclub, voetbalclub, maakt niet uit, beweeg gewoon wat meer dat is het belangrijkste !

 45. wilt iemand mij ook tips geven en zeggen wat mijn iedale gewicht is??
  mijn bmi is 19,2

  ik ben 12 (zie eruit als 13 a 14)
  ben 1,67

  weeg 53,6

  • jouw bmi moet tussen de 16 en 23 in zitten.
   jouw bmi moet ongeveer 19 of 20 zijn.

   jouw ideale gewicht is ongeveer 70 kg.

  • kan ff zeggen of je een jongen of meisje bent want je zegt de ene keer: “ik ben een meisje 12 jaar 1,57 lang en ik weeg 48,8 en ik denk dat m’n vriendinnen liegen over hun gewicht” en de volgende keer zeg je dat je een jongen ben van 14 dat je 1.85 bent en je graag wil weten wat je ideale gewicht is.

   wat ben je een jongen of een meisje???

   vat dit ajb niet te persoonlijk op maar dit is nogal opvallen om je voor te doen als een jongen EN een meisje.

 46. ik vindt me zelf echt di hoor
  leeftijd :12
  gewicht ; 63 kilo ofso
  lengte : 1.73
  ik bn best wel lang en het enige probleem is dat mn buik te di is en niemand zit dat wandt i hou em in maar zou graag willen dat i dat niet hoeft te doen
  maar kan iemand zeggen of i te dik bn
  dankje

  • meid je hebt nog een gezond gewicht maar je moet wel een beetje afvallen.

   jouw ideale gewicht is 60.2
   dat moet je proberen in de vakantie af te vallen.

   ik zelf ben ook 12

   weeg 54kg

   lengte: 1,67

   ik wil graag 47 kg wegen.

   maar dat lukt me nooit 7 kg afvallen in iets van 7 weken.

   heeft iemand tips want ik wil altijd heel veel eten na het avondeten.
   HEEFT ALSJEBLIEFT IEMAND GOEDE TIPS om NIET te gaan ETEN/SNOEPEN of wat dan ook NA het AVONDETEN.

   alvast bedankt!!

 47. ik ben 11 jaar
  1.57m
  en weeg 44.9
  maar ik weet niet maar k denk dat mijn vriendinnen liegen over hun gewicht mr ik voel me toch rot en dk terwijl ik mijn ribben kan zien

  mijn ene vriendin is groter als mij en weegt 38kg(zegt ze)
  mijn andere vriendin is kleiner als ik is erg dun e komt niet aan wat ze ook probeert en weegt 36kg ik voel me hierdoor erg zwaar en wil het liefst afvallen naar 36kg
  help me a.u.b ik wil het liefst gewoon om de dag niet eten en heb al een paar keer GEPROBEERT mijn vinger in mijn keel te steken maar het lukte niet

  met mijn moeder wil ik er niet over praten want die geeft me alleen maar straf en mijn vader ookniet die begrijpt het toch niet

  • ik heb opgezocht bij die bmi gebeuren en ik moet volgens hun 32 kg wegen klopt dit

 48. Hallo allemaal,
  Ik ben 12,5 jaar, weeg 43,1 en mijn lengte is 1.66.
  Weet iemand mijn bmi?
  Ben ik te licht?
  Ik sport veel en eet niet altijd veel soms kan ik wel een groote dikke koek of pizza op, maar mijn ribben kast steekt uit en me heupen ook!
  xxxx

 49. ik ben 1.70 en 13 jaar en 58 kilo ofzo, maar bijna al mijn botten steken uit en dat ook niet echt mooi

  • als je 488 weegte was je dik maar nu niet ik ben 1.57 en weeg 44.8 dus maak je maar niet druk ps. de meeste meiden liegen over hun gewicht hoor! ik ook!

 50. ik weeg 60kilo en ben 1.64/1.65 ik ben 12jaar! Ik vind mijzelf te dik! HELP! Weetje dat ik soms er over na denk mijn vinger in mijn keel te steken! En mijn gedachten willen dat ik vandaag begin! ik vind mezelf raar maar ik weet geen andere manier! xx help

 51. Ik ben 1.70 en woog 36,3 kg (nu kom ik gelukkig aan).
  Dat komt van obsessief bezig zijn met eten en je gewicht.
  (Ik dacht zelf eerst ook: ‘Oo.. maar dat overkomt mij niet’)
  Begin er niet aan!! Het maakt je doodongelukkig..!!
  Eten is niet alleen om in leven te blijven, maar ook om lekker van te kunnen genieten!

 52. Hoi iedereen,
  ik ga na de zomervakantie naar de middelbare maar ik vindt mezelf te dik… Ik ben 12 jaar, 1.53 m en 48.4 kg. ik wil dus graag in de zomervakantie afvallen maar wat is de beste manier? graag makkenlijk snel en verantwoord… nou ja, alvast bedankt :)

 53. Omg, ik ben 11, 1.70& Weeg iets van 58 kilo.
  Jaawh, ik ben te zwaar weet ik.
  Tenminste dat is wat ze zeggen!

  • ben je een jongen of meisje??? thnx voor je antwoord!!! Heb je tips???? :(
   xxx

 54. hey
  ik ben 12jaar
  weeg 50/55 kilo
  ben 1.63/1.,64
  help ik ben te dik geef me tips please die heb ik echt nodig!!!!!!!!!!

  HELP! HELP! HELP! HELP! HELP! HELP!

  XX

 55. liever anoniem Reageer

  heee,

  ik ben 16.5 jaar oud
  ik ben 1.68 meter en ben aan de pil
  ik ben hier wel van aangekomen door meer eetbuien
  maar ik fiets altijd naar school een uur en terug een uur
  ook doe ik in aan streetdance 1.5 uur per week
  ik heb door dat ik vreetbuien had/heb
  maar let er nu op
  ik heb wel een goede bmi maar wil mn buikje weer kwijt die ik niet had
  zal het helpen om gewoon weer te eten
  en minder snoeperijen
  of moet ik nog meer sporten?
  Want na het lange fietsen ben ik altijd kapot

  xxxx

 56. hoi allemaal.

  ik ben 11 jaar ik ben 1.60 en weeg 41 is dat te dik of juist te weinig.
  stuur please een reactie er op.

  alvastbedankt. xx

  • te weinig.

   je moet iets van 3 a 4 kilo aankomen dan heb je net geen ondergewicht.

 57. hallo
  Ik ben 12 ben een 1.60 groot en 54 kg

  Ik vind mezelf veel te zwaar! Ben ik te zwaar?

 58. Een Sip mensje Reageer

  Hallo,
  Ik ben 12 en een half ben 1.66 en weeg 42,1.
  Ik sport veel en volleybal in het hoogste voor mijn leeftijd dus train ik ook heel hard en zwaar.
  Wat is me me bmi is 15 of zo????
  wat moet ik??
  ben ik te zwaar ik snap dat bmi gedoe niet!

  • nou meid dat andere meisje dat jou dan dik vindt heeft dan ondergewicht want jij hebt al bijna ondergewicht.

   en mensen voor als je 12 jaar bent je bmi moet tussen de 14 en 22 zitten dan heb je een gezond gewicht.

   maar ook al heb je een gezond gewicht kan je ook gewoon afvallen hoor als je wilt.

   maar meid bij jou is dat dus echt niet nodig!!!!!

   geloof me maar niemand vindt jou dik maar slank of misschien zelfs mager.

 59. Robert Tichelaar Reageer

  Die berichtjes hier met stats…pfff bereken zelf ff je BMI!

  Voor de tieners, pubers, kinders. GEEN DIEET!!!! maar ga meer bewegen. Dieet is namelijk schadelijk voor je ontwikkeling en groei. Dus tot 19 jaar gewoon blijven eten, maar minder snoepen en vettigheid eten.

  Is het nu duidelijk eindelijk?

  • je hoeft eigenlijk maar 1 kilo af te vallen en dan ben je perfect.

  • ik vind mezelf veel te zwaar ik weet niet hoe jullie erover denken
   1,78m 70 kg en 13 jaar

  • Bij de een kan het lijken alsof die 100kilo weegt en bij de andere is net een model. Het is wat je zelf ziet en je omgeving.

   x

 60. Hoi,
  Ik ben 1.70 en ik weeg 46
  ik ben 14 jaar oud
  en ik wil graag weten hoeveel ik moet wegen
  of ik ondergewicht heb
  of ik normaal ben
  iedereen zegt dat ik veel te dun ben en nu wil ik het eigenlijk zeker weten!

  • je hebt ondergewicht durf ik te wedden want…

   ik ben 12 jaar en ik ben 1.67 en ik weeg 53 kg en ik heb volgens mij een goed gewicht.

   ook al voel ik me niet zo.

   maar je mag wel gewoon GEZOND aankomen.

   ik weet het aankomen denk je meestal gelijk al aan de appeltaart of chocoladetaart of iets anders wat VEEL calorieen bevat (ik kan geen trema doen nu).

   xxxx

   lola

 61. Hoi,
  Mijn moeder zegt de hele tijd: ‘Wat ben je dik! Toen ik zo oud was als jij was ik hartstikke dun!’
  En nu ben ik erg onzeker..
  Ik ben 12 en ben 1.52 m lang. Ik weeg 46 kilo.
  Ik ben best klein voor mijn leeftijd. (Ahum, héél klein)
  Naja vind ik dan.. Wil iemand vertellen of ik te dik ben?
  Want ik vind mezelf er heel erg dik uitzien!

  • ik vind je niet dik k ben 1.57
   ik weeg 44.8
   en ben net 12
   ik vind mezelf dik door mijn vriendinne die zijn 36 en 38 kilo en zijn evegroot als mij
   geef me je mail maar kunen we mailen ik heb ook dringend hulp nodig want ik heb besloten dat ik zal afvallen naar 37 kilo en a om de dag niet eten alleen sávonds

  • Ik ben 14
   ben 1.61
   en weeg 64
   Veel te veel, ik wil echt afvallen
   Blijkbaar moet je 8 glazen water per dag drinken ik ga het vanaf morgen proberen
   Pff ik wil echt 20 kilo kwijt !

 62. hi! nog ff op de reactie van lola: mijn e-mail is hilde-meijer@xs4all.nl
  O ja, ik raak echt helemaal in paniek nu: ik weeg ’s avonds boven de 55 kg, dus het is nu echt heeeeeel hard nodig om af te vallen, maar het lukt me niet! Ik fiets elke dag 20 km, maar val maar niet af. Ik ben wezen shoppen en het viel me bij de bekini’s en bh’s heel erg op dat al het vet erover heen kwabt. Ik doe ook elke avond push-ups, maar krijg dr rugpijn van, dus doe vast iets fout! Vroeger, nouja, vorige week hadden we nog een ds om allemaal tips op te zoeken, maar nu is ie kapot en moet het overdag op de computer. Link dus, want ik wil niet dat iemand weet waar ik mee bezig ben… Heeft iemand tips voor mij?? Voel me so lonley…
  xx-me

  • Ik leef met je mee! Ik voel me ook echt zoals jou! Ik ben 12jaar en 50/55kilo en 1.63/1.64 meter. Ik probeer alles joggen, push ups, etc….

   Hoe oud ben je en wat is je gewicht en lengte????

   xx

 63. Ik voel me niet lekker in mijn vel….. Ik ben 1.63/1.64 en schommel tussen de 50kg en de 55

  Niemand segt iets maar ik wil graag afvallen!!!!!! nu

 64. nou je moet dan gewoon denken van wat hebben de fabrikanten er allemaal ingestopt??
  en ga bijvoorbeeld elke zondag zwemmen dat is goed voor je en je geniet er ook nog gewoon van:-)
  maar zet als je gaat spoten de muziek aan er is bewezen dat je het dan langer volhoud om rondjes ofsoow te rennen.

  succes, iedereen.

  • Ik vind jouw tips heeeeel goed!!!!!!!! :) Ik weet dat als het lekkerv weer is en het zomer is ik ga joggen. En dan is jouw tip heel handig! :)

   thx
   x

  • dankjewel! alleen ik probeer altijd aftevallen en dan gaat het wel goed (de eerst paar dagen) en daarna lukt het niet meer…. en dat vind ik zooo stom
   :( ikweet gewoon niet wat ik er aan moet doen!

   maar wel bedankt!

  • Dat is best wel vaak bij mij ook zo!!!!! Ik begin goed en eindig slecht dan begin het weer van voorafaan!!!! `
   :(

   XXX:)

 65. ik snap het echt niet … ik fiets elke dag naar school 7.5km is dat. ik merk wel dat me conditie beter gaat en daar ben ik echt heel blij mee, maar ik blijf maar dik. ik ben 1.59 of 1.60 meter ik weet het niet precies en in de avond (ik heb me nog niet in de ochtend gewogen) weeg ik 52 kilo. dat is toch veeeeel ??? ik ben trouwens 13 jaar…
  ik voel me echt super dik als ik in de spiegel kijk.
  ik weet gewoon niet wat ik moet doen.. kan iemand me helpen?

  • oke schat je weegt het zwaarst in de avond.
   dus je weegt dan ongeveer een pond minder in de ochtend dan weeg je dus ongeveer 51,5 ik heb een vraagje ben je een snoepmeisje een gebaksmeisje of
   allebei?

 66. Celi, als je gespierd bent: luister niet naar bmi testen, die kloppen dan echt niet! meet de omtrek van je taille ofzo… of een andere test, mr geen bmi! egt nie! kijk ook niet naar je gewicht, mr naar je lichaam! kijk zonder vooroordelen. ik zeg er wel bij: iedereen heeft onderin de buik een bobbeltje! ook ana’s die bijna dood gaan aan ondergewict!

 67. o ja, ik denk aan niets anders dan (niet) eten en voel me kut en schaam me bij het omkleden bij gym. kijk pro-ana sites en mijn streef is 45 kg. als ik boulimia heb: ik durf met niemand erover te praten en als iemand me roept ben ik bang dat ze m’n dagboek of blog hebben gelezen. wil iemand me vertellen of ik me niet gwn aanstel of dat dt ernstig is?? help! ik voel me buitenggesloten! kan iemand me helpen??

  • hoe oud ben je?
   ik snap wat je bedoeld ik ben 12 en ik ben ook 1,67 en ik weeg 53 kilo.
   das ook tussen de 55 en 50 maar ik wil zelf ook heel graag gewoon iets van 45 wegen.
   dus mag ik je email adres dan kunnen we elkaar samen steunen.
   en niet overgeven das slecht.
   alhoewel moet je horen wie het zegt ik heb ook iets van 2 keer op het punt gestaan/ sta om m’n vinger in m’n keel te steken.

 68. hi! ik ben een meisje van 12 en ben 1.67 en schommel tussen de 50 en 55 kg. ben ik te zwaar??

  andere vraag. ik zie mezelf heeel dik en houd m’n buik in overdag en probeer telkend niks te eten, maar het lukt me niet (ik ontbijt met mam, word gedwongen te eten door bff’s en avondeten met pap,mam, broertje, altijd iemand thuis en kan niet overgeven) heb al 3x op t punt gestaan om over te geven en raak in paniek als ik boven de 55 kg. raak. als ik eet sla ik door, van 2 koekjes naar 11! heb ik boulimia oofzo??

  • Dikkiedik:(

   Ik heb precies zelfde probleem.
   11 jaar, 1.70, iets van 58 kilo.
   Ik word ook altijd gedwongen om te eten.
   Het beste is om wel goed te ontbijten!
   En over koekjes, gwn niet aan beginnen.

   Er zijn ook kinderen die letten op het innerlijk hoor!
   Niet op hoe je er uit ziet! (:

 69. ik ben 14(bijna 15) en ben 1,62 en weeg 66 kilo!
  hoeveel overgewicht heb ik dan?hoeveel moet daar vanaf?
  ik zeg er wel bij dat ik echt veel spieren heb in mijn (onder)benen enzo(geen vet)

 70. hallo:-),
  ik ben Lola en 12 jaar.
  weet iemand a.j.b mijn ideale gewicht??
  ik ben 1,67 lang en weeg ongeveer 52 kg.
  ik weet dat m’n bmi iets van 19 is.
  maar wee

  • Dikkiedik:(

   @Tim
   Te zwaar ben je sowieso niet!
   Eerder te mager…..
   Nee ik zal ’t gewoon zo houden! :)

  • pff had ik maar z’n weegte als jou ik ben 11 en ben 1,57 en ik weeg iets van 64 kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!! maar mensen zeggen dat ik niet dik ben en als ik een korte broek aan heb zeggen ze dat ik mooie dunne benen heb!

 71. ik ben 13 jaar
  ik weeg rond de 50 of 51
  en ik ben 1.59m lang
  ben ik nu te dik?

  de BMI zegt van niet, maar als ik in de spiegelkijk voel ik mewel dik :(

  • Ikke ben het je weet wel wie

   Je bent niet te dik. Je bent perfect! Ook omdat je lang bent (mooi dus) en je moet gewoon accepteren dat je goed gewicht bent.. Ik voel me ook te dik en ik ben 12 en weeg 39 kilo.. Als ik in de 40 kom ga ik mezelf dwingen om af te vallen want dat wil ik namelijk niet. Ik ben ongeveer 1.58 m en ja dat is niet echt lang. Mijn vriendin maken zich erge zorgen om mij maar ik voel me gewoon hetzelfde :(

 72. Momenteel hebben ze bij mij iets ontdekt; ik heb een schildklieraandoening genaamd Hashimoto. Dat betekent dat mijn schildklier eerst te snel werkt en daarna in een rap tempo stopt met werken; het is een auto immuunziekte. Mijn lichaam valt mijn eigen schildklier aan en breekt hem af.
  Als je schildklier te snel werkt, val je snel af. Als hij te langzaam werkt, kom je snel aan. Ik ben bang wat de gevolgen zijn als we te laat zijn met ingrijpen op het moment dat de schildklier stopt met werken. Ik zit dan in ieder geval voor de rest van mijn leven aan medicatie.
  Vanaf nu ga ik om de drie maanden (maximaal) geprikt worden op schildklierwaardes en zodra het mis gaat ga ik aan de pillen. Maar ik voel me er nogal naar over.

 73. ik ben wie ik ben Reageer

  ik ben 16 en ik ben 1,70 lang en mijn gewicht is 70 !

  is dat zwaar voor mijn leeftijd ???

 74. Ikke ben het je weet wel wie Reageer

  Ik ben 12 en ik weeg 38.8 kilo.. Ik VOEL me dik en kan er maar niet anders over denken.. Ik zeg dat ik annorexia heb maar mijn moeder zecht dat het een fase is :/ Wat moet ik DOEN?!

  P.S
  ik ben geen skelet heb wel spieren!! xx

  • Eet je niet meer? En als je wel eet, steek je daarna je vinger in je keel?

   Als het bovenstaande niet waar is heb je geen anorexia, aangezien dat de basiskenmerken zijn van anorexia en bolimia. Bij de een stop je met eten en bij de ander heb je vreetbuien en geef je daarna over om het kwijt te raken. Waarvan je extreem aankomt, omdat je lichaam de stoffen wel opneemt.

  • Ikke ben het je weet wel wie

   Ik wel, maar ik weeg nu 39 kilo .. niet zoveel meer x) haha. Maar ik kan er niks aan doen ik eet wel enzo maar als ik dichter bij de 40 kilo aankom wil ik steeds afvallen. Ik weet niet waarom maar ik heb dat gevoel en kan er niks aan doen!!!

  • oke schat jij ben ECHT niet te zwaar je bent nog net op gezond gewicht.
   je hebt bijna ondergewicht.

 75. ik ben vandaag gewogen op school k vind me zelf niet dik maar wel zwaar en op sommigen plekken veel vet hebben.

  ik ben 14 jaar.
  ben 1,68
  en weeg 58,6
  ik ben gaan googlen en daar zeggen ze dat ik 49,94 moet wegen is dat waar

  • Dat is niet waar. Mijn kleine zusje van 12 weegt 49,49 .
   Jij bent precies goed zoals je bent.

 76. ik ben te Mager !

  ik ben 15
  ik ben 1m59
  en ik weeg 34

  – ik ben liever wat dikker ,
  maar ik heb een ziekte
  dus wees bly met jullie lichaam :)
  x

  • Anorexia. Vreselijke ziekte.. ik lijd er ook aan. Begin alsjeblieft niet met afvallen iedereen! Zolang je BMI een goed gewicht aangeeft hoe je je echt geen zorgen te maken!!

 77. Er is nog een ding dat ik toe wil voegen aan alle jongere meisjes hier. Het is iets wat je zelf moet leren en waar je alleen maar achter kunt komen. Ik weet uit ervaring dat erin geloven een stuk moeilijker is, omdat geloof vanbinnen moet komen.
  In onze samenleving/cultuur is het griezelig. Kijk naar simpele voorbeelden; reclameborden, poppen. Meisjes hebben een wespentaille, zijn gebruind, al dat gedoe.
  Dat is de reden waarom tienermeisjes onzeker zijn. En de enige manier om eruit te komen is weten dat het nergens op slaat. Maar nogmaals, iets weten en ergens in geloven is iets anders en daar ben ik me zeer goed van bewust, ik kamp er dagelijks mee. Maar het weten is de eerste stap.
  Probeer alsjeblieft niet af te vallen als je onder de 18 bent. Eigenlijk gewoon niet onder de 25, maar onder de 18 kan het schadelijk zijn voor veel dingen. Borsten, billen, heupen, het is allemaal in ontwikkeling. Verder heb je voor de meisjes die al menstrueren dat je rond die tijd van de maand meestal iets “dikker” bent; je baardmoeder “voert oorlog” en is daardoor opgezwollen.
  En voor alle meisjes die op school opmerkingen maken over de lichamelijke conditie van anderen: hoepel een groot eind op. Vaak zijn ze, zoals al gezegd, zelf jaloers als jij bepaalde vrouwelijke eigenschappen al hebt ontwikkelt. Eerste BH’s in de kleedkamer, drama. Stoor je er alsjeblieft niet aan….

  • Ik vind het heel slim en wijs wat je hebt geschreven!!! Allen denk ik als je bijvoorbeeld ECHT overgewicht hebt dan moet je wel een beetje afvallen. Want dan kun je suikerziekte krijgen!!

 78. Hey allemaal ik heb hier afval tips en voor de mensen die te dun zijn tips om bij te komen:
  Tips afvallen:

  1. Bij iemand die veel snoep eet of gebakejes enz.? Ja, dat doe je omdat je het natuurlijk lekker vindt, maar denk eens dieper na: is dit goed voor mij? Krijg ik hiermee mijn droom gewicht?
  2. Soms ga je uitverveling eten en dat is omdat je op dat moment niks te doen hebt. Ga dan een boek lezen, sporten, of iets anders.
  3. Zit je op een sport? Je hoeft niet perse van sport aftevallen, maar je krijgt er wel conditie van. Je kunt ook gewoon een keer gaan joggemn hardlopen, enz.
  4. Eet je een paar keer perdag heel veel? zo ja, waarom denk je dat sommige mensen zo veel in een dag eten maar elke keer zo weinig? Als je hem niet snapt is hier uitleg:
  Als je bijv. 5x perdag iets weinigs eet heb je elke keer kans dat het weer verteert. En in de avond heb je normaal niet echt dat het verteert(meestal door dat je dan teveel hebt gegeten).
  5. verkeerd eten is ook iets. Wat bedoel ik hiermee? Ik bedoel hiermee dat je heel goed kunt eten zoals: groente, fruit &een beetje vet en dat soort dingen of je kunt heel verkeerd eten en dat is: Veel vet in eten snoepjes, kortom ongezond(junkfood ook)

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

  Veel suc-6

  xx Leslie

  • Sorry ik was bij komen vergeten
   Tips voor bijkomen:

   1. Probeer het tegen over gestelde te doen van wat ik hier boven heb geschreven!!!
   2. Eet gewooooooon hheeeeellll veeeelll!!!

   veel suc-6

 79. ow en ik ben 29, 2,00m en weeg 110kg. Ik kom bijna in het obesitas vakje, maar mijn vetpercentage is op een goed niveau. Momenteel doe ik alleen fitness, mountainbiken en hardlopen. Vroeger woog ik 105kg en sportte ik 7 dagen per week bijna. Ik deed aan breakdancen (op je handen staan enzo), basketballen 3x per week en al die andere dingen. Ik had geen grammetje vet. Volgens de bmi zou ik te zwaar zijn in die tijd. Haha. Crazy. BMI is dus echt onzin naar mijn idee.

 80. Iris, mooi vrouwelijk figuur? Wat is je telefoonnummer, haha. Je hebt helemaal gelijk. Je moet kijken naar de omtrekken van je benen, buik, enz, en je vetpercentages. Ik geef wel toe er zijn mensen die vetophoping hebben op 1 plek waar ze het liever niet willen. Dat kan dus zijn rond de buik. Dan moet je dus gewoon extra buikspieroefeningen doen. Ik kan me voorstellen dat er meisjes zijn van 11 en 12 die zich onzeker voelen. Meisjes van die leeftijd beginnen met veranderen naar een vrouw en daar zitten veel hormonen bij. Dan word je als meisje een beetje onzeker en voel je je raar. Dat is bij jongens op een leeftijd van 14-16 jaar. Die komen iets later in de puberteit. En ook dan voel je je soms onzeker als jonge jongen. Vooral over de grootte van je geslachtsorgaan, of je genoeg spieren hebt, waar je baardgroei nou blijft haha. De grootte van het geslachtsorgaan wordt onzeker over gedaan bij jongens, omdat ze bij sport douchen en zien dan dat andere jongens grotere piemels hebben in slappe toestand. Laat ik dat ook even uit de wereld helpen voor de onzekere jonge jongens. Je hebt een vleespenis en een bloedpenis. Een vleespenis is in slappe toestand veel groter dan een bloedpenis, maar in erectiestand vaak groter dan de vleespenis. Bloedpenis groeit dus veel harder bij een erectie. Staar je niet blind op de jongens bij de sportclub die een vleespenis hebben (vaak donkere mannen hebben een vleespenis). En voor de jonge meisjes die zich onzeker voelen. Je wordt dikker op een leeftijd tussen de 11-14, dat komt door hormonen, je krijgt vet rond je heupen en borsten. JAA, je wordt zwaarder en andere meisjes gaan soms lachen omdat ze jaloers zijn of omdat ze het zelf niet hebben en raar vinden. Reageer er niet op, anders maak je de pesterijen leuk voor de ander. Dus gewoon kop dicht, laat ze maar kletsen.

  Succes allemaal

 81. En gewicht zegt inderdaad niet altijd iets over je eruit ziet.. Ik heb 2 jaar intensief krachttraining gedaan met dieeeten en veel eiwit maaltijden. Ik ben 20 en weeg 80 kilo, normaal zou je zeggen dan dat ik te zwaar/dik ben maar dat is helemaal niet zo!! :D

  Als je dus veel sport moet je je niet blind staren op gewicht, kijk liever naar je vet percentage/omvang!!

 82. Omg, waar gaat het toch heen met de wereld?? Willen afvallen vanaf 11 jaar, seks hebben met 10 jaar.. SCHANDALIG!!

  Je kan afvallen en dun zijn wat je wilt op die leeftijd maar je lichaam is nog niet eens ontwikkeld! Daarna pas ga je een bepaald figuur krijgen en gaat het zich verder ontwikkelen.. Ik vind als je ”dikkig” word hoor je je pas zorgen te maken! Ik was met zelf met 12 jaar een best dik kind en heb nooit iets gedaan aan sport en toen ik 16 werd was ik kei smal! Nu ben ik 20 en heb inmiddels een gewoon normaal mooi vrouwelijk figuur..

  Leer beter jezelf accepteren zoals je bent, daar heb je veel meer aan.

  • Beste Iris,
   Als wij ons hier prettig bij voelen en dan weten we te minste raad mag dat dan niet?
   Zo vollen we ons miss wel beter door.

   Dus , dit is echt niet om ruzie te maken ofzo ik wilde dit alleen zeggen.
   xxx Sisi

 83. Beste Robert Tichelaar,
  Heel erg bedankt.
  In een week ben ik nu 0.3 afgevallen!
  Is dat wel normaal?
  xx Sisi

 84. Robert Tichelaar Reageer

  Dag Sisi,

  Je bmi is 16 en dat is op jouw leeftijd nog in de veilige zone. 15-21 is veilig. Wanneer je ouder wordt en op hetzelfde gewicht blijft dan ben je te licht.

  Als je veel sport zal je ook meer spieren hebben dan je leeftijdsgenootjes en spieren wegen ook wel redelijk veel. Dus je zou dan kunnen zeggen dat je misschien wel iets te dun bent.

  Als je een topsporter wilt worden dan zullen de meesten zeggen 20% trainen, 40% rust en 40% eten. En dat betekent niet dat je 40% van je tijd op je reet moet zitten, maar op tijd naar bed moet gaan en voldoende moet slapen om je spieren optimaal te laten rusten. De 40% eten betekent niet dat je je vol moet proppen met Snackbar voedsel, maar juist veel gezonde dingen moet eten zoals bruin brood, veel groente, pasta, rijst, aardappels, fruit, peulvruchten, vis, kip, magere melk of yoghurt.

  Een andere belangrijke reden om goed en veel te eten en goed te slapen is omdat je groeit op dit moment. En deze groei eist alle energie op.

 85. Hallo,
  Ik ben Sisi ik weeg 41,9 en ben 1.63.
  Ik ben 12 en een half.
  Iedereen zegt altijd en altijd Sisi ik wou dat ik met je kon ruilen je bent zo dun,
  of heb je soms Anorexia?
  Dan zeg ik:
  Nee natuurlijk niet.

  Ik train drie keer in de week en dat is 4 uur en drie kwartier soms heb ik ook
  nog een wedstrijd.
  Heel eerlijk eet ik ook best weinig.

  Weet iemand wat mijn bmi is?

  xx Sisi

 86. ik ben bijna 12.
  ik ben 1.66
  en ik weeg 51
  ik weet dat ik een goede bmi heb (18,6) want voor mijn leeftijd mag het minimaal 15,6 zijn en maximaal 21,7.

  maar ben ik te dik?

  • Robert Tichelaar

   Lola jij zit precies goed en Babette zit ook in de veilige zone, je bent niet te dun. Jullie zijn allebei niet te dik. Sowieso heeft iedereen een ander postuur en als het gaat om mooi zijn. Iedereen vindt iets anders mooi. Persoonlijk hou ik niet van superdunne vrouwen.

   Hou er ook rekening mee dat jullie op die leeftijd toch redelijk onzeker kunnen zijn door alle veranderen binnen je lichaam. Je begint een volwassen vrouw te worden en dan worden de heupen dikker en de borsten groter bij meiden. Dan word je ineens zwaarder en dat geeft onzekerheid.

  • je bent dan te mager.
   je hebt ondergewicht als je bmi 18.5 of lager is.

 87. Robert Tichelaar Reageer

  ik ben 29 jaar en ben 2.00m lang en weeg 110 kg. Ik kom uit op een bmi van 27, waarmee ik dus hevige overgewicht heb volgens de bmi meter. Ik hou wel van snoepen, dus ik ben niet strak in mn vel, maar ik ben ook gespierd en dan zie je dat bmi dus echt niet werkt. Ik moet altijd mn vet% opmeten of gewoon de omtrek van mijn buik meten om te zien of ik afgevallen ben.

  • Robert Tichelaar

   Babette je hebt een BMI van 16 :-) hoe je het uitrekent geheimpje :-D

 88. hallo,
  ik ben 13 jaar (volgnde mnd 14) 1.63 m lang en ik weeg 43.5 kg. (ongeveer)
  veel zeggen dat ik mager ben maar dat valt echt heel erg mee! en ik snoep best veel, zit niet op een sport, en eet niet zoveel fruit. ik weet dat ik niet dik ben, maar om nou te zeggen dat ik mager ben?? ik ben bang dat als ik ouder ben sneller dik word dus als ik dan evenveel snoep wel dik word! weet iemand hier iets van?

  groetjes babette

  • ben ik te zwaar ik ben twaalf en 8 maanden en ik weeg 76 kg?

 89. Je broer is een zeurpiet, Sarah. Je bent NIET dik. Net zo lang als ik en iets van 7 kilo lichter. Volgens mij zegt dat genoeg…….

 90. Hoi. Ik wil weten of ik te dik ben. Mijn broer zegt dat ik aan de dikke kant zit.
  Ik ben : 14 jaar, 1m64 en 53,2 kilo.
  Is dat te zwaar ?

  Alvast bedankt.

  • Nee je bent niet tedik maar 3 kilo Evan af Dan Ben je echt perfect

   Ik Ben 11 jaar
   1,55
   43 kilo Ben ik te dik?

 91. Ik ben 15 jaar en weeg 60 kilo met een lengte van rond de 1,65. Ik heb geen idee wat dat betekent…. Volgens die BMI teller ben ik helemaal perfect (22). Dit klinkt heel stom, maar het zit zo: als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik niet te dik ben. Maar ik voel me er niet goed over.
  Ik ben niet het meisje dat haar vinger in haar keel steekt, of het meisje dat zichzelf uithongert. Of die aan iemand vertelt dat ze zichzelf, vrij cliché, te dik vind. Ik ben niet het meisje dat meegaat met de mode, maar het meisje dat zich buiten de populariteit zet en er niets mee te maken wil hebben. Waarom voelt zij zich dan op die manier rot, als het niet voor de buitenwereld is? Ik weet het niet. “Je bent goed zoals je bent” is hoe ik leef en dan krijg je zoiets erbij. Wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Wat mensen zeggen over het feit dat als je jezelf te dik vind dat je jezelf dan ook nooit in een goed licht zou zien wat gewicht betreft klopt naar mijn ervaring niet. Twee jaar geleden was ik ziek, darmproblemen, en ik at eigenlijk niets meer. Ik viel in no time idioot veel af en je kon mijn ribben tellen. En voor het eerst was ik gewoon tevreden met mezelf, ziek genoeg. Even voor de duidelijkheid, je moet jezelf niet uithongeren. Als je alle andere bezwaren aan de kant schuift is er nog 1 hele belangrijke; je moet dat niets eten volhouden. En volhouden en volhouden. Wat niet kan en als je dan weer aankomt voel je je rottiger dan ooit. Maar ik kwam bij dit forum en wilde het gewoon even kwijt.

  • hallo,

   Je hoeft je geen zorgen te maken als jij een mooi gewicht hebt dat is toch hartstikke fijn!!! xx

 92. – ik ben 13
  – 1.70 m lang
  – 65 kilo

  en ik heb het gevoel dat ik te dik ben maar klopt dat?

  • neej ik vin niet dat je dik bent ik ben en 44.5 kilo ja ik weet dat het ligt is maarja ik kan er ook niks aan doen ik hou gewoon niet zo van snoep enzo

 93. ik voel me dik en ik heb het gevoel dat ik veel eet of veel snoep
  iedereen zegt tegen mij dat ik goed lichaam heb maar mijn gezin zegt van niet
  en ikzelf vind het ook eigenlijk niet ik voel me rot met mijn lichaam, ik wil afvallen maar dat lukt mij niet ik ben verslaaft aan snaaien en eet uit verveling..

  ik ben 15 jaar
  ik weeg 64 kilo
  ik ben 1.55 meter lang

  Alvast bedankt!

  • Ik ben ook aan het afval en het lukt best wel goed. Ik ben zo iemand die als hij/zij geen snoep en dergelijke dingen eet zo heel veel kan afvallen. Ik denk dat jij dat ook kan. Als je je verveelt dan kun je beter naar een plek in je huis gaan waar je niks kunt eten. En dan wel iets proberen te doen zoals bijv. een boek lezen ofzo.

   Groetjes,

  • je moet gewoon op meer sporten gaan.
   ik ben bijna 12.
   ik ben 1.66
   en ik weeg ongeveer 51
   en ik weet het ik eet ook uit verveling.
   je moet eigenlijk dan een boek gaan lezen want dat houdt je gedachten bezig en bij een tv kan je nog aan iets anders denken en bij een boek lees je in je gedachten.
   en als je je verveeld maak dan een wandeling ofzo.
   of als je een hond hebt laat hem dan uit.
   probeer van het snoep en het gebak af te blijven.

   succes!!!

  • Heey yasemin..
   ik heet ook yasmin ik ben ook 15 en weeg ook 64 en ben ook 1,55
   Heel toevallig allemaal maar geloof me niet aandenke k bn ook constant met myn gewicht bezig maar nu zit ik een tydje op Fitness en het is Leuk! dus zoiets kan je ook proberen maar je moet jezelf niet uitputte! Wta ik wel altyd deed ik sporte soms so hard dt ik een x flauw viel

   xx

 94. hoi
  iedereen uit mijn klas zegt dat ik heel erg dun ben.
  maar dat ben ik niet.
  Ik ben 11.
  en ik weeg: 39.5
  en ik ben 1.63

  • hoi sisi
   erg vet ben je ook niet. maar als jij gewoon wel erg goed eet is er niets aan de hand hoor mop. mijn 2 meiden waren ook aangeklede spijkers lang en mager dus. maar toen ze ouder werden kwam dat bij. als kleine meisjes aten ze als volwassen mensen. dus maak je geen zorgen

  • je bent inderdaad te dun.
   ik ben bijna 12.
   en ik ben 1,66
   en ik weeg 51.

   schat je bent niet te dun maar het gaat wel die kant op.
   ik weet het dat het gewoon in je hoofd zit ik ben te dik en raad eens dat heeft elk meisje.
   je klasgenoten zeggen dat omdat je gewoon veel dunner bent dan hun en ze zichzelf veel te dik vinden en jaloers zijn op jou taille etc.
   maar onthoud je moet wel goed blijven eten.

  • Jeee als je dat gaat zeggen wordt ze er ook erg beter op!
   ze wordt hartstikke onzeker zo!

 95. ik wil niet afvallen ofzo maar iedereen zegt dat ik veel te dun ben enzo ik ben

  15 jaar
  en 44.90 kilo
  en 1.68

 96. Zijn jullie (kinderen onder de 15/16ofzo) allemaal wel normaal???
  Welke kind die nog zo jong is moet nu al op zijn gewicht letten. Jullie zijn voor iets jong…om te genieten om kind te zijn, niet om al zo jong te zitten piekeren over jullie gewicht.
  Op z’n jonge leeftijd is het echt niet normaal om al zo hard met je gewicht bezig te zijn…ik bedoel, JULLIE ZIJN 11/12/13/14 JAAR!!!!
  Toen ik zo jong was, at ik eens een ijsje of koek als ik er zin in had, zonder toen al te denken of ik er dik van zou worden.
  Als je niet heel de tijd gewoon lui in je zetel zit, mag je echt wel eten wat je wil hoor!

  • ja dat vindt u wel maar wij misschien wel niet.
   maar als ju het zo graag wilt dat wij ons er niet druk over maken danheb ik de vraag ben ik de zwaar?
   ik weeg: 53kg
   ik ben: 11 jaar
   en mijn lengte is: 166 cm

  • Kevin Rexrod

   Kijk naar progamma,s op televisie daar zie je al kinden onder de 13 á’14 jaar met( ernstig) overgewicht en dat is vaak te wijten aan verkeerde voeding van huis uit.

  • sommigen moeten wel op hun gewicht letten. bijvoorbeeld ik ben 12 jaar en ik heb overgewicht. dus ik MOET wel op mijn gewicht letten.

  • Nou ja dat doe ik ook wel alleen ik moet ook geen overgewicht krijgen he!
   en ik denk dat ik het krijg van en moeder die denkt ook alleen maar aan dik dieet enzo!

  • ik vind het fijn wat je zegt maar ik word er mee gepest en mijn vriendinnen zijn ook dun en voel me dan dik en aaaaaa ik word er gewoon gek van

 97. Aj se boelies dat jullie zo bezig zijn met jullie gewicht, jullie mama en papa zorgen er wel voor dat je gezond eet. Tot ik 15 was dacht ik daar zelfs nooit aan, ge groeit nog hé. Kijkt dan of t tijd is om op je eetgedrag te beginnen letten.
  (En zijn al die berichtjes wel echt want t verbaast mij echt dat al die jonge meisjes daar zo mee bezig zijn)

 98. hoi ik ben een meisje van 12
  ik ben 1. 66
  en weeg 54 kilo
  mensen seggen dat ik dun ben
  en niet moet afvallen
  en ik doe 5 tot 6 keer per week aan sport in de week
  ik heb ook wel veel buispieren als ik se aan span
  maar voor de rest heb ikhet gevoel dat ik dik ben
  en als ik eet kom ik niet aan
  maar toch zit ik er mee
  want ik voel me en vind me heel dik
  want dan ben ik jaloers op meisjes die helemaal dun zijn

  xx

 99. julie weten niet waar julie het over hebben.
  julie zijn nog veel te jong om jehier druk over te maken denk maar eens aaan al die risicos die julie met julie mee dragen.

  ik snap dit niet ga gewoon buiten spelen.

 100. Hoi,
  ik ben 12 jaar en ongeveer 1.59 zoiets.
  ik weeg 45 kilo en soms 46.
  is dit normaal of ben ik te zwaar?

  groetjes.

 101. slecht, te licht.
  Kom op mensen, maak je nou niet zo druk om je gewicht! alleen als je te licht bent of zwaar overgewicht hebt. Maar je weet zelf toch ook wel dat je te licht bent?! en iedereen hier moet zich er niet mee bezig houden tot je 18e dan ben je volwassen en als je dan wilt afvallen dan moet je dat vooral doen. maar lijnen als je kind bent of om je gewicht letten als je nog kind bent is echt niet gezond! ik let er zelf ook op maar probeer dat zo min mogelijk te doen omdat ik niet ze zwaar ben en heb al verschillende testen gedaan enzo maar daar kwam telkens uit dat ik gezond was, dus hou je er niet zoveel mee bezig! geniet gewoon van het leven en denk niet aan je lijn dat moet je dan maar toen als je volwassen bent,omdat je lichaam nog heel hard aan het ontwikkelen is en aan het groeien en dan is lijnen niet gezond. je moet er wel om denken als je te zwaar of te licht bent. maar niet als je goed bent! ga anders naar een dieëtiste om te vragen of je op dieet moet of een dokter huisarts om raad cragen of praat er met je ouders over. maak je er niet zo druk over!
  Dit is wat ik ervan vind, ookal heb ik het ook hoor!;) volgensmij ieder meisje wel…
  groetjes

 102. ik ben 11 en ben 1,68 en ik weeg 57 kilo
  ik ben veelste dik maar ik lijk heeel erg dun
  wat moet ik doen afalle of zo laten help!!!

 103. ik ben 11 jaar (bijna 12) en ben 154 en ik weeg 37 kilo
  en ff tegen ‘IK’ bij mij komt het niet door modellen enz. maar omdat ik op ballet zit!!

 104. Heey,
  Ik ben 12 jaar en weeg nu 39 kg, met een lengte van 1m61.
  Gisteren heb ik weer eens teveel gegeten, waardoor ik een kilo aan was gekomen, gister woog ik 38 kg.
  Ik baal echt ontzettend, zo haal ik nooit mijn streef, 34 kg.

  x

 105. Ben 1.64 cm lang en ik weeg 48 kilo , is dat te veel? oja 13 jaar

  Sport 2x in de week zonder gym meegeteld

 106. hallo allemaal,
  ik ga mijn naam niet vertellen maar….ik ben 12 en ik weeg 39..bijna 40…ik ben 162 cm lang…ik wil onder de 40 blijven wegen…en laatst was ik 40!!en nu het sneeuwd kan ik ook niet gaan sporten…ben ik te dik???iedereen zecht van niet..maar ik heb een bol gevoel..wat moet ik doen

 107. hooiii mensen willen jullie me please helpen ik ben veel te zwaar iedereen van mijn leeftijd weegt 40 en ik 50 willen jullie me please tips geven om af te vallen please xxxx

 108. hoi,

  ik ben 1.75 en ben 48 kilo ik zou graag willen weten of ik te licht, goed of iets te dik ben? want ik zou graag een fotoshoot willen doen met een vriendin maar dan wil ik niet te dik zijn en worden afgewezen omdat ik te dik ben voor een model

 109. iedereen kan zegge tegen mij wat ie wil maar ik ga niet meer eten of aan komen ofso.
  ik blijf gewoon proberen af te vallen.
  en het enige waar ik om vraag is tips om af te vallen en niet alleen maar comentaar dat ik aan moet komen…….of dat ik goed ben en me niet op me gewicht moet fixeren…….
  togh bedankt voor de reacties…..

  xx’

 110. Meiden jullie zijn nog kinderen fixeer je niet op je gewicht iedere meid van jullie leeftijd
  zit nog rond de 40 kilo jullie zijn nog in de groei hier neem mij als voorbeeld

  ben 21 weeg 51,4kg en ben 1.68m dan ben ik in jullie ogen toch echt een stokkie!!
  ben dun maar bij zul je geen bot zien

 111. heeee
  ik ben 13 bijna 14 en ik ben 1.62 en ik weeg 50.0
  ik vindt dat niet te zwaar ofso maaar ik wil wel wat dunner worden want ik vindt mezelf te dik en afvallen lukt me de hele tijd niet:(:(
  wil je me pease helpen????

  xxxxx

 112. bij me huisarts ga ik niet vragen want me ouders weten niet dat ik maaltijden oversla.
  ik gooi me brood namelijk altijd weg op sgool.
  maar ik ga nu wel weer gwn ontbijten wat ik eerst ook niet deed en gwn avond eten en soms wat tussendoor maar lunch dat krijg ik egt niet door me keel……
  xx’

 113. hoi, je bent veel te mager! een gewicht van 42 kilo met een lengte van 1.63 is echt geen goed gewicht.
  En met jou leeftijd is je perfecte gewicht zo rond de 50 kilo!
  En maaltijden overslaan moet je al echt niet doen, ik hoop dat je niet meer gaat lijnen, probeer juist wat aan te komen want dit is geen gezond gewicht, vraag er anders naar bij je huisarts.

 114. heeee
  ik ben 13 jaar en ik weeg 42,5 en ik ben ong 163.
  ik vind dit zelf veel te zwaar hebben jullie tips om snel af te vallen??
  en niet lunch overslaan want die sla ik al over
  xx’

 115. heee patrick (A),
  je bent wel een mooi meisje en je hebt een prima lichaam, weetjenogwatdievriendinvanjemoedertegenjouzei. Dat zegt ze heus niet voor niks. ;)

  xxxxxxxxxx, oempa loempa. (L)

 116. hee,

  ik weeg ongeveer 57 ( toen ik mehet laatst woog ) en ben 1.67 ongeveer,
  ik ben net dertien maar voel me niet zo lekker nu,
  hebben jullie tips om snel af te vallen maar niet, niet meer eten
  dankje

 117. Heee,
  ik ben ongeveer 1.67 en weeg rond de 57 (toen ik me een maandje geleden woog) ik bennet dertien . maar voel me niet echt super blij met me lichaam:S
  tips?
  xxx

 118. Dounia psst onthou me naam niet okey Reageer

  hi, ik ben DD maar ik ben 1.63 en ben 13 en ik weeg 60 kilo is dat te zwaar of niet ik denk het wel want er was zo test om school kon je zien dat je te zwaar was en er stond dat ik best wat kilo,s kon kwijtraken maar ik weet het niet echt ik wil graag jullie mening van jullie laterSS

 119. hoi allemaal,
  ik ben 12 jaar en volgens mij rond de 1.75 en weeg 61kilo! alleen ik wil 57kilo wegen! maar, ik durf andere niet eerlijk om een mening te vragen of ik wel of niet dik ben. misschien weet één van jullie het? :)

 120. Het hoeft niet vet te zijn, het kunnen ook spieren zijn want die wegen meer.

  BTW ik ben 1.56 en ben 42.5 Kg dus niet te dik maar bmi(=verhouding massa/lengte) zegt niets over je vetpercentage want ik heb het perfecte gewicht maar ik wel wat vet…

 121. hallo,
  ik heb een vraag?
  ik ben 14 jaar en weeg 172 dat is toch veel te zwaar?
  ik heb wel een zware bouw:(
  maar ik weet nie wat mijn goede gewicht is ?

  gr floor

 122. hoi
  ik ben 12, bijna 13 weeg 48 en ben 175
  ik vreet best veel maar kom tog niet aan
  ik hep mijn lengte gwn mee volgens mij xD
  dat zal me allemaal worst zijn
  ik ben maar een keer twaalf op mijn zestigste denk ik wel aan mijn gewigt :P

 123. hallo allemaal ik ben 11 jaar
  en ben 55 kilo ben ik nou dik
  of noraal of beetje dik wil je
  hetalsjeblieft zegen
  dankje voor het lezen doei allemaal

 124. ben nu 11 word in maart 12 en ben 1.73 (heel lang voor mijn leeftijd) en ben 55 kilo ik voel me zo dik :( Ben ik dat ook??

 125. das is een supergewicht! ik ben 12 153 cm en 46 kilo :P en ze zeggen dat ik dun ben dus kom maar aan!
  ik heb aanorexia gehad… dus val niet af want anorexia is echt niet leuk!

 126. Ik ben 12 jaar en ben ongeveer 155 tot 160 cm en ik weeg 43
  het klinkt miss wel heel weinig maar ik heb als ik een strak shirtje aan hem dik veel vet!!
  ben ik te zwaar??

 127. Ik denk dat ik veel te zwaar ben maar kinderen zeggen je bent net te zwaar.
  Ik ben 10 en 1.43 m en ik weeg 39 ik voel me veel te zwaar.
  Wil iemand mij advies geven.
  PLIEZZZ ik voel me heel erg vet

 128. it is a girlXD Reageer

  Weetje, ik vond mezelf eerst ook te dik, ik ging afvallen, maar steeds meer en meer… ik draaide door en kon niet meer stoppen met afvallen, ’s ochtends at ik een halve cracker en ’s middags de andere helft. Ik ging net zolang door tot ik 48 kg woog (en ik was 1.70). Toen stopte mijn ongesteld heid, ik kon de trap niet eens meer op komen, dan was ik al buiten adem. maar tog ging ik door. Tot ik bijna flauwviel,

  Is dit wat je wil?
  Ik kan niks meer eten voordat ik weet hoeveel kcal er in zitten. Ik kijk onbewust achterop elke verpakking en weet van elk product uit mijn hoofd hoeveel kcal er in zit.
  Wil je zo worden?
  Ik verzeker je, dat wil je niet

  Mensen hebben als partner liever een iets steviger iemand dan een gratenpakhuis. Maak je dus niet druk, je bent wie je bent, je hoeft niet te veranderen voor anderen. Wees blij met wat je in de spiegel ziet, wees blij dat je leeft.

  xxxijna

 129. Je bent veel te licht!
  Weet je hoe je je perfecte gewicht kunt uitrekenen?
  Je neemt bijvoorbeeld je lengte dat is bij jou 1.60 en dan de 1 weg min 10 is 50 kilo.

 130. dat is waar maar als je overgewicht hebt kan je beter alleen fruit tussendoor nemen :P
  je voelt je ook beter als je gezond eet. zoals bij mij…

 131. ik ben een meisje van 14 & ik ben 1m60 & weeg 42 kg
  ik ben in een korte tijd bygekome
  en ik wil graag terug 39 wegen
  omda ik die ‘ 4 ‘ vanvoor nie egt kann acceptere

  is da normaal ?

 132. Tussendoortjes kunnen echt wel alleen niet meer dan 3 per dag, en dan bedoel ik geen marsen of snickers, maar gewone koekjes

 133. ja, ik snap dat wel, maar als je jezelf echt te dik vind gaat dat niet over wanneer iemand tegen je zecht dat je het niet bent, want dan zit het gewoon tussen je oren en moet je er zelf overheen komen dat je niet te dik bent, desnoods vraag je je huisarts ofzo, of doe je een BMI test op internet, en als er dan staat dat je een gezond gewicht hebt dan is het toch goed?

 134. zit niet zo over je uiterlijk te zeiken! dat heb ik tegen ie-de-reen want dit is niet normaal.
  oeoe ik ben te dik… huhuhu tewijl ik dat niet ben *huilhuilhuil* pleas mensen eet gewoon gezond!
  een goed ontbijt
  niks tussendoor alleen gezonde dingen
  2 stuks fruit per dag
  goed middageten
  en avondeten

  toen ik dat deed ben ik 5 kilo afgevallen dus pleas eet gewoon gezond! en een half uur bewegen per dag.
  dan krijg je opas een mooi lichaam! en je zit lekkerder in je vel!

  doeiiiiii
  Thirza

 135. ik ben kelly ik woog vorig jaar 70 kg en was 1.54 cm
  nu ben ik 55 kg en nog minder
  nu vergelijken ze me met anorexia
  vroeger was het met overgewicht
  mr nu kan ik nie meer stoppen met vermageren
  kvind me zelf gwn TE DIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  soms tippsssss:d

 136. Hoi,
  Ik zit telkens te piekeren over mijn gewicht iedereen zecht dat ik gezond ben en niet te dik ben maar ik geloof het telkens niet..
  Ik ben 12 jaar en 1.59 lang en 48 kilo is dit nou een gezond gewicht of te zwaar?

 137. Hoihoi, Ik word zaterdag 17 jaar…dus nog net geen 18 jaar…maar zou toch eens best wel willen weten of ik onder of goed op m’n gewicht zit!!! namelijk het zit zo,.. ik ben ongeveer 1.63 lang en weeg maar 46~!! m’n vrienden en vriendinnen zeggen dat ik echtwel DUN ben en dat ik best 3 kilo ofzo mag bijkomen…terweil ik best wel een klein buikje heb…en dikke bovenbene….hoe ken diot en wat ken ik er aan doen…of is dit gewoon NORMAAL groetjes…ik had graag wat in m’n email box terug gehad groetjes bianca_x[at]live.nl hopelijk krijg ik snel antwoord… voor de mensen die denken dat ze dik zijn… het leven gaat niet om afvallen…dik of dun… iedereen moet je mogen accepteren zo hoe je bent… maar ik word er zelf gek van… andere zeggen je bent te dun en als ze mij in een bikini zien of ik zie mezelf in een bikini denk ik vaak… ik moet buikspieren trainen en bovenbenen, dan zou ik PERFECT uit zien… punt 3 is trouwens… zou ik foto model kunnen worden… ondanks al m’n gekke en rare acties. Heb wel hier en daar paar puistjes zitten maar ik vecht er ook om om ze weg te jagen… uni cura gezicht wassen elke ochtend en zo, allemaal dus eigenlijk mooie reiniging… in plaats van al die andere troepjes… Vriendelijke groet, Bianca

 138. Heeey Ellen ik heet ook Ellen en ik word zondag 13 jaar. Ik ben 1.73 m en ik weeg 50kg. Maar iedereen zegt ook tegen mij dat ik te dun ben. Dus je bent helemaal niet zwaar je bent juist veel te licht.

  Xxxxxxxxxxxxxxxxx

 139. Hallo ik ben Ellen,
  Ik ben 13 jaar oud en ik ben 1.71m en ik weeg 40.8 kg. is dat goed??
  Ik ben bang dat ik te zwaar ben en ik wil erg graag afvallen, maar iedereen zegt dat ik al veel te dun ben….:s

  Xxxxxxxxxxxxx,
  HELP ME

 140. hallo Ik ben 11 en op mijn weeg schaal staat dat ik 45 killo ben . maar misschien klop die weegschaal niet :P maat stel dat hij hte doet is het een zwaar gewicht
  xx annoniem

 141. pff jullie jongen mensen zijn gek!
  gewoon blijven eten is het beste!
  ik ben 22 jaar en ben 162 en weeg 49 kilo!
  jullie zijn allemaal aan klagen dat jullie te dik zijn!
  bij 166. en 43 kilo! blijven eten dit is geen goed gewicht.

  ik doe er gvd alles aan om wat bij te komen ik eet zoveel dat mijn vriend(zijn 1 jaar samen, mee eet) 10 kilo is aangekomen!
  en ik geen gram!

  iemand advies misschien voor bij te komen?

 142. heejj Anoniiempje.

  ik weeg ben ook 158cm en weeg 49.
  en inderdaad nooit naar de dokter gaat tenzij het echt extreem is…
  ik moest naar de dokter omdat ze dachten dat ik anorexia had…
  kom ik daar en de dokter meteen in paniek zo ongeveer…
  ik was te licht en ook veel te licht.
  ik werd opgenomen en nu…
  walg ik van mezelf terwijl ik net tevreden was met mezelf…
  ik mag niet eens meer afvallen terwijl ik meer dan 50 kg ben… :oops:
  dokters:roll:

  duss….

 143. heb ik ook hoor! je moet gewoon sporten en komkommers eten in plaats van lekker! doe ik ook ik ben al 5 kilo afgevallen in 2 weken tijd

 144. hallo,
  Ik ben gonny en ben 10 jaar
  ik ben 1 meter 52 en ik weeg 50
  iedereen zegt tegen mij dikke.
  Maar het is niet zo het is een gezonde gewicht maar ik heb veel vet vooral rond mijn buik hoe krijg ik dat het beste weg.
  Want ik word er depressief van.
  Ik wil bijna mijn vinger in mijn keel steken ik vind mezelf te dik enzo.
  :oops:
  Iedereen zegt het enzo.
  Steeds maar weer :cry:

 145. neeeeeeeeeee niet goed veeeeeeeeeeeeels te dik!
  MAAK JE NIET DRUK OM JE GEWICHT!!!!!!!! HET MAAKT NIET UIT OF JE DIK BENT!!!!!!!!!!!!!! :evil:

 146. heey

  ben 14 over een paar maanden 15 en ik ben 1.73 zoiets en weeg 64 kilo
  is dat goed!? :oops:

 147. Kan iemand mij uitleggen waarom heel veel meisjes denken dat ze dik zijn? Zolang je niet boven je lengte uitkomt met je gewicht (zoals 1,70 en 70 kilo, en 1,80 en 80 kilo) zit je niet met overgewicht. Dan moet je ook nog uitkijken dat je geen ondergewicht krijgt want dat moet je niet hebben. Trouwens, vet op de juiste plekken is alleen maar mooi, zolang het maar niet te veel is. Mij is verteld dat wanneer je 90 onder je lengte bent (1.80 en 70 kilo, 1,60 en 50 kilo) dat dat het ideale gewicht is. Iets minder of iets meer maakt niet uit, moet niet te gek worden echter.

 148. hallo ik ben thirza en ik heb een tip: cal niet af als je in de puberteit zit!!! HARSTIKKE SLECHT VOOR JE!!! maar dat betekend niet dat je meer mag eten, gewoon oppasssen. van die rijstwafels is beter dan chocola en even lekker!!!!!!
  trouwens als je in de puberteit zit roei en heeft je lichaam het vet nodig, dus maak je niet druk!!!!!!!!!!

 149. ik ben 12 en ik ben 1.48 lang en ik ben 43 kilo is dat een goed gewicht?

  wat moet je eten om af te vallen???

 150. Hallo,

  Ik ben 13.
  ik ben 1.63 lang en ik weeg 53.
  ben ik te dik? (ik sport ook veel)

  Groetjes X.

 151. Hallo,
  ik was vroeger toen ik 8 jaar was ook beetje dik.
  maar toen ik de puberteit in ging was het ineens weg!!! :o
  het kan ook zijn dat het na de puberteit pas gebeurt.
  het is helemaal niet erg om wat molliger te zijn.
  je kan beter iets dikker dan veeeels tedun zijn.
  want dat is ook niet goed.
  je moet je pas zorgen maken als je anorexia hebt dat is erg, iets dikker is met dat vergeleken veel beter denk maar naar,

  Gr . Anoniem.

 152. Ik Anne en ik ben 1.73 lang en weeg 51.0 kilo is dat veel???
  Ik vind dat ik super dik ben.

  XXX

 153. Hallo,
  ik ben 1.70 en weeg 62 kilo.
  is dit te zwaar
  wat is mijn ideale gewicht oja, en trouwens ik ben 15 jaar oud. :wink:

 154. hoi
  ik had een vraagje.
  ik ben 14 jaar en ik ben 1.65 en weeg 53 kilo, ik ben echt te zwaar he? :-(
  ik train wel 5 keer in de week.

 155. ik ben 10 jaar en weeg 45 kilo en ik ben 1.40 m. ik ben heel dik bij zwemles durf ik mijn bikinie niet meer aan please zeg het me

 156. Heej ik ben 13 jaar oud,
  en ik weeg 68Kg :oops:
  Ik ben te zwaar he????
  maar ik zie er niet dik uit!

 157. En aan alle jonge meisjes onder de 16 die zichzelf te dun vinden: heb geduld! je bent nog lang niet uitgegroeid in de breedte, en je kunt nu beter te dun zijn dan te dik. In de toekomst zul je waarschijnlijk alleen maar in de breedte uitwijden! (Daarmee wil ik niet zeggen dat dit altijd zo is)
  En juist door al het gepieker en gestress over je uiterlijk zul je niet aankomen, van stress val je namelijk alleen maar af! Als je lekker in je vel zit heb je ook meer eetlust :wink:

 158. Ik vind t erg dat zulke jonge meisjes/jongens zich nu al zo’n zorgen maken over hun gewicht! Dan heb ik het nu over de "normale" jongens en meisjes dan, die zich onterecht zorgen maken. Dieten lijkt tegenwoordig wel een hype! alsof iedereen er aan mee moet doen! Komt allemaal door die ***media. Ik heb mezelf een lange tijd ook veel te dun gevonden (het tegenovergestelde dus) omdat dit mij steeds ingepraat werd. Nu ben ik 18 en ben nu gewoon tevreden met mijn lichaam. Ik luister niet meer naar wat de media en mijn omgeving mij zegt, ik luister alleen nog maar naar mezelf! En als jullie in de spiegel kijken dan zien jullie wel hoe jullie er uit zien. Daar heb je toch geen bevestiging van anderen voor nodig? en gewicht is bij iedereen anders. De een heeft meer spieren of zwaardere botten enzovoorts. Nou, Ik denk dat mijn boodschap zo wel duidelijk is

 159. Hoi…
  Ik ben bijna 13 jaar, en ik ben ongeveer 1.65 m, en ik weeg 47.8, is dat te veel?
  Want ik heb wel wat vet enzowh :oops:
  Kan iemand me helpenn??

 160. Iedereen die nog geen 18 is, krijgen ook geen antwoord. Jullie moeten niet zo zeuren zeg, hoe moet dat later dan wel niet?
  Sjonge jonge laat hun ouders die berichtjes eens lezen zeg, het is lange niet gezond dat iemand van 11 zichzelf te dik vind!!
  Dat is echt ernstig zeg. Sjonge jonge toen ik 11 was dacht ik niet eens aan mijn gewicht.
  Komt natuurlijk door al die broodmagere modellen, nou ik weet zeker dat er geen een man/jongen is die daarop valt! Vraag maar eens na in je buurt.
  Je leeft maar één keer, dus ik zou zeggen: geniet ervan nu het nog kan! Straks zit je in een kliniek etc. etc., dan is je leven ook niks.

 161. ik weet niet hoe ik heet Reageer

  :? :D 8) :? :idea: :oops: :cry: :twisted: 8O :evil: :-( :x :wink: :| :P :roll: :o

 162. ik ben 13 en 1.71 meter
  ik weeg 70 kilo
  ik heb een erg breedde heup eerst had k dat niet

  hoevoeel moet k afvallen

 163. Als je wilt afvallen, zou ik deze site aanbevelen: valtaf.nl
  Je kan er je gewicht invoeren, je streefgewicht en dan zie je in je afslankplan hoeveel je elke dag moet wegen. Mij heeft dit al veel geholpen; ik ben al 2.40 kilo afgevallen. En ik hoef maar 0.12 kilo per dag af te vallen.
  Op valtaf.nl is mijn gebruikersnaam ook Asil.

 164. ik ben 11 jaar (bijna 12) en ik ben:
  1.65m
  49.5 kg
  is dat goed voor mijn leeftijd en ben ik niet te licht??
  :?ik zou het niet weten :?

  groetjes, melissa

 165. Ik ben bijna 12 jaar en weeg 40 kilo.
  te ligt dus :roll:
  maar ik deed er vroeger wat aan maar nu niet meer. 8)
  Ik heb geen Anorexia ofz maar ik moet wel naar het ziekenhuis voor kontrollen.

  Xxx en blijf denken!
  Je bend mooi als je je zelf bend en niet door dunner te woorden! :o

 166. hoi iedereen ik wou gwn vragen of ik te zwaar ben ik ben nu 10 over 3mnd ben ik 11 mijn lengte is 1m52 ik weeg nu 50kg mijn klas zegt dat ik niet te dik ben dan zeggen de andere klassen van wel en dan een paar weer niet. ben ik te zwaar ??

 167. Ik ben 158 cm, en weeg nu 49 !!
  Denk eraan; NOOIT NAAR DE DOKTER GAAN als je denkt dat je ondergewicht hebt of als andere dat van je denken ;)

  ik woog 44 kilo, nu word er zoo op mij gelet, dat ik in drie weken 5 KILO ben aangekomen :| :'( Ik weet dat ik hetzelf doe, maar ik voel me nu wel heel dik!
  ze meste je echt vet (voor je eigen bestwil?)!
  :S:S:S

  SUCCES MEIDEN EN JONGENS!

 168. I zou je niet zo druk maken over je gewicht want je gaat nog groeien of bent al een beetje aan het groeien. Ik ben zelf ook 13 en weeg 63 en ben 1.69 lang. Het kan me echt niks schelen dat ik zoveel weeg, [b]elke kilo meer is ook een stuk meer om van te houden![/b]

 169. Hallo ik ben Manon en ik ben 13 en ben 1.59m lang en ik weeg 37 kilogram zit ik nu goed ??

 170. Ik ben 12 jaar
  ik weeg 43 … HEEEL DIIK JA :s
  en ben 1.45 soms ben ik zelfs 45 kilo!!!!! en soms 44 ik wil heel graag 40/39 kilo wegen HELP HELOP

 171. Hee Allemaal 8)
  Waarom maken kinderen zich zo druk over gewicht? :?
  Je bent nog een kind ,nog amper 14 jaar, en dan
  lopen jullie al te zuren ik ben dik & ik heb overgewicht
  Jullie hoeven jullie pas druk te maken over jullie gewicht als jullie rond de 18 jaar zijn.
  De meeste van jullie groeien nog
  en ik was vroeger zelf ook heel erg bezig met mijn gewicht,
  Toen ik uit mijn pubertijd was en ging werken
  toen ging het vanzelf,
  Ik ben nu 33 jaar,
  Ben 1.73 cm lang
  & mijn gewicht is 59,7 kilo
  :D
  En ja daar ben ik trots op
  Ook al heb je overgewicht als kind zijn
  wees en blijf nog even kind
  afvallen kan altijd nog

  Gr. Caroline

 172. ik ben meisje van 14 en ik ben 1 m 50 en weeg 35 ..
  ik vraag me af : weeg ik niet te weinig voor myn leeftijd ?? :?

 173. hallo ik ben 1.63 en weeg 67 en ik ben 13 jaar dat is vEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEl te dik en het ergste is dat ik op voetbal zit en als ik ren lijkt het net een varken die aan het hupellen is ik heb alles geprobeert maar het lukt niet ik eet geen vet of snoep meer maar groente en fruit en ik sport veel en nog steeds val ik niet af HOE KAN DAT ??????????? help zooo kan het niet langer mij vriendje vroeg of ik ben bij gekomen en dat lijnen goe voor me zo zij en toen schaamde ik me dood toen ik thuis kwam barstte ik in tranen uit ik dacht ik moet 10 kilo afvallen en wel nu meteen het is bijna zomer en dan loop ik er bij als dik vettig mollig big ik ben wel heel knap maar ook heeel dik ik SCHAAM me dood help pleas hoe kan ik snel gezond of ongezond maakt me niet uit snel afvallen

  xxxxjes mollig wijf

 174. hoi biggtjuh jij heb wel wat over gewicht ik zou zeggen wat meer sporten en wat gezonder eten dan komt het alemaal goed

 175. hoi maryya jij zit op een goed gewicht je mag zelfs wel wat aan komen jouw ideale gewicht is tussen de 58 en 66 kg

 176. heey ik ben 19 en zit erg met mijn gewicht ik voel me veel te dik maar mijn vriendinnen zeggen van niet!
  ik weet dat ze liegen want ik pas maatje 38 al niet meer!!!
  ik ben 166 m en 45 kilo
  er komt bij de ene uit dat ik overgweicht heb en bij de andere ondergewicht!1
  ik snap er niks van
  ben ik nou te zwaar??
  xxx

 177. eey
  waarom vraagt idereen met een prachtig gewicht of ze e zwaar zijn ??
  allereerst: je bent jong er kan nog zoveel veranderen, ga lekker buiten spelen n plaats van je zorgen maken!!
  en dan ook: hoe kanj afvallen? das heel simpel: blijven eten, gezond, miss iets mindre snoepen en af en toe wat sporten f lekker actief bezig zijn.

  je hoeft helemaal niet alleen maar broodmager te zijn1!!!

  xxx

 178. HELLUP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

  help ik ben 13 jaar oud en ik weeg 67 WOOOW niet normaal help me pleas hoe kan ik afvallen help me pleas zo kan het niet langereen skinny broek past me net maar dan heb ik olifantenpoten help me

  heey meiden jullie zijn dik jij ben 13 en weegt 56 wees er trots op dat is niet dik ik ben dik ik schaam dood help me pleas :oops: :oops: :oops:

 179. hoi ella jij heb erge onder gewicht je moet toch proberen om wat aan te komen anders wordt het te gevaarlijk voor jouw dus wat snoepen kan helemaal niet kwaad en dat je zegt dat je zelf te dik vindt kan ik me niet voorstellen je moet toch gaan proberen om wat meer te gaan eten ik bedoel dan niet gelijk van die vetten happen maar wl gezond en je zegt dat je dat al doet dus dat is goed maar als je zo blijft afvallen moet je toch is naar een dokter gaan wat je zit al in de gevaren zone met je gewicht dus probeer wat bij te komen en niet verder af te vallen

 180. Ik ben 1.69 en 49 kilo en ik weet dat dat in pricipe goed is maar toch vind ik mezelf te dik. Ik eet gezond, maar ik snoep niet omdat ik dan bang ben dat ik aankom. Wat moet ik? XX

 181. Hoi
  ik weeg 49 kilo en bij over een maand 14, is dit een goed gewicht? Ik ben ongeveer 1.67 lang…
  I DONT KNOW
  dooeei
  BLA

 182. heej
  ik ben 13 15december 14 bn eng 1.70 en weeg 47kg
  is dat te veel ? begin onzeker te worden krijg een buike :|

 183. ik ben 1.65 en ik weeg 58 dat is zeker veeeel te zwaar!! :cry: :oops:

  PLEASE GEEF ANTWOORD OP MIJN BERICHT

 184. wat zitten hier een hoop kinderen bij
  als je kind bent en in de groei is het juist beter om iets zwaarder te zijn en als kind zijnde moet je nog helemaal niet gefocust zijn op je gewicht tenzij je echt bijv 30 te zwaar bent

 185. hoi tessa je zit nog op een gezond gewicht je bodymass index zit op 20.4 dus dat is goed maar je moet niet boven de 21.7 komen want dan heb je overgewicht

 186. ik ben een meisje van 12 jaar en een half. ik weeg 55.3 en ben 1 meter 64 cm ?
  ben ik te dik?
  laat aub iets weten!!!
  al vast bedankt

 187. Ik ben 10 jaar bijna 11,
  ik ben 1.50 en ik weeg 35 kg.
  altijd als ik een test doe zeggen ze dat ik ondergewicht ben!
  is dat echt zo?

 188. Ik ben 10 jaar en 1.58 lang.
  En mijn gewicht is 38 kilo is dat veel?
  Ik vind mezelf wel dik,
  andere vinden mij iets dunner dan gewoon.

 189. Hoi
  Ik ben 12
  Ik ben 1.68/1.70
  Ik weeg 64/65 kilo ,
  Je moet wel weten ,
  ik woog 4kilo bij geboorte
  Weeg ik te veel ?
  Bij de meeste bmi uitrekeningen weeg ik net niet te veel , maar ik heb wel erg dikke benen

 190. hallo ik ben 12j een 1m60 en weeg 48kilo is da goe en wat is het idiale gewicht voor iemand van 1m60 en 12j?

 191. Hoe kan je je vetpercentage berekenen als je 14 bent?
  Ik heb al opt internet gekeken maar daar stonden alleen maar testen vor 18+
  Ik zou het graag willen weten.

  Xxx

 192. Hallo,,
  Ik wil graag Anoniem blijven maar ik heb een Vraag:
  Ik ben 1.66 meter 47 Kilo,, is dat zwaar? :oops:
  Want ik heb best wel een Buikje dus….. :oops:

 193. hallo ik ben net 13 jaar geworden ik ben 1 meter 62 en eeeg 66 hlp ik ben te ZWAAR :cry: :cry: :cry:

  kan iemand tips geven pleas dt kan zoo niet langer ik schaam me bij voetbal met zulke dikke dijen mijn vriendinnen zeggen je bent niet di als je me iet dan denk je dat ik zo 55 weeg maar ik heb hele dikke dijen en klein buikje kan iemand mij helpen

 194. hallo
  ik ben roxanne 11 jaar
  Ik denk dat ik te dik en zwaar ben ik ben 1.52 lang en 29kg.! Op school word ik er een beetje mee gepest!!
  wat kan ik doen?? :-( :cry: :cry: :cry: 8O

 195. hoi, ik ben 13 jaar oud, 1.59 m. lang en weeg 42.
  ben ik te dik????? en hoeveel zou ik moetn wegen???
  -xxx-laura-xxx-

 196. heey, ik ben 1.59 en ik weeg 43 kilo, ik wil graag afvallen tot dat ik 40 weeg maar als ik op school bijvoorbeeld alleen een appel eet en een stukje peperkoek val ik thuis weer in me oude patroon en eet wat fruit en een ijsje! help!

  xx eva :oops:

 197. Hallo ik ben jonge moeder van 22 jaar en ben 158 lang en weeg 70 kilo?? Ik heb nog een dikke buik van mn zwangerschap overgehouden en beetje bij mijn heupen..

  ben ik nu te zwaar??

  groetjes

 198. heey

  ik ben 1.65 en ik weeg 50 ??? en ik ben 13 pas geworden
  ?? is dat een goed gewicht ??

 199. Ik ben op goed gewicht.
  ik ben 1 meter 42 10 jaar en 35 kilo.
  Mijn ideale gewicht is 40.6 dus ik zit er nog 5 kilo voor.
  GO EVA! :P

 200. Is een BMI van 16.5 dan veel te licht? :O
  Want dat stond op zo’n site, toen ik het probeerde uit te rekenen. Ik geloof er niets van, mijn lichaam is nou niet bepaald dun. Volgens mij ben ik te dik.

 201. ik ben ook 11 jaar en weeg 49 kilo vindt je dat zwaar en men legte is 1.50 :oops: :roll: :cry: :oops: :cry:

 202. ik ben wel te dik… niet MEGA… maar wel wat..

  waar kun je GOED zien waneer je weer op normaal gewicht zit??

  ( 161 cm , 12 jr 61 kilO) :roll: :oops:

 203. Nou nou, zoveel jonge mensen ongerust over hun gewicht terwijl ze er meestal onder de 20 van bmi liggen. Maak je geen zorgen!!! Als je jezelf een beetje papperig vindt, ga dan eens lopen, of wandel en fiets naar school. Sporten maakt je trouwens gelukkiger (endorfines, een lichaamseigen gelukkig makende stof) Maar begin zeker niet aan dieten, dat begint maar eindigt nooit en meestal ben je slechter uit dan wanneer je begon.

 204. ik ben 11(bijna 12) en ik ben 1.60 en weeg 50kg
  ik vind mezelf veel te dik maar mijn moeder niet enz.
  (maar je kent moeders :D :D)ben ik te dik??

 205. hooi :D
  ik ben 14 jaar en ik weeg 57 kilo en ik ben 1.68 lang is dat te zwaar zo ja hoeveel mag ik wegen ? :oops:

 206. Ik ben 22.

  Weeg 56.9. Ben 1.64 lang. Mijn ideale gewicht is 56.

  BMI is 21.4.

  Is opzich genoeg, maar ben lange na niet tevreden eermee.

 207. Hallo

  Ik ben 22 jaar, ben 170 en weeg 61 kg..

  maar nu heb ik wel een buikje en mannentieten zeg maar…

  hoe kom ik daar nou vanaf? door fitness? of hardlopen? of buikspieroefeningen???

  want ik weet echt niet hoe ik er vanaf moet komen, en schaam me er wel beetje voor, hou me buik ook altijd in het zwembad enzo

 208. weet iemand nog een site waar je je ideale gewicht uit kan rekenen?? Zou het graag willen weten

  Lisanne(13 jaar)

 209. Ik ben 13 jaar, ongeveer 1.68 en weeg 56.
  Ik wil graag ongeveer 5 kg af.
  Maar weet niet hoe dat moet.
  Toen ik nog op hockey zat, woog ik 52 kg.
  Ik ben daarmee gestopt en doe nu paardrijden en dansen.
  Ik wil maag zijn maar ik weet niet hoe je echt goed moet afvallen.
  Pleeeaas help !
  :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

 210. aan move28. het ligt niet altijd aan het gewicht, zoals ik: ik heb een goed gewicht maar heb wel een dikke buik. dus daar kan je niet altijd naar kijken. =)

 211. Hi, ik heb een vraagje.. ik ben over een paar dagen 16 en ik weeg 47 en ik ben ongeveer 1 meter 60. en ik weet wel dat ik een goede gewicht heb.. maar ik heb een buikje zeg maar hangend buikje ik raak er serieus depressief van omdat ik er de heletijd om moet denken. daarom wil ik stoppen met eten maarja ik zit nu op fitness zou dat helpen voor me buik? ik heb serieus 3 vet rollen voor de mensen die mij niet geloven en ik zou graag willen weten hoe ik me buikje weg kan krijgen.

 212. Haay,
  Ik ben 14 jaar Ben 1.69 lang en weeg 58.5 kilo ik vind dat te zwaar en ik wil 50 kilo worden hoe moet ik da doen..?

 213. Hallo, ik ben hilde, ben 19 jaar oud en weeg 70kg met mijn lengte van 1,80.
  Iedereen zegt dat ik niet te zwaar ben maar ik ben heel iel en fijntjes gebouwd dus ik heb echt vetjes vooral rond mijn buik. en 3 grote vetrollen. Hoe krijg ik dat het best weg?

 214. Jezusssss wat denken jullie wel niet allemaal leeftijden onder de 16 die zich te dik voelen en dan 1,65 zijn met 44 kilo jullie zouden je moeten schamen om daar je mee bezig te houden in welke wereld leven we en ik ben het met I eens geniet van je jeugd en hou die modellen idealen achter je tv maakt veel misvormingen en die mensen worden ertoe gedwongen om anorectia te krijgen door drugs dit is geen realiteit.

 215. Er komen echt te veel jonge kinderen op deze site vind ik!
  Snap niet wat zij hier te zoeken hebben..

  Jongens & Meiden, jullie zijn allemaal nog hartstikke jong en super gezond!
  Maak je niet zo druk om jullie gewicht joh!

  Ik lees over kinderen van 13 met hoge lengtes en een gewicht rond de 50 kilo of iets meer of juist minder.
  Maak je hier nou niet zo druk over allemaal, ik zou eerder denken dat deze kinderen te weinig wegen voor hun lengte..

  Gewoon gezond de maaltijden voor school en het avondeten eten, af en toe lekker snoepen, maar geniet toch ook lekker van jullie jeugd nu het nog kan!

 216. Mijn naam is Jeanine ik ben 13 jaar oud 1.65 lang en weeg 41 kilo ik wil graatg weten of ik wel goed op gewicht zit?

 217. Hallo,

  Ik ben 18 jaar 1m85 en weeg 90 kg en heb dus overgewicht.
  Wat is mijn streefgewicht?

  Groetjes.

 218. ik ben een meisje van 14jaar en ben 1.63meter, ik weeg 44,6 kg.
  Is dat te veel? ik wil graag afvallen, weet iemand een goed advies of kent er iemand een goede site ?

 219. ik ben over een maand 13 53 kilo en 1 meter 73 lang
  (dat is heel lang en best heel irritanT)

  maar ik vind dat ik dikke benen heb oe weet je dat??

 220. ik ben 12 jaar 170 cm lang en weeg 57 kilo.
  iedereen zegt dat ik dun ben maar ik vindt zelf dat ik dik ben.
  ben ik te dik voor mijn lengte??

  xx C,..

 221. hoi , de BMI klopt eigenlijk niet echt want bij de even heb ik onder gewicht bij de andere boven gewicht en weer bij een andere precies goed dus als je veel te veel of je weinig weegt maak je niet druk het is allemaal ong.

 222. Ik snap echt niet dat kinderen van 11 a 12 zich hier zoveel druk over maken, blijf ajb nog een beetje kind,

 223. ik ben 13 en 1.72 en ik weeg 52 kilo
  is dat te zwaar? ik wil graag model worden, maar ik ben bang dat ze me te dik vinden.

 224. Ik ben 12 over 14 dagen 13 dus zeg maar 13 :P en bweeg 61 kilo …
  te zwaar he ?
  ik zou graag willen weten hoeveel ik zou MOETEN wegen …

  xx

 225. hallo ik ben jeffrey ik ben 11 jaar ik ben 1.46 en ik weeg tussen de 40/45 kilo is dat een goed gewicht?

 226. manon, ja dat is een goed gewicht. ik ben ook 15, 1.65 (1cm langer maar) en daarvan is het gemiddelde 52/53, dus jij zit helemaal perfekt!

 227. ik ben 1.63 en weeg 63 echt dik en ik heb een dikke kont dikke heupen iedereen vind me dik

 228. Je kunt niet echt van je BMI uitgaan, want er is een meisje en die sport die heb meer BMI als mij , maar is veel magerder dan mij wel gespierder

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.