Ik kreeg onderstaand gerecht voor het eerst bij mijn schoonmoeder voorgeschoteld. Ik was aangenaam verrast door de lekkere smaak, en informeerde dan ook meteen naar de ingrediënten. Het leuke van deze soep is dat hij eenvoudig is om te maken, super gezond is en weinig calorieën bevat. Courgettesoep vult bovendien erg goed, waardoor je in combinatie met een volkoren broodje een gedegen avondmaaltijd op tafel zet.
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 grote courgette
- 1 grote ui
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflook
- 2 theelepels zout (wordt grotendeels afgespoeld)
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette in schijven, leg deze op een paar velletjes keukenrol en strooi er zout overheen. Laat de courgette vervolgens een uur zo staan om wat vocht kwijt te raken. 2. Spoel de courgette goed af en dep de schijfjes vervolgens droog. 3. Zet een koekenpan op het fornuis, doe de olijfolie in de pan en fruit de ui totdat deze goudbruin is. Roer vervolgens de knoflook door de ui en voeg de courgette toe. Bak de courgette totdat deze gaar en goudbruin is. 4. Breng 1 liter groentebouillon aan de kook. Voeg het mengsel van ui, knoflook en courgette toe en laat het geheel 20 minuten koken met de deksel op de pan. 5. Pureer de soep met behulp van de staafmixer. 6. Zet de courgettesoep terug op het fornuis en roer de kaas door het geheel. Serveer de soep vervolgens direct.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 205
Vetten: 15,1 gram
Waarvan verzadigd: 6,2 gram
Koolhydraten: 10,2 gram
Eiwitten: 7,3 gram
Heb jij bovenstaand recept voor gegrilde courgettesoep geprobeerd? En wat vond je ervan? Vel hieronder een oordeel!