Linguine is een langwerpig soort pasta; de stengels zijn beduidend dikker en breder dan spaghetti. Ze hebben een lensvormige tot ovale doorsnede, waardoor ze er net even wat origineler en luxueuzer uitzien dan spaghetti of macaroni. Linguine is bovendien gemaakt van durumtarwemeel, waardoor het een stevige textuur en opmerkelijke “bite” heeft. Hierbij een uiterst smaakvol recept voor linguine met paddenstoelen en garnalen…
Ingrediënten voor 4 porties
- 250 gram droge linguine
- 225 gram voorgekookte garnalen
- 220 gram gemengde paddenstoelen
- 60 tot 85 gram verse of ontdooide spinazie
- 1 eetlepel gedroogde sjalotjes
- 120 milliliter witte wijn
- 60 milliliter halfvolle kookroom (50% room/50% melk)
- Scheutje olijfolie
- ¼ theelepel zout
- Zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
Giet kokend water in een grote pan (en doe desgewenst een snufje zout en een paar druppeltjes olijfolie in het water). Zet de linguine in het water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (+/- 6 tot 9 minuten).
Snijd de paddenstoelen in grove stukken en roerbak ze in een scheutje olijfolie totdat ze lichtbruin van kleur zijn (+/- 3 minuten). Doe vervolgens de spinazie en sjalotten bij de paddenstoelen en roerbak deze 3 minuutjes mee. Bereid een sausje van de witte wijn, kookroom, zout en peper in een klein sauspannetje.
Voeg de linguine bij het paddenstoelenmengsel en schep alles goed om. Giet vervolgens de saus over het geheel en verdeel het gerecht over vier borden. Verdeel tot slot de garnalen over de vier borden met pasta.
Tip: als je de garnalen liever bakt, dan is dat ook een plausibele optie.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 277
Vetten: 3 gram
Waarvan verzadigd: 1,5 gram
Koolhydraten: 37 gram
Eiwitten: 19 gram
Wat vind jij van bovenstaand recept voor linguine met paddenstoelen en garnalen? Laat hieronder een reactie achter!
One comment
Sietske Bosgraaf
28 december 2012Ik vind het leuk om sommige recepten uit te proberen en daarvoor te kopiëren, maar dat lukt niet. Steeds staat het er maar half op. Wat kan ik doen om dat te voorkomen?