Pasta is tegenwoordig te verkrijgen in talloze soorten en vormen (waarvan trottole, gigli, mezzelune en riagatoni mijn persoonlijke favorieten zijn) en je kunt er een heleboel gezonde en gevarieerde maaltijden mee bereiden. Toch wordt pasta jammer genoeg maar al te vaak op een redelijk standaard manier klaargemaakt, namelijk in combinatie met tomatensaus of een pakje kruidenmix en wat geraspte kaas.

Er zijn echter heel wat spannendere en fantasierijkere mogelijkheden. Hierbij een gezond recept voor spaghetti met sesam omdat het, zeker wanneer je wilt afvallen, erg belangrijk is om gevarieerd te eten. Het recept bevat weinig verzadigde vetten en calorieën, perfect voor je dieet dus!

Ingrediënten voor acht personen

  • 450g volkorenspaghetti
  • ½ kopje sojasaus met zo min mogelijk suiker en zout
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn of limoensap
  • 1½ theelepel fijngehakte rode peper
  • 1 bundeltje fijngehakte sjalotten
  • ¼ kopje fijngehakte koriander (optioneel)
  • 4 kopjes fijngehakte peultjes
  • 1 chilipeper, dun gesneden
  • ½ kopje geroosterde sesamzaden

Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar in een grote pan met ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet er vervolgens koud water overheen. Roer de sojasaus, sesamolie, canola-olie, azijn (of limoensap), fijngehakte peper, en de helft van de sjalotten en eventueel de koriander in een kom tot een mengsel en verwarm het in een wok. Voeg de peulen, dun gesneden rode peper en spaghetti toe en roer het geheel enkele minuten om in de wok tot het heet genoeg is om te serveren.

Strooi op het laatste moment de sesamzaden over het geheel. Garneer het gerecht met de overgebleven sjalotten en koriander.

Voedingswaarde per portie

  • Calorieën: 345
  • Vetten: 12 gram
  • Waarvan verzadigd: 2 gram
  • Eiwitten: 12 gram

Als je macaroni & cheese gewend bent, is bovenstaand recept voor spaghetti & sesam waarschijnlijk een verlichting voor zowel je smaakpapillen als je spijsvertering. Dit gerecht bevat vitamines C en A en is rijk aan vezels. Dit pastagerecht kost misschien wat meer tijd om te bereiden, maar is daarentegen smaakvoller, gezonder, wél goed voor de lijn en ook nog eens voor te schotelen aan eventuele gasten.

Laat hieronder weten hoe jij denkt over het spaghettigerecht met sesam van hierboven!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.