Het is altijd fijn om een paar makkelijke en gezonde recepten achter de hand te hebben die niet al te veel tijd in beslag nemen. Onderstaand paprikagerecht staat binnen 20 minuten in de oven en nog eens 20 minuten op tafel. Lees hier hoe je overheerlijke, pittige gevulde paprika’s met vegetarisch gehakt kunt maken…
Ingrediënten voor 3 porties
- 4 rode paprika’s
- 1 schaaltje vegetarisch gehakt (155 gram)
- 2 grote uien
- 1 pakje kant-en-klare pastasaus (390 gram)
- 1/3 zakje geraspte oude kaas (60 gram)
- 2 teentjes knoflook
- Enkele druppels olijfolie
- Zout, paprikapoeder & gemalen chilipeper naar smaak
Tip: Neem bij voorkeur een pakje AH Tivall Fijngehakt, een pakje AH Sugo pastasaus Pikant en een zakje AH geraspte oude kaas (Gemalen Goudse Oud).
Bereidingswijze
Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Snijd 3 van de 4 paprika’s over de lengte doormidden en verwijder met een schilmesje de zaden en zaadhuizen. Smeer een ovenschaal in met enkele druppels olijfolie en leg de zes paprikahelften in de ovenschaal.
Snijd de ui (zeer) fijn en fruit deze in een grote sauspan of wok. Pers 2 teentjes knoflook en voeg deze toe aan de ui en schep het geheel goed om. Voeg het vegetarische gehakt toe en blijf omscheppen totdat deze begint te kleuren. Snijd de overgebleven paprika in kleine blokjes. Als de ui en het vegetarisch gehakt goudbruin beginnen te worden, voeg je de paprikablokjes toe.
Giet beetje bij beetje en al roerende de pastasaus bij het mengsel. Als het mengsel goed is ingedikt roer je er een derde van de strooikaas doorheen. Voor meer smaak en pit kun je wat zout, paprikapoeder en/of gemalen chilipeper door het mengsel roeren. Verdeel het sausmengsel over de 6 paprika’s en top ze met de overgebleven strooikaas. Zet de ovenschaal gedurende +/-20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de paprika’s gaar zijn en de kaas krokant is. Serveer 2 gevulde paprikahelften per persoon.
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 260
Vetten: 7 gram
Koolhydraten: 27 gram
Eiwitten: 18 gram
Wat vind jij van bovenstaand gerecht voor gevulde, vegetarische paprika’s? Deel je mening hieronder!
One comment
lilly
12 februari 2013Ik ga het nu maken. Ik ben benieuwd!