Tieners: begin niet met een dieet!

Bevind jij je in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 17 jaar? Of je nu een jongen of meisje bent in deze leeftijdsklasse : begin niet met diëten! Uit onderzoek onder 2500 jongens en meisjes in desbetreffende leeftijdsgroep blijkt namelijk dat je door toedoen van het diëten juist méér aankomt in de loop der jaren dan iemand die niet op jonge leeftijd met een dieet is begonnen.

Diëtende tieners worden dikker

De jongens en meisjes die meededen aan het onderzoek vulden in 1999 een vragenlijst in en 5 jaar nadien deden ze dat nogmaals. Maar liefst 56% van de meisjes gaf in 1999 aan dat ze met een dieet bezig waren. Ongeveer 25% van de jongens zei weleens een dieet te hebben gevolgd. (bron)

Vijf jaar later werden beide groepen opnieuw geïnterviewd.  Uit dit tweede interview bleek dat de groep die in 1999 met een dieet bezig was:

 • Vaker eetbuien had
 • Minder tijd besteedden aan sporten & andere lichaamsbeweging
 • Meer was aangekomen in gewicht dan de groep die geen dieet volgde
 • De vrouwen hadden gemiddeld een 0.66 hogere BMI
 • De mannen gemiddeld een 0.77 hogere BMI

Aan de hand van bovenstaande gegevens kun je overigens geen harde conclusies trekken. Zo zou het namelijk kunnen dat je minder gaat sporten omdat je te zwaar bent (omdat sporten minder makkelijk gaat met overgewicht).

Definitie van dieet

Overigens is de betekenis van de term ‘dieet’ onder tieners ruimer dan de definitie die in het woordenboek staat. Veel tieners roken bijvoorbeeld om het hongergevoel te onderdrukken. Ook valt het overslaan van maaltijden, jezelf uithongeren en zelfs het gebruik van laxeermiddelen bij tieners onder ‘dieet’.

Volwassenen verstaan veelal een aangepast en specifiek omschreven maaltijdplan met duidelijke regels en richtlijnen zoals dat van Atkins, Sonja Bakker, Dokter Frank of Montignac. Het kan dus best zijn dat de jongeren geen klassiek afslankdieet hebben gevolgd, maar een eigen stramien hebben verzonnen met als doel afvallen.

Schade aan de gezondheid

Veel jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar denken dat ze alles kunnen doen met hun lichaam om maar dun te worden. Het besef van schade aan het lichaam op langere termijn is bij tieners nauwelijks aanwezig. Schade aan hart, lever, nieren, schildklier, huid etc. wordt door jongeren bovendien enorm onderschat.  Het goede nieuws is dat de meeste schade wel hersteld kan worden door op latere leeftijd gezond, gevarieerd, gematigd en uitgebalanceerd te eten en bovendien voldoende te sporten.

Tot slot

Dus of je nu een jongen of meisje bent van 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar, 16 jaar of 17 jaar: denk goed om je lichaam, want voorkomen is beter dan genezen. Begin dus niet met een ongezond crashdieet, maar probeer op een gezonde manier af te vallen. Door te sporten of door overwegend natuurlijke “whole foods” te nuttigen.

Ben jij een tiener tussen de 12 en 18 jaar oud? En heb je weleens gedieet met als doel afvallen? Deel hieronder jouw ervaringen, doelstellingen en bevindingen?

113 reacties op “Tieners: begin niet met een dieet!

 1. mistake ·

  OMG jullie zijn gezond ik ben 168 lang en 35 kg en lig al een maand in het ziekenhuis met anorexia en sonde in m’n neus echt meiden eet goed en beweeg dat is het beste niet jezelf kapot hongeren mijn haar valt uit ik ben onvruchtbaar botten kapot etc. etc. let a.u.b. op!

  Reageer
 2. Ontzettende Muts ·

  Hallo, Ik ben 14 jaar ben ongeveer 1,69 en weeg 90 kilo… Ik heb al vaker geprobeerd om af te vallen, maar na 3 dagen was ik het alweer zat en ben ik weer vette en vieze dingen gaan eten. Ik voel me er slecht over. Ik ben absoluut niet van de sport. Heeft iemand tips voor me? Want ik zou ook graag willen paardrijden, maar super bang dat het paard last van me krijgt. Liever even 30 kilo afvallen graag.

  Reageer
  • Heidi ·

   Ik denk dat je, als je probeert af te vallen, gewoon té streng bent voor jezelf waardoor je het zo snel beu bent. Wat je best kan doen, is niet diëten, maar een gezond eetpatroon samenstellen. Ik ben zelf iemand die graag véél eet, en dat doe ik nog steeds, maar wel andere dingen: roggebrood i.p.v. wit brood, volkoren pasta / rijst i.p.v. de witte versie, gekookte aardappels i.p.v. frietjes / gebakken aardappels, mager vlees (kip / kalkoen / biefstuk) of vis / schelpdieren, heel veel groenten en fruit én voldoende water. En ja, ik eet ook een stukje chocolade (puur, zonder suiker) tussendoor, of een koekje bij de koffie, maar enkel in het weekend. In de week zit je op school / werk, dus maak ’s avonds je lunchbox met tussendoortjes voor de volgende dag klaar, dan hoef je niet te kiezen voor snelle snacks. Bij je hoofdmaaltijd: helft van je bord vol groenten, 1/4 aardappels, 1/4 vlees of vis. En vooral: als het eens “misloopt” en je iets ongezonds eet, niet denken dat alle moeite voor niets geweest is, opstaan en weer doorgaan. :-) Veel succes!

 3. Lima ·

  Ik ben een meisje van 14 en ik ben begonnen met een gezonde levensstijl. Ik ben nu al iets meer dan een maand bezig en ik ben flink afgevallen als ik de cijfers bekijk op de weegschaal. Ik ben begonnen met deze levensstijl omdat ik ’t onnodig vind om al die ongezonde troep binnen te krijgen. Al is het soms wel heerlijk inderdaad. Ook deed ik het omdat ik eigenlijk nooit gezonde dingen at (groentes etc.). Ik zit niet op een sport en bewoog ook weinig/nooit dus. Ook wil ik graag groeien omdat ik al van kinds af aan de wens heb om model te worden en daar zou ik een paar centimeters voor moet groeien. Vaak hoorde ik dat ik meer vitamines binnen moet krijgen en genoeg moet slapen om de groei te stimuleren. En ook wilde ik spieren trainen om een mooier figuur te krijgen. Ik begon 18-01-2014 Ik ben sindsdien al 4,5 kg lichter dan voorheen. Al ging het me niet om het afvallen eigenlijk. Ook ben ik tot mijn verbazing iets van 3 cm gegroeid, waar is super blij mee ben! Ik pak nu ook dagelijks mijn yogamat erbij en doe work-outs met filmpjes op YouTube om spieren op te bouwen en fit te blijven. Ook houd ik alles wat ik eet bij en tel mijn calorieën met de ‘Mijn Eetmeter’ App. Het klinkt misschien overdreven, maar toch vind ik het wel erg belangrijk om te weten wat ik binnenkrijg en dat soort dingen. Ik weeg mezelf 2/3 keer in de week. Soms maak ik me zorgen dat ik niet voldoende eet, niet genoeg van mijn vitamines, vezels, eiwitten etc. binnenkrijg. Maar als ik deze levensstijl vergelijk met hoe ik voorheen at (chips, koekjes, chocolade, en bakjes met drop leegeten in 1x) dan kan dit nooit slechter zijn dan toen. Nu ik dit artikel lees, vrees ik er wel voor dat er gaat gebeuren wat hier vermeld wordt… Toch wilde ik even mijn ervaring tot nu toe met jullie delen. X

  Reageer
 4. annoniem ·

  ik ben een meisje van 16 en word binnenkort 17,
  ik ben mijn hele leven al te zwaar geweest. op dit moment ben in 1,67 meter en weeg 85 kg!
  ik doe aan hockey op hoog niveau, doe daarnaast een sport opleiding en loop 2 x in de week bij de sportschool. In totaal sport ik 15 uur in de week. ik weet echt niet meer wat ik kan doen! afvallen lukt gewon niet!
  ik hoop dat jullie nog tips voor me hebben?

  Reageer
 5. esmee ·

  weeg 37 wil 36

  Reageer
 6. blabla ·

  Touwtje springen helpt ook om af te vallen, en je moet gewoon een beetje op je eten letten.
  Eet gevarieerd en dan zie je al verandering.
  Snacks vervangen in meer groente en fruit & frisdrank meer vervangen door water en thee (zonder suiker) .

  Succes allemaal.!

  Reageer
 7. blabla ·

  Touwtje springen helpt ook om af te vallen, en je moet gewoon een beetje op je eten letten.
  Eet gevarieerd en dan zie je al verandering.
  Snacks vervangen in meer groente en fruit & frisdrank meer vervangen door water en thee (zonder suiker) .

  Succes allemaal.!
  sorry voor 2de keer

  Reageer
 8. blabla ·

  Touwtje springen helpt ook om af te vallen, en je moet gewoon een beetje op je eten letten.
  Eet gevarieerd en dan zie je al verandering.
  Snacks vervangen in meer groente en fruit & frisdrank meer vervangen door water en thee (zonder suiker) .

  Succes allemaal.!

  Reageer
  • Blaaaa ·

   Ik ben 12 jaar oud en ben 1,64 en weeg 64 kilo maar wil afvallen maar weet niet hoe

 9. jasmijn ·

  ik ben 12 jaar, 1,55 mter en weeg 58 kilo !! veels te zwaar natuurlijk maar vroeger was ik heel dun en toen pushde mijn moeder me om meer te gaan eten en nu kan ik gewoon niet meer stoppen, mijn gezicht is niet dik maar ik heb wel dikke armen en benen en mijn buik is heel dik :(

  Reageer
  • Meli ·

   Bij mij is dat ook, ik ben nu 14 jaar meet 1m 60 en weeg 60 soms 61 kilo terwijl ik als kind slank was, en mijn moeder forceerde mij ook te eten, toen ik maar een kleutertje was. Maar ja… ik probeer nu wel op te letten wat ik allemaal binnenkrijg qua eten en zo en hoeveel porties en ik ga nu beginnen met Start To Run van Evy Gruyaert, dan kan ik nog meer conditie krijgen plus als je dat programma echt volgt ook 5 km lopen. ;)

 10. Laura ·

  Ik ben een meisje van 11jaar. Ik weeg 45 kilo en ben 1.45 lang. Ben ik dan te dik.

  Reageer
  • Skinnybitch to be ·

   Ik ben 16, 166 cm en 53kg. Ik wil graag 45kg wegen en ben op dieet. M’n vrienden maken zich zorgen, ze willen niet dat ik anorexia krijg. Ik weet niet hoe ik ze gerust kan stellen want ik heb helemaal geen eetstoornis en als ik dat wel had had ik ze toch niet verteld dat ik wil afvallen?! Ik loog wel over hoeveel ik wil afvallen, ik zei maar 5kg maar dat vonden ze al veel.. Ook kwam ik erachter dat ik 1600 calorieën moet eten om op gewicht te blijven dus nu eet ik zo’n 600 calorieën per dag. Ook dat heb ik ze niet verteld dus ik snap echt niet waar de f#ck ze zich druk om maken. Hoe stel ik ze gerust?

 11. tiffany ·

  ik ben een meisje van 15 ben 1.63 en 64 kg ben ik dan te zwaar?

  Reageer
 12. zeertje ·

  Hallo jongens en meisjes.

  Ik ben 12 jaar ik ben1 meter.55
  en ik weeg 61kilo.
  Ik ben best mollig maar lees dit en knoop het in je oren.NEEM JEZELF ZOALS JE BENT!.
  ik keek in de spiegel en ik zei tegen mezelf ik ben zo en daar ben ik trots op.
  Oke natuurlijk wil ik slanker zijn en me kilo’s kwijt maar zo ben ik en zo neem ik mezelf.

  WEES TROTS OP JE LICHAAM
  of wil je uiteindelijk anorexia….. natuurlijk niet dus als je toch wil gaan afvallen doe dat dan niet xtreem maar normaal.

  Groeten mij :)

  Reageer
 13. sofiefietje ·

  @lixy,
  Normaal praten kan wel. En daarlangs vraag ik me ook nog af. Als je toch zo tevreden bent met je gewicht en toch niet gezond wil eten, wat doe hier dan. Dit is namelijk het gezondr!!!! De naam spreekt toch voor zich!
  Ik kan jou echt niet volgen!

  Reageer
 14. julietje ·

  HELP ik ben een meisje van 13 bijna 14 ik ben en meter 68 ik weeg 60 kilo wat volgens mij veel te veel is ik wil een plat buikje zoals een film ster ik heb echt een zwembandje mijn bf vind het sgatig maar ik ben het echt beu ik moet broeken komen in maatje 40 help mij aub naar maatje 36 aan mijn billen is mijn broek dan nog groot maar de knoop kan nooit dicht ik wil deze zomer in mijn bikinie kunnen schowen help mij xxx :) <3

  Reageer
 15. Blablabla ·

  Ik ben 12 , en ik voel me heel dik bij mijn buik :”(
  Ik heb wel een gezond gewicht maar als ik een t-shirt aan heb dan zit ti heel strak bij mijn buik.
  Heeft iemand tips voor mij??
  ik heb niet zoveel tijd voor sport en ik mag nog niet naar de sportschool.

  Reageer
 16. Talita ·

  Hoi ik ben talita 11 jaar
  1.45/1.48 lang en ben 45/48 kilo is dat goed of moeten er een
  paar kilootjes af want sommige zeggen dat ik dik ben
  en sommige van niet maar ik heb best vaak eetbuien en..
  Ben een vreetzakje om het zo te zeggen Oké
  groetjes

  Reageer
  • Sophietje ·

   Hoi Talitha,
   Ik ben 13 jaar, 1m60 en 55 kg. Volgens mijn bmi enz. ben ik niet te dik. Dat is voor jou ook zo. Al kan ik best de twijfels van anderen, zoals jij, begrijpen. Want ik twijfel daar ook heel vaak over. Streng gaan dieten is geen goed idee! Gezond eten wel. Daar kun je ook wat mee afvallen, maar niet meer als nodig. Ik zeg dus niet dat je dik bent, want dat ben je absoluut niet, maar moest je toch twijfels hebt kan ik dat best begrijpen en dan is gezond eten en voldoende sporten het beste.
   Veel succes!

 17. Nijntje ·

  Euhm……..
  Ik ben ’n meisje.. xD
  Laatse keer dat ik mijn lengte checkte was ik 1.60 maar dat is al een tijd terug.
  Ik weeg 52 á 55.
  Euhm.. Ik wil 47 wegen..
  Heeft iemand tips ofzo…

  Reageer
 18. monster...rawrr ·

  hallo,
  ik vroeg me zo af wat mijn gewicht hoort te zijn en of ik te zwaar ben?
  lengte: 1.73
  gewicht: 55 kilo
  leeftijd:13

  groetjes….

  Reageer
 19. Isabel ·

  ik ben 1.70 en wege 67 is dat veel of is dat normaal en ben 17 jaar ?

  Reageer
 20. anoniem. ·

  ik heb 14 jaar, 1,58 en weeg 62 en soms 63 ben ik te dik/zwaar?

  Reageer
 21. Anoniempje ·

  Hallo,
  IK ben 12 jaar, 1.67 en weeg 49kilo.
  Is dat veel?

  Reageer
  • JO ·

   Nee , gezond gewicht dus stel je niet aan

 22. fresta ·

  zo HALLO je kan heus wel normaal praten hooor en dat jij nou vetlap bent die maaar door blijft eten? dat gaaan wij niet doen, wij hebben gwn een buikje en willen niet MEEER aankomen en dan hoef je hier niet helemaal te komen schelden en alles. !!

  Reageer
 23. wanhopige tiener ·

  Hey,

  Ik ben een meisje van 15 jaar en ik vind mezelf best flink
  Ik ben 171 en ik weeg 66 kg
  Maar het kan zijn dat ik zo zwaar ben omdat ik cup D/E heb
  Ik vind dat echt vreselijK!!!
  Mijn ouders zeggen dat ik allemaal spieren heb en spieren wegen meer dan vet!
  Mijn zus zegt: Het gaat niet om het gewicht, maar om hoe je eruit ziet!
  Toch wil ik een strakkere buik kont en benen en cup.

  Kan je ook bij je borsten afvallen? (dat wil ik heel erg!)

  Verder moet ik gewoon gezond eten, maar dat is best lastig
  Ben elke dag pas om half 5 thuis (begin om half 9) en mijn moeder komt pas om 7 uur thuis om te eten.
  Als ik dan ook moet koken heb ik helemaal geen tijd voor hw, keyboard en sport.
  Dus snoep ik altijd!

  Overdag eet ik 4 boterhammen en daar moet ik dan tot 7 uur mee doen (wat me nooit lukt)

  Kunnen jullie me tips geven??

  Reageer
  • anoniem. ·

   gezonde tussendoortjes, crackers met smeerkas of tomaat of sultana’s, veel water drinken helpt ook , succes

  • Skinnybitch to be ·

   Je kunt niet kiezen waar je vet verliest wanneer je afvalt, het gaat geleidelijk over je hele lichaam.. Wees wel voorzichtig dat je op gezond gewicht blijft <3

 24. DIkmonster. ·

  Haaaaj,,

  Ik & mijn vriendin ZIJN te dik we denken het niet we weten het gwn zeker.
  We zijn wel pubers enso maar ja.

  Ik ben,

  1,55 & 60 kilo. :$

  ik gs elke dag paardrijden & ik moet er ook nog 3 kilometer heen en 3 kilometer terug voor fietsen

  ik eet ;

  s’ochtends ; 1 broodje.
  tussendoor ; Een koekje & een pakje drinken (op school).
  Tussendemiddag ; 2/3 broodjes.
  Tussendoor ; Koekje & drinken.
  S’avonds ; 3 / 2 aardappels groenten & vlees , in het wwekend wel is patat.

  We voelen ons echt dik enso

  HELLPPP

  Reageer
  • FF denken ·

   Hoi Dikmonster, allereerst je naam aanpassen hoor! Ook al heb je op dit moment volgens jou overgewicht, dat maakt je nog GEEN MONSTER :-)
   Als ik zie wat jij eet overdag, zou ik eerder zeggen: te weinig en een paar keer een iets minder handige keuze. Je mag gerust 4 tot 5 stukken brood op een dag. Neem dan wel zo grof mogelijk, met veel vezels. Gezond beleg, dus geen zoetigheid. En als tussendoortje zou ik voor fruit gaan. Neem gerust elke dag een banaan en nog een keer schaaltje druiven of stukjes meloen of een grote peer of een grote appel (keuze genoeg). En wanneer je drinken meeneemt naar school, kies dan water of suikervrij drinken of halvolle melk. Neem ook regelmatig een glaasje water tussendoor, anders kan je lichaam de afvalstoffen niet kwijt.
   Probeer het maar eens….

 25. FF denken ·

  Hallo meiden, weet je: er wordt miljarden verdiend NU, OP DIT MOMENT door mensen in de dieet-industrie die het GEWELDIG vinden dat er zoveel meisjes ongerust zijn over hun gewicht. Want hoe moeilijker jullie het hebben, en hoe meer dieet producten jullie gaan gebruiken, hoe meer GELD zij verdienen.
  EERLIJK? Als je aanhoudt dat je ’s ochtends ontbijt (2 stukje brood met hartig beleg zoals de minder vette vleeswaren), tussen de middag luncht (3 stukjes brood met hartig beleg en een bakje lekkere sla met een beetje olie en een snufje peper en zout), ’s avonds warm eet met weinig vlees en lekker veeeeel groente en tussendoor gerust een banaan, stukje ontbijtkoek, beker yoghurt of iets dergelijks neemt kom jij zeker weten op jouw ideale gewicht. Na 8 uur ’s avonds niet meer eten, zodat je lichaam in de ruststand kan komen voor de nacht. Pak daarbij regelmatig de fiets en loop de trap op in plaats van de lift te pakken in een warenhuis. Zo simpel is het namelijk.
  Dan hoef je dus NOOOOOOIT op dieet, want je lichaam krijgt wat het nodig heeft en kan alle tijd besteden aan jou warm houden en je haar laten glanzen en je tanden lekker veel calcium geven en je nagels, waardoor ze sterker en mooier worden en ook nog je huid de mooie glans geven die MOOI NIET uit een potje hoeft te komen. Plus: je hebt veel meer energie omdat je lief bent voor je eigen lichaam.
  ECHT WAAR! Vertroetel je lijf op deze manier en je zult niet weten wat er met je gebeurt!
  En de weegschaal? Hooguit EENS PER 2 WEKEN op gaan staan! Meer aandacht is het niet waard.

  Reageer
 26. Anoniem ·

  ik ben 15
  en ben 1.69 en ik weeg 71 kg
  dat is is veel maar ik dans 6 uur per week (hiphop)
  maar ik val niet af, en ik heb mijn schildklieren werken langzaam
  wat moet ik doen??

  Reageer
 27. Sharon ·

  Ik ben een meisje van 12 jaar en ik heb echt erge overgewicht ik ben 1.65 en ben 60 kilo !!
  Ik wil afvallen ik beweeg elke dag al anderhalf uur. En ik neem helemaal geen tussendoortjes dus ik snap niet waaron ik dik ben. Moet ik een dieet vlgen of niet?

  Reageer
  • Nijntje ·

   Sgaat :O
   Jij hebt nul comma nul overgewicht.
   Probeer special K bmi.
   Ik heb voor je geprobeert en er staat ;
   Dat je een gezond gewicht hebt :D
   Je bmi is 20.
   That’s so good <33'

 28. juliee ·

  haaaaaay
  ik ben 12 jaar ik weeg 48/49 kben 161cm
  ben ik te dik of niet want ik twijfel er over??

  Reageer
 29. sophie ·

  ik heb een dikke kont ik wil maget zyn niet te dik !
  ik schaam me soms echt by slaapfeestjes !
  x

  Reageer
 30. SSSSSS ·

  ik ben meisje van 17 jaar,
  mijn lengte is 180, en ik weeg 73 kilo!
  ik vind dit heel zwaar, & merk dat ik dikker wordt .

  en dan mag je niet op dieet?
  wat kun je dan doen?

  xxx.

  Reageer
 31. kikki ·

  ik ben een meisje van 13.5 jaar en 165cm weeg tussen de 54/55 en ik wil afvallen tot 50 kg in 3weken kan iemand mij helpen ik voel me veel te dik mijn buik is en klein beetje bluberig en mijn benen aan de bovenkant zijn wel overdreven DIK kan iemand mij helpen en tips geven om in de 3 weke 5 kilo aftevallen :) :) :p

  Reageer
 32. Naamloos wezentje ·

  Ik ben een 16 jarig meisje,
  Ik weeg nu 82 kilo..
  Ik ben zo’n 1.70.
  Ik ga dit jaar op vakantie en in die tijd wil ik 75 wegen,
  Ik heb meer zo iets van afvallen doe ik voor mezelf..
  Ik val zo’n 5 kilo (Gemiddelt) af per maand.
  Dus dat gaat me wel lukke.
  Ik vind het wel een beetje dom dat meisjes uit mijn klas zich zelf te dik vinden (zij zijn brood mager en wegen onder de 50 en zijn ongeveer net zo groot als ik).

  Groetjes

  Reageer
 33. anoniempjes. ·

  Wat is de beste manier om aftevallen als je 15 / 16 bent?

  Reageer
 34. chantal ·

  @ Van Doren Sanne wees blij dat je een dikke kont hebt ^^ !
  je moet gewoon meer sporten en meer je kont trainen..
  ik heb ook een dikke kont en best volle benen en platte buik da’s het mooiiste wat een vrouw kan hebben je moet niet zo onzeker zijn da’s niet Goed en je hoeft nu niet te dieeten ga meer sporten voetballen tennis hockey :D.

  Groetjes.chantal

  Reageer
 35. anoniem ·

  hoi pop je bent echt nie dik éé
  je bent te mager ik ben ook 11 1.50 en weeg 50 kg!!!!!!!!!
  je bent echt nie dik wi.

  Reageer
  • sophie ·

   eej
   jeh bent niet dik ik ben 11 en weeg 55
   ik heb een lief hy zegt tegen me jee gezicht is super mooi maar ….
   ik vind je wel te dik
   dus ik probeer er alles aan te doen !
   ik wil ook dunne benen !!
   ik wil gwn magerder zyn !!!! x sophie

 36. pop ·

  ik ben 11 jaar en ben 1. 52 m groot + weeg 43 kilo vinden julie dat veel.
  hoe krijg je slanke benen???????
  weet iemand dat .
  geef vlug een reactie val bijna om van overgewicht.

  Reageer
 37. anoniemand ·

  Ik lees hier allemaal reacties van ik heb alles geprobeerd maar het helpt niet.
  Je moet gewoon niet meer dan 3 keer per dag eten je wordt er alleen maar dikker van.
  Je hebt alles mischien wel geprobeerd maar niet aangehouden.
  Sport minstens 3/4 keer per week.
  Neem geen snoep of chips/dingen die veel vet en calorieen bevatten meer ,komende week als je echt wil afvallen.Eet elke dag wel ong. 2 a 3 soorten fruit en groenten.Sporten heeft niks te maken met de sportschool (nou ja je gaat er wel heen om te sporten) maar buikspieroefeningen,push ups,sit ups.Als je geen zin hebt om die dingen te doen raad ik je aan om zumba te gaan doen of koop de dvd en leer het thuis.
  Ik hoop dat er veel mensen wat mee doen

  greetzz:Anoniempje/iemand/niemand xD

  Reageer
 38. selena ·

  ik ben 12 jaar. ik ben 1.61 en 65 kilo.Ik zit niet op een sport en ik vind dat ik te veel snacks eet. Van mijn moeder mag ik niet dieëten omdat ik vitamines nodig heb.Ze vindt dat ik minder snacks moet eten en meer groente&fruit moet eten en veel sporten. Mijn vriendinnen zijn allemaal onder de 50 kilo terwijl hun 13/14 jaar zijn.Zij vinden mij niet dik maar ik heb veel te veel vetten.Als ik iets aan doe zie je mijn dikke buik en mijn heupen die er zo erg uitsteken.Ik kan geen skinny jeans aandoen omdat mijn heupen te breed zijn.Ik wil zo graag dieeten maar ik ben precies in de groeiperiode.Als ik niet genoeg eet ben ik bang dat ik niet langer wordt want 1.61 is veel te kort,…..wat kan ik doen? stuur me alsjeblieft raad
  groetjes Selena

  Reageer
 39. Cool kind ·

  Ik vind dat er echt superveel jonge meisjes op hun gewicht letten…….
  Dat vind ik echt gek want de meeste zijn echt helemaal niet dik

  Xxx

  Reageer
 40. Roos ·

  Dag iedereen,

  Ik lees hieronder uiteenlopende reacties, maar wel opvallend veel jonge meiden die zichzelf te dik voelen/vinden. Misschien is het een aanrader om eens te gaan kijken op voedingscentrum.nl. Daar kun je door middel van een bmi-meter zien of je daadwerkelijk overgewicht hebt en wat je wordt aangeraden. Misschien is het cliché, maar het beste middel om op gewicht te blijven, is nog altijd gevarieerd eten en voldoende bewegen. Dat wil niet meteen zeggen dat je iedere dag strikt iets anders moet eten dan de dag ervoor en dat je je als een topsporter moet gaan gedragen… maar je kunt wel erop letten dat je afwisselt met voedingswaren en de juiste keuzes maakt in voeding (groente, fruit, volkoren, zuivel etc.) en vaker de fiets pakt en voorstelt om lopend boodschappen te doen of een brief op de bus doet. Alles telt.
  Succes, en ik weet hoe het is ;) Een streng dieet zal niet werken.. geloof me.
  Roos

  Reageer
 41. Emo x-X... ·

  Ik ben 13 op 14 maart word ik 14.. ik zel heb aardig overgewicht ik ben ron de 80..
  ik heb geprobeert te sporten en alles. Mijn moeder zelf weet van niks. hoeft ze ook niet te weten maar sinds ik op de hogere school zit voel ik mij niet zo fijn om dit gewicht te hebben bij al die andere meiden die wel een mooi figuur hebben. kan het ook zijn dat je last kan hebben van je alvleesklier..? ik heb er totaal geen verstand van maar ik wil wel inderdaad mijn gewicht aanpassen.

  Reageer
 42. naomi ·

  ik ben naomi & ik ben pas 15 geworden
  maar ik vind mezelf te dik
  ik ben 58 kilo en ben 1 meter 70 lang
  hoeveel kilo mag iemand van 1 meter 70 minimaal wegen ??

  (K) naomi

  Reageer
 43. anoniempje ·

  hoiii,

  ik vind mezelf te dik en wil graag 3 tot 5 kilo afvallen dat is toch niet zo erg

  bijna 13 jarig meisje

  Reageer
 44. kimberly ·

  ik ben kimberl en heb al jaren overgewicht
  ik heb al verschillende dieeten geprobeert
  het lukt me gewoon niet ik ben 13 en weeg 76 kg
  ik ben een m.72

  Reageer
 45. Dik Meisje,... ·

  Ik ben een meisje van 13 en ongeveer 1,65 lang, ik weeg nu 53 kilo en ik vind het veel te zwaar!! Ik wil gewoon 46 wegen zoals al mijn vriendinnen. Alleen wat ik ook doe, niks helpt en ik blijf 53 kilo. :( Wat moet ik doen?? Xx

  Reageer
 46. Danilo ·

  Ik weeg 57 kilo en ben 1.62.
  Ik heb borstspieren (plat zeg maar )
  Maar vanaf me buik voor het wel wat bluberriger, en ik heb dikke bovenbenen en zware botten. Maar ik sport wel heel veel.

  Reageer
 47. anoniem ·

  MEnsen
  iedereen die zegt hoe oud en wat ie weegt en hoelang
  maar weetje
  op deze site raden ze jullie af om te gaan dieeten
  dus ja…
  ze gaan dan heus niet zeggen dat je dik bent ofzo!
  en meestal vind je jezelf te dik
  ik heb heel vele reacties gezien van tieners die ene normaal gewicht willen hebben!
  ik voel me ook niet cker
  heb nu ene paar x maaltijden overgeslagen enzo en vinger in me keel gestoken maar dat werk allemaal niet
  ik ga nu gewoon hardlopen en kijken of dat werkt
  maar maak je er niet zo druk om
  want je bent in de groei
  dan gaat het er ook wel weer af
  en ookal ben je niet dik kun je ook gewoon gaan sproten hoor het kan niet kwaad om te sporten

  Reageer
  • Tina ·

   ik vindt mezelf niet alleen te dik, ik ben het ook gewoon.
   ik bben het met je eens dat heel veel mensen hier met een normaal gewicht denken dat ze te dik zijn. ik ben ong. 1.61 en weeg 75kg! ik ben trouwens 13.dan ben je dus echt te dik. ik weet niet wat ik nou het beste kan doen om af te vallen. de één zegt dit en de ander dat, ik weet niet meer wat nou het beste is om af te vallen.

 48. Jessica ·

  Hoii
  Ick ben een meisje van 15 jaar
  tussen de 1.70 en 1.75
  en ick weeg 53 kilo
  Is dat teveel?

  Reageer
  • Lisse ·

   je bent helemaal niet te dik
   volgens mij ben je zelfs te mager
   ik ken een meisje met ongeveer dezelfde grote als jou die 81 kg weegt
   dat vind ik dik
   maar jij nee helemaal niet !

 49. Van Doren Sanne ·

  hoi ik ben een meisje van 12
  ik heb een beetje ondergewicht maar heb wel een beetje een dikke kont :oops:
  wilt iemand me helpen please hoe ik die dikke kont er af krijg ZONDER te dieeten

  Reageer
 50. DDDDD ·

  hallo.
  ik ben een meisje van 14 jaar en weeg 48kg. ik vraag me af of ik te dik ben.
  hopelijk kan iemand me helpen.

  Reageer
 51. Lieke ·

  Dag dames en heren,

  Neem het nu voor jullie eigen bestwil maar serieus wat er in het artikel staat. Begin inderdaad IN GODSNAAM NIET met dieten wanneer je een gezond gewicht hebt. Nooit, maar zeker niet op tienerleeftijd.

  Of je moet het natuurlijk heel fijn vinden om over maximaal een jaar of 10 ECHT OVERGEWICHT te hebben en van die geweldig fraaie PUTTEN over je hele lichaam, etc. Dat is nog eens een fijn vooruitzicht of niet?
  Ik ben nu 32 en waarschijnlijk vies dik in jullie ogen..

  Echt wanneer je (op die leeftijd) flink gaat dieten verstoor je je hele metabolisme. Hiermee bedoel ik dat je NA EEN (CRASH) DIEET LEVENSLANG EXTREEM ZULT MOETEN LETTEN OP JE EETGEDRAG. DUS NOOIT MEER ZONDER BIJGEDACHTEN SNOEPEN, ETC! DE KILO’S VLIEGEN ER DAARNA NAMELIJK VEEL, VEEL MAKKELIJKER AAN DAN WANNEER JE GEEN (EXTREEM) DIEET ZOU HEBBEN GEVOLGD!
  Trouwens ook wanneer je echt te zwaar bent, is het niet oke om flink te gaan dieten. (Gezond)er eten, meer bewegen is de enige remedie. Misschien wat minder maar vooral gezonder en niet heel weinig.

  Ik geloof trouwens zeker niet dat ik bovenstaande boodschap tot de meesten kan laten doordringen, ik weet zelf namelijk wat een afschuwelijk eigenwijs mens ik op tienerleeftijd was op dit gebied. Maar als ik maar een paar van jullie kan bereiken ben ik al blij, ik gun niemand namelijk die levenslange strijd met zijn/haar(over)gewicht dan die ik nu heb.

  Natuurlijk wil je dat je klasgenoten, of je vriendje je mooi vinden. MAAR WAS DIE TWEE JAAR MAAT 34 HET ME ACHTERAF GEZIEN WAARD(DIE MAAT 34 DIE IK HAD NA DAT IK OP MIJN 15e HEEL STRENG BEN GAAN LIJNEN OMDAT MIJN VRIENDJE ME VERTELDE DAT HIJ MIJN MAATJE 38 TOCH ECHT WEL WAT TE DIK VOND)? NEE NATUURLIJK IS HET ME DAT NIET WAARD GEWEEST. Ik weet namelijk wat er daarna met mijn lichaam is gebeurd, hoe ik in een heel korte tijd 25 kilo aankwam zonder er ook maar enige moeite te voor te hoeven doen. Hoe ik daarna weer strenger begon te lijnen en als beloning binnen 2 jaar nog eens 20 kilo zwaarder werd. Ik weet dus hoeveel moeite ik blijvend zal moeten doen om mijn gewicht in toom te houden. Ik weet en zie dat ik hierin ook helemaal geen uitzondering ben. OOK weet ik dat ik achteraf gezien helemaal niet te zwaar was. Ik weet precies wat ik voor aanvang woog en mijn BMI was destijds echt heel, heel keurig.

  En eh.. ohja die jongen heeft me korte tijd na dat ik was afgevallen alsnog bikkelhard ingeruild voor een ander hoor. Voor een meid die ik niet zou omschrijven als moedersmooiste maar wel met meer zelfvertrouwen dan ik had.. IK HAD HET TROUWENS KUNNEN WETEN. HET POPULAIRSTE MEISJE BIJ MIJ OP DE MIDDELBARE SCHOOL WAS NIET HET MEISJE MET HET MEEST ”PERFECTE” FIGUUR, MAAR HET MEISJE MET LEF, ZELFVERTROUWEN EN.. EEN ECHTE DIKKE KONT!

  groeten,
  Lieke

  Reageer
 52. jasmijntje ·

  ik ben 12 jaar en 1.60 en 47kilo ik heb er een paar gezien die ik zelf wel erg licht vond maar als je wild weten of je te dik bent gaat dat heel makelijk als je op google gewoon in typt (voor kinderen tot16) bmi gezondheidscenterum dan krijg je van zelf een paar ding :idea:

  Reageer
 53. ikbennietik ·

  ik ben 13 jaar 1.77 en weeg 66 kg… ik vind mezelf ook te dik. vroeger was ik nog boller maar als je zorgt dat je niet meer aankomt en je groeit word je egt wel dunner. want in je puberteit groei je ook nog en ik heb toch van veel mensen gehoord dat ze me dunner vinden worden maar ik ben toch nog niet wat ik wil zijn. :roll:

  Reageer
 54. anoniem ·

  ik ben 12 jaar 50 kilo 1,56 ik ben te dik vind ik hoe kan ik avallen sport iedere dag maar val niet 1 kilo af help me a.u.b

  Gr ANONIEM

  Reageer
 55. Sanne. ·

  Help!

  ik ben 1,65 en ik weeg 67 KG.
  Ik schaam me dood.
  Ik heb niet een SUPER dikke buik, maar er hangt aardig wat aan.
  En ik heb ook best een bol hoofd.
  Ik heb al van alles geprobeert, ik wou dat er in nederland een kliniek was waar jongeren heen kunnen gaan en gezamelijk afvallen.
  Want ik me eentje werkt het niet.

  iemand tips??

  Reageer
  • Esmee ·

   hee sanne, ik ben precies hetzelfde als jou. 1.65 m en 67 kg. vanaf vandaag wil ik wat gaan proberen om toch iets af te vallen. hoop dat ik dit een paar weken vol kan houden. maar wat is jouw bouw zeg maar? ik wil wel eens weten hoe jij eruit ziet met de dezelfde maten als ik :D
   btw, ik ben 15 jaar, maar schatten me meestal wel ouder haha.

 56. LLLLL ·

  [b]Hooi,[/b]

  [i]ik ben 13 jaar, 1.75 en weeg 52 kilo
  is dat een goed gewicht??[/i]

  [b]Kusjes :oops:[/b]

  Reageer
 57. Anoniempje ·

  Hoi,

  Ik ben 13 jaar en ik weeg 64.5 kilo en ben 1.68 m.
  volgens bmi ben ik te zwaar hoe kan ik het beste afvallen met snel resultaat wil namelijk strak in bikini lopen…
  Ben niet dik of zo alleen mijn buik hangt zo schaam me dood!!!! :oops:

  Reageer
 58. Christy ·

  Ik ben een meisje van 13 jaar,ik vind mezelf veel te zwaar(ik weeg 83 kilo en ben 1.63).Ik wil heel erg graag afvallen.Ik fiets iedere dag 12 km naar school,en ik zweet me dan kapot,maar afvallen lukt niet :cry:
  Gr. Christy

  Reageer
 59. onzekere meisje ·

  hallo,
  jullie hebben niks te klagen hoor
  ik ben 17 jaar en ben 1,60 en weeg 70 killo
  dus veel te zwaar

  toen ik 13 was had ik annorexia en moest aankomen en nu heb ik overgewicht ik heb alle soorten dieeten gevolgd sonja bakker,atkins dieet, en noem het maar op ik kom alleen maar aan
  ik snaai helemaal niet
  please help me
  ik denk dat als ik 18 word een maagband ga nemen

  Reageer
 60. ibenmezelfmaarwildatnietzijn ·

  hallo,
  ik wordt volgende maand 15, ben 1.77 en weeg 64 kg.
  ik hoor van mensen dat ik ‘niet echt aan de dunne kant ben’.
  kan iemand helpen want gewoon gezond eten & sporten werkt niet.
  :oops:

  Reageer
 61. iemand ·

  ik ben een meisje vn bijna 15 jaar 31maart alweer ik ben 1.78 en ik weeg 84kilo hoe kan ik het beste afvallen ik word nie toegestaan bij een sprotschool en ik vind me zelf ook dik enz..

  Reageer
 62. PAKITO ·

  ik ben een jonge 16 en weeg 67 kilo ik vind dit zelf dik eigelijk maar ik zie er niet dik uit mijn buik dan mijn benen zijn wel wat dik maar dat boeit me niet echt:P ik sport beweeg heel weinig zo als ik te dik wor ga ik gewoon sporte SIMPEL:P

  Reageer
 63. It-s me ·

  (ben 65 kilo.)

  Reageer
 64. It-s me ·

  Hai,ik ben 15 , bijna 16, ik ben 1.76 en ben flink aangekomen,had het niet leuk in de 1e en 2e klas en begon toen vreetbuien te krijgen, had gene leuke klas en zat bij een haptonoom,nu niet meer.in eind 2e begon ik met een verkeerde vriendin om te gaan. we kochtend laxeermiddelen dit werkte echt niet bij me,daarvoor werkten mijn darmen al niet goed..1 a 2 x poepen in de week,is niet zo best he..dat is nu nog zo.
  Ik baal er flink van,maar ook omdat ik bezig ben met aanmelden voor modellenwerk wil ik paar kilo’s kwijt,ook gewoon voor het gevoel dat ik het wel zelf kan,en heb ook teveel,bij me billen en buik,en gezicht,het blijft er hangen.
  Maar hoe…Weinig eten?Of meer eten?maar minder vet?ik weet niet wat.. help alstublieft.

  Alvast bedankt.!

  Reageer
 65. Eva ·

  ik ben 16 jaar (over 4 maanden 17), 1,60 lang. en 47 kilo. goed he :P

  Reageer
 66. Tjah, wat zal ik toch eens neer zetten! ·

  Ik snap alle reacties hier maar bij de meeste zit het tussen de oren! Denk positief over jezelf! Jij mag er wezen! Voor alle meisjes..Ik ben een jongen en ik val echt op meisjes met rondingen, wat ”houvast” zoals eerder genoemd! Van die maatje 0 meisjes moet ik echt niets hebben en ben niet de enige! Jullie mogen er echt wezen!

  Dieeten is niet de oplossing, gewoon lekker gezond eten (bruine boterham, lekker wat groente bij de aardappels, genoeg water drinken) maar ook een goede nachtrust! Een uitgerust persoon is een fris en fruitig persoon! Dan paar keer per week beetje bewegen. Toen ik nog 13 was ging ik vaak hardlopen met mijn vader! Nu ben ik 17 en lopen wij samen lange-afstands-wedstrijden! :wink: Ga ook bijvoorbeeld eens zwemmen! En als je al wat ouder word, doe rustig aan wat spier oefeningen! 3×15 als je strak wilt zijn en bijvoorbeeld wat ik wel eens deed..ik zette een nummer dat ik tof vond aan en deed sit-ups tot het nummer afgelopen was! MAar dat is alleen voor de ”echte” tieners, 16,17 en 18 jaar enzo! ;)

  Ik hoop dat jullie hier echt wat aan hebben! Daarnaast ben ik het met ”MoederVanEenLieveTiener” helemaal eens, sportclubs kunnen echt rampzalig zijn voor die leeftijd..

  Reageer
 67. eenofanderebloem ·

  mensen mensen, voor iedereen die denkt te dik te zijn, of het niet zeker weet, hier heb je een formule om het uit te rekenen:
  gewicht gedeeld door je lengte in het kwadraat.
  als je onder de 20 komt ben je te dun als je boven de 25 komt ben je te dik.
  Ik moet hierbij wel vertellen, dat dit natuurlijk heel zwart wit is. sommige mensen zijn gewoon anders gebouwd en mensen in de groei zijn meestal te dun, volgens dit gevalletje. dus…
  mocht je te dik of te dun zijn volgens dit geval, ga dan niet als een malle zitten afvallen of aankomen, maar ga gewoon een beetje opletten.
  ok?
  laters 8O

  Reageer
  • sophie ·

   Heeeej
   ik heb heb veel gewichten bekeken
   maaar …. dan ben ik ng niet zuper dik
   maak ik ben nu 11 jaar en weeg ”49′ k
   is dat veel ik heb een lief en veel vriendinnen
   myn vriendinnen zeggen : je bent niet dik !!
   men lief zegt ** ik vind je wel dik maar je hebt een mooi gezicht enz
   dus wil je er wel proberen op te letten dat j²e niet te veel eet en afvalt << dat zegt hy
   maar wat vnd jy er van ? antwoord aub snel
   doehg x sophie ♥

  • anoniem ·

   dat is echt heeeel gemeen van je vriendje :(

   suc6

 68. laura ·

  ik ben volgens bmi testen te zwaar.
  maar u zegt dat het handiger is om niet
  te gaan lijnen. Ik dans, rijpaard en ga
  iedere vrijdag een uur naar de sportschool.
  Ook heb ik geprobeerd om hard te lopen maar
  ik vind het niet leuk wat kan ik dan wel doen
  om te zorgen dat ik een goed gewicht heb want
  mijn moeder helpt me met mijn eetpatroon en dat
  heb ik nu op pijl maar val niet af!

  Laura

  Reageer
 69. kimberleyy.. ·

  wat kun je dan doen om af te vallen? :P
  ik bedoel, ik ben ook te zwaar (ben 13)..
  wat kan ik dan doen? 8O gewoon geen dieet volgen en mezelf zo accepteren,? :roll:
  er is tog wel iets mogelijk..:D?

  Reageer
  • hahahannie ·

   kimberleyyyy,
   ik ben ook 13 en heb ook problemen met mijn gewicht. lijnen is misschien geen goed idee, maar je kunt wel iets doen:
   -voldoende bewegen (voor tieners een uur perdag),
   -gezond eten (luister goed naar je lichaam, het geeft een signaaltje als je genoeg gegeten hebt),
   -laat het snoepen voor wat het is, of leg jezelf een limiet op hoeveel je mag, en hou je daar ook aan,
   -jezelf accepteren helpt ook wel, want afvallen moet geen obsessie zijn hé?

   ik hoop dat je hier iets aan hebt?

 70. moi ·

  hey iedereen. ik ben 17 jaar oud 1 m 74 en 60 kg en ben perfect tevreden met mezelf. Gewoon gezond eten en veel sporten. dat is alles wat je moet doen .
  En wat de jongens betreft , zij hebben liever wat " houvast" dan een te mager meisje dat breekbaar is. believe me.

  La vraie beauté est si particulière, si nouvelle, qu’on ne la reconnaît pas pour la beauté.

  Reageer
 71. anoniem ·

  Hallo ik ben een meisje van 17 jaar oud ik weeg 46 kilo en ik ben 1.73 ik vind mezelf niet dik ofzo maar ik heb wel vaak de drang om te bewegen en ik vind het ook heel leuk ik doe aan tennis en atletiek en door het sporten voel ik me heel zelfverzekerd! Ik moet wel opletten dat ik neit te veel afval maar het gaat erom dat je lekker in je vel zit en je goed voelt en dat ben ik, heel blij met mezelf.

  Reageer
 72. Kate! ·

  Ik ben een meisje van 15 en ben 1.80. Ik weeg 60 kilo! Ik heb het idee dat ik best zwaar ben en toch er dik uit zien, ik ehb niet echt een buikje omdat ik toch best actief bezig ben! Ik train tussen de 10 en 12 uur per week, dan dans ik. Ik dans hoog! Maar moet ik afvallen of wat kan ik er aan doen om er toch iets beter uit te zien?

  Reageer
  • hahahannie ·

   Kate,
   je vindt dat je zwaar bent. Misschien komt dat omdat je vriendinnen minder zwaar zijn, maar jij bent ook wel groot hé. ik weeg maar vijf kilo minder dan jou maar ben wel 20 cm kleiner. Op het clb zeggen ze dat dat een normaal gewicht is, maar ik weeg wel veel meer dan men vriendinnen. Ik vind dat best erg, en probeer gezond te eten. ik hoop dat ik dat volhoud!
   Hanna

 73. Ik ·

  Ik vind me zelf te dik.
  Niet te zwaar maar te dik.
  Ik ben 1.55 ong en weeg 47.5
  Maar ik Heb meer Een buikje.
  Hebben jullie goede tips om die weg te krijgen?

  Reageer
 74. tom lowik ·

  laat maar zitten iedereen niemand reageerd hier proberen is niet mogenlijk :x

  Reageer
 75. anoniem ·

  ik ben een meisje van 13 bijna 14, ben 1.75 cm lang en weeg 72 kilo. is dat te zwaar ? ik vind me namelijk nog al zwaar en dik. hoe kan ik wat kilo’s kwijtraken? en tot welk gewicht moet ik gaan ?

  Reageer
  • Daphne ·

   Heeey meid…

   Ik ben 12 jaar, 1 meter 70 en ben 64 cm…

   Is dat zwaar, ik heb best wel een buikje…..
   nou ja, en mijn borsten, billen, dijen heupen zijn nog niet zo uitgegroeid, dus als dit uitgegroeid is, dan weeg ik straks 75 kilo.

   Ik wil het graag weten..

 76. pipo de clown. ·

  ik wil heel graag afvallen.
  want dat vinden de jongens ook leuker.
  ik durf niet met een jongen naat het zwembad te gaan, omdat ik dan denk dat hy me afwyst omdat ik tè dik ben. ik wil graag slank zyn. :)

  Reageer
 77. tom lowik ·

  hoi ik ben 15 jaar (jongen) en ben iets rond de 1,85m en ben 91 kg en heb nogal een buikje is het dan verstandig om af te vallen en wat is dan de beste manier volgens jullie?

  Reageer
 78. moeder van lieve tiener ·

  Wat een raar voorstel van jullie om tieners aan te raden naar de sportschool te gaan: ze worden daar nog helemaal niet toegelaten! Pas vanaf 16 jaar mag je je inschrijven. Mijn dochter is 14 en wil dolgraag met me mee, maar helaas… ze zal iets anders moeten zoeken en dat valt nog niet mee. Voor iets zwaardere tieners is er op sportgebied eigenlijk heel weinig. Het enige dat ze kunnen doen is zich aansluiten bij een of andere club, waar in 9 van de 10 gevallen erg prestatiegericht gewerkt wordt, en zwaardere kinderen gewoon geen of weinig plezier hebben. Zo heeft mijn dochter 2 jaar op streetdance gezeten, waar ze steeds al haar dansvriendinnen zag promoveren naar een hogere groep, en zij tussen steeds jongere kids kwam te zitten.

  Geef eens een advies waar ze wel iets aan hebben! Wees iets concreter en duidelijker over wat je precies WEL bedoelt met een dieet in dit stukje. Ook minder en gezonder eten is een dieet, en het voelt zeker als een dieet voor iemand die gewend is te eten waar hij/zij zin in heeft! Je ontkomt nooit aan een hongergevoel, ook niet bij omschakelen naar ‘gezonde’ voeding.

  Reageer
  • jennne ·

   Jawel hoor ik ben 13 jaar en ik train bij de fitness 365 in amsterdam zuidoost. Het is wel zo dat ik geen krachttrainingen mag doen, maar wel gewooon cardio.

 79. eh iemand ·

  OMGGGGG.
  dit is ’t als je dun wilt worden of wat dan ook:

  -ga gewoon elke dag halfuurtje ofzo sporten (dansschool, tennis of thuis kun je ook iets doen).
  -gezond eten (met gezond bedoel ik de dingen die de lichaam van een tiener elke dag nodig heeft, niet te weinig eten).
  -veeeeeel drinken.
  -je mag bes wat vet eten, bijv. elke dag een kommetje chips. ALS je maar beweegt (zweet).
  ik weet dit allemaal, omdat ik dit ook doe.
  ben best veel afgevallen (eigelijk eerst agevallen en dan strakker geworden). Je moet best lang wachten voor resultaat, maar dit is het GEZONDSTE ALS EEN TIENER WILT AFVALLEN.
  :D

  Reageer
  • shannon ·

   wauw! ik heb echt zo’n idee dat je echt super gelijk hebt!
   maar ik sport vanaf gisteren iedere dag, de sportschool is trouwens niet waar want ik kan gewoon sporten en ik ben 14 jaar.

   ik ben 1.62 en (denk) ik tegen de 70 kilo aan,
   ik durf niet op de weegschaal te staan voor het resultaat, te bang dat het schokkend is.. dat geeft me dus juist geen motivatie.
   ik loop een half uur per dag hard, maar me moeder wil dat ik minder eet, ookal zijn het crackers, trek is trek toch? Ik drink opzich best veel water.
   me lichaam is opzich niet dik, maar m’n gezicht is best bol, nou heb ik ook een rond gezicht dus dat valt welop. Ik wil niet dun zijn, ik wil slank zijn dat is een heel verschil geloof ik voor sommige meiden, Ik hoop echt dat het me lukt over paar maanden een shoot in me bikini in turkije dus k heb wel echt een doel voor ogen! hoop dat jullie me nog extra kunnen helpen!

   xx liefs shannon

 80. Serena ·

  En als je nou té veel overgewicht hebt,
  en je mag volgens jullie niet dieëten wat dan?
  Moet je dan gewoon blijven eten en tog zoveel aankomen?
  Dacht het niet, Mischien moet je er bij zetten dat tieners/kinderen niet moeten dieëten als ze al dun genoeg zijn… :evil:
  xxSereén <3

  Reageer
 81. anomien ·

  ik ben 13 jaar.
  ik bn ongeveer 1.55 en 48 kilo.
  Sinds ik op de hogere school zit
  bent ik 3 kilo aangekomen
  en als ik wilt dieeten dn eet ik meer
  ik wil gewoon platte buik hebbn en dunne mmooie benen plz wil je me helepn :D.
  :roll:

  Reageer
 82. anoniem ·

  Ik ben een meisje van 13 jaar, en ik ben 1.63 m. en 55 kg Ik vind me zelf veel te dik. Mijn buik is zo groot, ik ben al aan het afvallen en ik ben al 2 kilo afgevallen. Ben ik ook te dik, en hoe krijg je een hele platte buik?

  Reageer
 83. WonderWoman ·

  Elisa & Chanel, Jullie hebben een prima gewicht, maar als jullie vinden dat jullie nog iets te veel vet hebben, dan kun je beter niet op dieet gaan, maar gezellig samen twee of drie keer per week naar de sportschool gaan! Eventueel groepslessen zoals Body Pump. Anoniem, Je verbrandt meer calorieën als je nog in de groei bent. Zodra je uitgegroeid bent, neemt het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt steeds verder af. Groetjes, WW

  Reageer
 84. anoniem ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 12. Ik weeg 49 kilo en ik ben 1.60 lang. Ik eet best veel; kan dat door de groei komen?

  Reageer
  • Slanke maria ·

   Waaaaaaah, dat is super zwaar!

 85. Elisa & Chanel ·

  Hallo, Ik en mij vriendin denken dat we ’n paar kilo’s kwijt moeten. Ik (Elisa) ben: 48 kilo, lengte: 1.58. Mij vriendin (Chanel) is: 54 Kilo, lengte: 1.60. We weten niet of we nu goed zitten. We denken dat we best vaak snoepen zoals chocolade, chips, enz. Kunt u ons helpen? Zitten we goed met onze kilo’s of moeten we een paar kilo’s kwijt? Groetjes Elisa & Chanel

  Reageer
  • Martina ·

   Hoi Elisa en Chanel, Met de kilo’s zitten jullie echt hartstikke goed hoor, jullie hoeven zeker niet af te vallen. ;)

  • tiffany ·

   Jullie zijn echt niet te dik hoor want ik ben 1.60 en weeg 64. Bij jullie zit het wel goed. Groetjes, Tiffany

 86. anoniem ·

  Schrijven jullie meteen terug?

  Reageer
 87. WonderWoman ·

  Hoi Joss, Hopelijk omdat je zat bent van diëten en nu wel eens wilt weten hoe je wel blijvend kunt afvallen. :) Een dieet op zich werkt niet blijvend als je wilt afvallen. De combinatie gezond eten en bewegen wel. Maar je hebt gelijk dat het makkelijker klinkt dan dat het is. Ik zou willen dat ik de magische spreuk had om iedereen te laten bewegen, maar die heb ik helaas niet. groetjes WW

  Reageer
 88. Joss ·

  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom kijken we anders op deze website?

  Reageer
  • niemand weet ·

   Hallo ik ben 14 jaar oud (bijna 15) en weeg 55 kilo en 1.67 Ik heb een buikje en wil graag afvallen. Mijn ouders vinden mij ook te dik daarom wil ik afvallen. Ik wil dit graag geheim doen en dan mijn ouders verrassen. Ik heb bijna geen tijd om te hardlopen of zo want ik zit met mijn neus in mijn huiswerk. Alleen ’s avonds heb ik tijd. Hebben mensen tips voor mij om me te helpen afvallen ’s avonds of oefeningen ’s avonds? Alvast bedankt!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.