In een wereld waarin schoonheidsidealen vaak worden bepaald door media en popcultuur, is het geen verrassing dat veel vrouwen overwegen om cosmetische ingrepen te ondergaan om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun lichaamsbeeld te verbeteren.

Een van de meest populaire procedures is een borstvergroting, waarbij vrouwen kiezen voor het vergroten van hun borstomvang om verschillende redenen. Hoewel het een persoonlijke keuze is die voor elke vrouw anders kan zijn, zijn er enkele gemeenschappelijke redenen waarom vrouwen borstvergrotingen zouden kunnen overwegen.

1. Je wilt dat je borsten er jonger uitzien

borsten

Je borsten zijn net zo gevoelig voor de effecten van veroudering als de rest van je lichaam. Door het ouder worden verliezen je borsten volume en kan het weefsel leeglopen en uitzakken, wat leidt tot kleinere, uitgezakte borsten. Een borstvergroting kan helpen om je buste er weer jeugdiger uit te laten zien.

2. Je wilt borsten van voor de zwangerschap

Zwangerschap kan dezelfde effecten op je borsten hebben als veroudering. Veel vrouwen die zich ongemakkelijk voelen bij de manier waarop hun borsten verslappen of eruit zien na een zwangerschap, kiezen ook voor een ingreep om hun jeugdige uitstraling, grootte en vorm terug te krijgen. Al deze problemen – en meer – kunnen worden aangepakt.

3. Je wilt grotere borsten

De reden waarom je overweegt om je borsten te vergroten hoeft niet per se lichamelijk of geestelijk zwaar te zijn. Het is prima om gewoon een grotere, vollere boezem te willen. Sterker nog, een van de meest voorkomende redenen waarom een klant naar de ingreep vraagt, is om haar borsten groter, vormvoller en jeugdiger te maken.

4. Je wilt een grotere mate van symmetrie

asymmetrie-borsten

Als je je schaamt voor je asymmetrische borsten, hoeft dat niet. Bijna alle vrouwen hebben ongelijke borsten, hoewel de mate van verschil van persoon tot persoon verschilt. Er is niets mis met het feit dat de ene borst groter is dan de andere, maar het is bekend dat vrouwen met borsten van verschillende grootte er last van hebben.

5. Je wilt je zelfvertrouwen verbeteren

Vrouwen die ongelukkig zijn met de vorm van hun borsten, of ze nu te klein, te uitgezakt, te slap of om een andere reden zijn, worstelen vaak met hun zelfvertrouwen. De borsten worden grotendeels geassocieerd met de vrouwelijkheid van een vrouw en vrouwen die ongelukkig zijn met hun borsten kunnen soms last hebben van een gebrek aan zelfvertrouwen, wat van invloed is op relaties, werkprestaties en algeheel geluk.

6. Je wilt borsten na een borstamputatie

Het ondergaan van een borstamputatie komt soms voor bij vrouwen die lijden aan borstkanker. Het is ook iets waar sommige vrouwen die borstkanker in hun familie hebben voor kiezen om hun kans op borstkanker te verkleinen. Als jij een van deze vrouwen bent, kan een borstvergroting je buste weer de grootte en vorm van voor de borstamputatie geven. Of, als je dat liever wilt, kun je kleinere of grotere implantaten laten plaatsen.

7. Je bent aanzienlijk afgevallen

De borsten zijn de eerste plek waar een vrouw gewichtsverlies opmerkt. Als het gewichtsverlies aanzienlijk wordt, kunnen de gevolgen voor je borsten behoorlijk dramatisch zijn. Soms zorgt aanzienlijk gewichtsverlies ervoor dat je borsten slap, slap en vormeloos worden. Na veel gewichtsverlies is het laatste wat je wilt dat je ongelukkig bent met de vorm van andere delen van je lichaam – vooral je borsten.

Kijk voor meer informatie over een borstvergroting laten doen bij Kliniek Veldhoven.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.