Steeds meer mannen en vrouwen overwegen blepharoplastie om de wallen van de onderste oogleden te verminderen, overtollige huid en vet van de bovenste oogleden te verwijderen en de bovenste ooglidplooi beter te definiëren. Hier zijn de top 10 redenen waarom vrouwen en mannen cosmetische ooglidchirurgie overwegen.

1. Het pakt de eerste tekenen van veroudering aan

ooglid-correctie-ouderdom

Hoewel mensen willen geloven dat prijzige oogcrèmes en serums hun jeugdige uiterlijk zullen herstellen, kan alleen een chirurgische aanpak zorgen voor resultaten op de lange termijn met het verwijderen van verslapte en overtollige huid rond de ogen, waardoor de eerste tekenen van veroudering effectief worden aangepakt en een jeugdig uiterlijk wordt hersteld.

2. Een operatie aan de onderste oogleden kan wallen en donkere kringen doen verdwijnen

We hebben het zeker niet over donkere kringen door slaapgebrek of stress of die te maken hebben met erfelijke huidpigmentatie. Als je echter overmatige wallen onder je oog hebt, kan het ooglidvet een schaduw werpen, waardoor je zowel wallen als donkere kringen hebt, wat gewoon niet mooi is. Dit is de perfecte situatie om een onderooglidcorrectie te overwegen.

3. Er zijn weinig risico’s verbonden aan plastische chirurgie van de oogleden

Hoewel alle chirurgische ingrepen een zeker risico met zich meebrengen, treden er bij een ooglidcorrectie zelden complicaties op.

4. Het resultaat is langdurig

Hoewel de resultaten per patiënt verschillen, gaat cosmetische chirurgie aan het bovenste ooglid vijf tot zeven jaar mee. Chirurgie aan het onderste ooglid hoeft daarentegen zelden te worden herhaald.

5. Je ziet er uitgeruster en alerter uit

Als je het hebt opgegeven met dure crèmes en drankjes die geen einde hebben gemaakt aan je gezwollen, hangende oogleden en vermoeide uiterlijk, en nieuwsgierige mensen blijven vragen of je wel genoeg slaapt, dan is cosmetische ooglidchirurgie misschien iets voor jou.

6. Het is minder ingrijpend dan je denkt

ooglid-correctie-chirurgie

Het is over het algemeen een poliklinische ingreep die in de praktijk van de chirurg wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De duur van de ooglidlift is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de mate van weefselverslapping en de anatomie van de oogleden van elke persoon, maar over het algemeen duurt het 1-2 uur.

7. Je chirurg past de procedure aan

De chirurgische procedure wordt voor elke patiënt op maat gemaakt, afhankelijk van je specifieke behoeften. Het kan alleen worden uitgevoerd aan de bovenste, onderste of beide oogleden.

8. Je zult er niet nep uitzien na een ooglidcorrectie

Door te kiezen voor een hooggekwalificeerde en gediplomeerde chirurg die gespecialiseerd is in plastische chirurgie van het gezicht, hoef je je weinig zorgen te maken. De resultaten zullen er natuurlijk en subtiel uitzien; je zult er uitgerust uitzien en je ogen zullen niet zo strak getrokken zijn dat je er als een buitenaards wezen uitziet. Mensen zullen opmerken dat je er uitgerust en ontspannen uitziet, vrienden zullen vragen of je terug bent van vakantie of dat je een geheime affaire hebt, terwijl anderen je zullen smeken om de bron van je verjongde uiterlijk te onthullen.

9. Je hoeft niet rijk te zijn om de kosten van ooglidchirurgie te kunnen betalen

Hoewel de kosten van de ingreep variëren, kan het minder kosten dan die nieuwe handtas die nu in is of een weekend in een kuuroord.

10. Er is een korte herstelperiode van cosmetische ooglidchirurgie

De meeste patiënten kunnen binnen een paar dagen weer aan het werk en zijn na 10 dagen weer volledig actief. Sterker nog, de meeste patiënten voelen zich direct na de ingreep opmerkelijk goed en hebben minimale pijn, die kan worden verlicht met vrij verkrijgbare pijnstillers of op recept verkrijgbare lichte verdovende middelen. In sommige gevallen kunnen er blauwe plekken rond de ogen ontstaan, maar deze zijn meestal klein en kunnen worden gecamoufleerd met make-up.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.