Tijdens de ‘New York Fashion Week’ heeft New York Magazine een aantal mensen geïnterviewd over hun dieet. Bovendien werd de geïnterviewden gevraagd om gedurende de NYFW een eetdagboek bij te houden. Onder deze mensen bevond zich ook het 21-jarige model Denise Mullins van Code Model Management. Hieronder vind je dag 1 van haar eetdagboek:

Eetdagboek NYFW – Dag 1

Dit is hetgeen topmodel Denise Mullins op een willekeurige dag at tijdens de NYFW en opschreef in haar eetdagboek…

10:00 – Thuis

 • 1 kop groene thee.

11:45 – Backstage bij Atil Kutoglu

 • 1 grote kop koffie met magere melk
 • 1 handje druiven
 • 3 stukken watermeloen
 • 4 schijven ananas
 • 3 minuscule koekjes (Brownies & Rice Krispies).

16:30 – Restaurant Lovely Day

 • 1 Bloody Mary cocktail
 • Stukje zalm met aardappelpuree
 • Groene thee met melk.

21:00 – Takahashi Japans restaurant

 • 6 stukjes sushi in totaal

Verder heb ik over de hele dag anderhalve liter water gedronken.

Tot slot

Het is lastig om na te rekenen wat het exacte calorie-aantal is dit topmodel deze dag heeft gegeten, maar het moge duidelijk zijn dat het om een schrikbarend laag calorie-aantal gaat. In de kern bestaat de dagelijkse intake uit een beetje fruit en een een minuscuul avondmaaltijdje.

Je kunt je wellicht voorstellen dat een dergelijk dieet enorm afzien is. Je krijgt nauwelijks vullend voedsel binnen; slechts piepkleine beetjes eiwitten, vezels en vetten. Waarschijnlijk houdt 99% van alle mensen die dit lezen bovenstaand programma nog geen 2 dagen vol.

De overige dagen van het dieet dagboek tijdens de New York Fashion Week kun je overigens hier lezen. Het geeft een realistisch beeld van het strenge dieetregime van een doorsnee prof-model dat op topniveau modeshows loopt en catwalks bewandelt.

Hoe denk jij over het extreem strenge regime dat ook wel bekendstaat als ‘modellenbestaan’? Zou het nou echt een wereld van glitter & glamour zijn of toch voor al een deprimerende bedoening? En zou jij je kunnen vinden in bovenstaand eetdagboek? Deel hieronder jouw opvattingen!

86 Reacties

 1. Ugh, please eh, mensen… Het kan ons echt niks schelen hoe weinig jullie eten. Ga dat maar allemaal vertellen op een pro-ana site i.p.v. mensen op te stoken om een eetstoornis te krijgen. P.S. Ik heb zelf anorexia gehad en dat was zeker geen pretje!

  • Hey, Ikzelf vind het best meevallen, maar zelf zou ik meer eten! Omdat ik ook aan 2 eetstoornissen geleden heb: anorexia en boulimia en het was heel zwaar voor me! (nu heb ik zelfs overdreven eetbuien, hihihi) :) Maar mensen, hou er gewoon mee op, jullie sleuren anderen hier gewoon in mee in! :(

 2. Een gezond gewicht is een BMI tussen de 20 en 25. Misschien is 25 wat veel, maar alles rond de 20 is prima. Ik las net dat iemand een BMI van 14 had! Dat is echt te weinig. Als je jong bent sta je er niet bij stil, maar hoe vaker je dit doet, des te sneller gaat je lijf protesteren tot je op je 35ste helemaal kapot bent. Zowel mentaal als fysiek. Bovendien heeft een lichaam voedingstoffen nodig. O.a. voor je nagels, huid en haar anders kom je eruit te zien als een heks. Je hersenen hebben gezonde vetten nodig (met mate) en je stemming gaat er ook op vooruit als je fatsoenlijk eet waardoor je je een stuk beter voelt, ook al héb je misschien een kilootje meer. Je BMI is trouwens gewicht/(lengte*lengte). Ik vind het dieet van dit model niet eens zo heel slecht trouwens, hoewel het wel wat karig is.

 3. Ze eet gewoon te weinig, punt! Ik kan het weten, want ik heb anorexia gehad en ben al een halfjaar uit een eetstoornissenkliniek, en dit is dus duidelijk te weinig, maar modellen moeten nu eenmaal zo weinig eten, anders kunnen ze geen modellenwerk meer doen. Het is dus niet helemaal hun eigen keuze, het zijn gewoon die f@#%king modellenbureaus, ontwerpers, media… Die willen allemaal dat er eetgestoorden op hun catwalk lopen… Het is heel jammer, maar als zij zo ongezond willen zijn, dan is het hun keuze. Waarom zouden we op hun willen lijken? We zijn geen modellen en ook geen actrices of ik weet niet wat… En kijk maar naar Adelle, ze is misschien dik, maar ze doet haar werk ten minste goed. Ze is geen slet zoals die anderen die hun lichaam willen showen! Eten is lekker en nodig, zolang je maar geen ongezond gewicht (overgewicht) hebt…

 4. Waarom eten jullie niks tussen de middag? Of gewoon brood… En ga vooral veel fruit eten, wat nergens voor nodig is. Je moet gewoon voldoende fruit eten en niet overbodig veel… ;)

 5. Ehhhh, Model zijn gaat niet alleen maar op dun zijn hoor, je moet veel meer in huis hebben… :P x

 6. Haai Allemaal, Ik ben 14 jaar en ben 86 kilo, zwaar overgewicht dus. En wil graag afvallen, maar dan wel op een gezonde manier en ik wil liever dat het niet zo lang duurt (dus geen 1 kilo afvallen in een week of zo). Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen?

  • Je moet gewoon opletten wat je eet, bijvoorbeeld geen snoep en chips en alles eten. Als je dat een tijdje niet meer eet, heb je d’r ook geen trek meer in. En vraag gewoon aan je ouders of ze bijvoorbeeld koolhydraatarm brood en alles willen kopen. x

 7. Echt gek zijn jullie, een mooi lijntje is mooier dan broodmager. Ren mooi lijntje kan je ook gewoon krijgen door niet te snoepen en ’s avonds na het avondeten op te letten met wat je eet. Verder gewoon sporten, maar het belangrijkst is gewoon niet snoepen. Als je dat al niet doet, krijg je zo een mooi lijntje.

 8. Ik ga het eens een week proberen. Moet lukken. Heb weleens vaker geprobeerd om een hele dag niks te eten, alleen maar drinken…

 9. Ik wil ook echt graag model worden maar ben veelste onzeker ben 1,75 en weeg 70 kilo veelste dik voor de modellen wereld hoe val je snel en gezond af?

 10. Jullie moeten echt ophouden. Als je model wild worden moet je het doen, maar je moet je niet dun maken. Goed eten, je kan hier dood aan gaan!

 11. Beste dames die model zijn of willen worden, Iedereen wil slank zijn zoals iemand van Hollands Next Topmodel of Kate Moss! Niet iedereen wordt model. Van de honderdduizend meisjes worden er misschien maar 3 model. Wil je dat je lichaam aandoen? Vergeet niet dat je tot je achttiende in de groei bent. En dat je lichaam alle voedingstoffen nodig heeft om goed te kunnen ontwikkelen. Vergeet niet dat de meest bekende modellen professionals bij zich hebben en hun te begeleiden. En zoals sommige hier ook typen, naar de dokter gaan voor controles. Extreem afvallen zijn kan inderdaad tot onvruchtbaarheid of in het ergste geval anorexia opleveren en dan de dood. Zo zie ik dat de meeste van jullie heel jong zijn en een idool nastreven, maar vergeet niet dat jij ook bijzonder bent en dat je bent zoals je bent. Het begint eerst in je hoofd. Probeer eerst aan je onzekerheid te werken en bewust te zijn dat jij ook een leuke goed uitziende dame bent. Want ieder mens is gebouwd zoals hij moet zijn. Mvrg. Xiomara – Voedingdeskunige P.S. Even een tip: wil je toch afvallen, begin dan met 3x per dag te eten; vaste tijden en vast ritueel.’s Morgens eten is het belangrijkst van de dag; eet dan vooral brood met kaas of vleeswaar en een kop melk. s Middags: bekertje yoghurt en een appel (bijv.); ’s avonds: VEEL groenten en en wit vlees of vis. En vooral veel water en thee drinken. En je ook vooral niet dik voelen! ;-)

 12. Ik denk dat als je hier post met teksten als ‘Ik ben zo zwaar en ik eet een druif per dag’, je gewoon wanhopig op zoek bent naar aandacht. Maar misschien moet je die aandacht ergens anders zoeken dan op een internetforum. Eet smakelijk.

 13. Wat zij eet is echt te weinig. Ze krijgt juist te weinig calorieën binnen en dat werkt juist tegenovergesteld! Ikzelf eet veel meer ik eet ’s morgen yoghurt met muesli en zoetstof. Tussen de middag eet ik 3 sneetjes brood en ’s avonds gewoon een warme maaltijd, maar dan wel zo calorie-arm mogelijk! Als ik tussendoor nog honger heb dan eet ik een stuk fruit of een boterham. Ik loop elke dag een uur hard en daarmee hou ik mijn lichaam in vorm. Ook doe ik aan volleybal en dat is vooral krachttraining voor mij. Maar wat dit model eet, is echt extreem weinig !

 14. Sorry, maar jullie zijn echt gestoord, haha. Ik ben ook professioneel model, ben 1.79 en weeg 62 kilo. ik heb maat 34/36 en er steken nergens botten uit. Buiten dat ontbijt ik gewoon met muesli met yoghurt en 2 stuks fruit en thee. Eet ik ’s middags 2 boterhammen en tussendoor 2 tot 3 crackers en een liga. ’s avonds eet ik gewoon wat de pot schaft thuis. Vaak is dat pasta of gewoon Hollandse pot: aardappelen vlees en groenten. Jullie zitten elkaar echt anorexia aan te praten. Doe gewoon normaal en hou op met dat achterlijke gedoe. Ik ken mensen waar ik mee gewerkt heb in deze wereld die er onvruchtbaar van zijn geworden of jaren in een inrichting gezeten hebben, dus doe dit elkaar niet aan. Aals je jezelf uit wilt hongeren, ga vooral je gang, maar wees niet zo walgelijk om dit anderen aan te doen en hou het voor jezelf.

 15. Klinkt niet echt als een goed dieet, en het lijkt me eerder erg ongezond. Om in shape te komen moet je vooral op vaste tijden eten dat is sowieso al belangrijk. Mijn dieet wat ik heb gekregen van mijn bureau is gezond en effectief, ik eet zelfs juist meer en voel me fitter dan ooit. Dingen die je moet eten: tonijn, kip, kalkoen, veel groene groentes (broccoli, spruitjes etc.), fruit, sla, thee, koffie. Niet eten: olie, boter, aardappels, rijst, pasta, suiker, melkproducten, alcoholische dranken. Eet maximaal 6 en minimaal 5 keer per dag, verdeel het over porties zodat er verschil zit tussen een maal en een snack om je spijsvertering op gang te houden. Je merkt al erg snel het effect, en je eet erg gezond! Maar omdat het een erg zwaar dieet is, mag je het maar een maand volgen! En je mag 1x per week een maaltijd eten waar je zin in hebt. Ik hoop dat jullie wat met mijn tips kunnen!

 16. Heei, Ik ben 1.70 lang en zo’n 60 kilo, ik heb een buikje en dat zou ik graag op een gezonde manier eraf werken. Iemand tips?

 17. @ Celina: Sporten helpt het best. ;) En dan vooral buikspieroefeningen. Voor de rest: gewoon gezond eten, je hoeft helemaal niet af te vallen om een strakker buikje te krijgen! Ik heb namelijk ook soms een buikje, terwijl ik ondergewicht heb. Ik ga waarschijnlijk een aankomdieet volgen, want het is voor mij erg lastig om aan te komen. Ik heb namelijk een snelle vetverbranding. En als dit allemaal echt waar is, zou ik als ik jullie was ook een aankomdieet volgen. (:

 18. Iemand ooit gehoord van balans? Calorieën zorgen trouwens voor brandstof. Daarbij geloof ik niet dat het dagboek een dieet is. Btw. sporten tot je erbij neervalt of een spierbonk bent, is ook niet gezond… Ga voor een gezond (gebalanceerd) advies!

 19. Waarom lees je hier alleen maar verhalen over eten? Het gaat erom dat je beweegt, kijk wat topsporters eten, en hoe gespierd en afgetraind die mensen zijn. Gezond leven begint bij gezond eten en bewegen. Heb je een buik, dan gaat deze er niet zomaar af door minder te eten! SPORTEN, SPORTEN, SPORTEN! Dat is de enige manier!

 20. Haihai, Ik ben 176 lang, en weeg 70 kilo. Mijn droom is model worden, ik heb al 2x een shoot gedaan wat echt helemaal super was. Maar toch voel ik me onzeker, heb een buikje en zo. Kan iemand mij helpen? x

 21. OMG, Ik weeg 59 kilo ben 1.75 lang en ik eet iedere week een zak chips, 4 boterhammen op een dag, 2 beschuiten en dan 2 koekjes. En s’ avonds yoghurt, 1 stuk vlees, 3 aardappelen en 1 schep groente. Hoe hou je zoiets vol? Ziekelijk! Mooi is het niet meer. (; Ben blij met wie je bent.

 22. het is veel beter dat jullie gezond blijven eten dan daadwerkelijk een dieet te gaan volgen. op het bureau in Brussel heb ik één tip gekregen: start met een goed ontbijt (laat je gerust gaan) maar matig door de dag heen. ’s avonds een slaatje met extra veel groentjes is het beste wat je kan doen. Als je een anderhalve liter water per dag drinkt kom je ook al een heel stap verder. (niet allemaal tegelijk want je kan een watervergiftiging oplopen. Dan is er nog iets, vrouwen hebben een ander figuur dan mannen. Dat komt omdat wij moeten klaar zijn voor een eventuele zwangerschap dus… onze heupen en buik gaan altijd wat dikker zijn en daar kan je dus NIKS aan doen. En zoals Suzanne zegt: mannen hebben liever wat pak aan vrouwen (dat ze niet vol blauwe plekken staan als ze een meisje hebben geknuffeld door al die uitstekende botten). Stel je nu voor dat je zo weinig eet: je lichaam weet dat je te weinig bouwstoffen opslaat. Gevolg: eerst en vooral.. huidveroudering op vroege leeftijd (je ziet er niet uit) de meeste stoffen in eten zorgen voor elastische huid, krijg je die niet binnen wordt je huid niet alleen oud maar ook grauw en dof! Ten tweede: doordat je zo weinig vitaminen, calcium etc. etc. binnenkrijgt gaat het lichaam elke stof (inclusief calorie) opnemen. Als je normaal eet en voldoende water drinkt dan gaan er veel calorieën gewoon niet opgenomen worden door het lichaam. Alleen het nodige wordt dan gebruikt die je gemakkelijk kan verbranden door een half uurtje lopen. Maar.. hoe meer je sport hoe meer je lichaam calorieën uit eten gaat halen dus je moet niet overdreven sporten. Elke dag een uur wandelen is het perfecte bewegingspatroon. Vergeet niet dat je van veel sporten een bepaalde spiermassa kweekt waardoor je meer gaat wegen. (Spieren zijn zwaarder dan vet). Onthouden: hoe meer je sport (goed bezig dan, maar je lichaam niet kapot maken) = hoe meer je moet eten! (Alles wordt toch verbrand). Eet gerust een stuk (bittere) chocolade voor je een namiddag gaat intensief sporten. Als je een vettige maaltijd binnen hebt dan kan je ook een stuk ananas eten (een calorieverbrander) maar niet te veel want ananas bevat dan weer veel suiker (je, peer ook). drink de hele dag door groene thee dat je lichaam gezuiverd word en eet voornamelijk trage calorieën (groenten, fruit) dan heb je verre nooit honger en heb je geen zin in iets lekkers. Heb je echt veel zin in eten, knabbel op wortelstaafjes. Hopelijk gaan jullie inzien dat uithongeren geen oplossing is maar juist het tegenovergestelde en dat deze tips jullie een beetje gezonder maken. :) Xoxo

 23. hai, ik ben 1,76 en weeg 62 kg. Ik houd heel erg van eten en ik let niet op wat ik eet, ik neem altijd gewoon waar ik trek in heb. Ik let wel op wat ik drink. Ik drink in de ochtend altijd een glas optimel, en voor de rest van de dag alleen maar water 1 á 2 liter. Daarnaast sport ik veel, dinsdag en donderdagavond en zaterdagmiddag voetbal ik, woensdag avond zumba, zondag werk ik en maandag doe ik dan meestal niet zo veel. Ik vind het heel fijn dat ik lekker kan eten wat ik wil, zonder aan te komen. Ik heb wel vet aan mn buik, maar daar kan ik goed mee leven!

 24. Ik weet dat dit een vrij oud forum is, maar ik wou er toch nog even op reageren. :) Ik ben model van 1.80 en weeg 63 kilo. Ik oog heel slank. Wat mij al honderd keer is verteld is dat; wat mooi is in de mode wereld (slank) niet meteen betekend dat dat in real life ook mooi gevonden woord! Ik blijf slank door gezond te leven (genoeg en gezond eten, sporten etc.). En ik vind niet dat schoonheid afhangt van dik of niet, iedereen heeft iets moois en uiteindelijk gaat schoonheid om de binnenkant en niet de buitenkant. Ow en Guigne, zo licht kan je niet wegen, dus vertel eerst je normale gewicht en kom dan terug en als ik je advies mag geven, neem dan lekker een komkommer of zo, want in een peer zitten super veel fruitsuikers. :D: Beetje slordig dat je de hele dag niets eet, maar daar niet op let. Goh, ik zou bijna denken dat je hele verhaalt uit de duim gezogen is. :D

 25. Hallo allemaal, Ik ben 1.74m en 58 kg. Mensen vinden mij er al dun uitzien. Ik heb een klein buikje en lichtelijk zwembandjes maar ik ben hartstikke blij met m’n figuur! Te dun vind ik lelijk, en als je wilt afvallen om aantrekkelijker gevonden te worden dan zou ik dat vooral niet doen! haha, als ik ga stappen krijgen mijn “vollere” vriendinnen veel meer aandacht, dus doe het vooral niet om de mannen. :P Maar dat terzijde; leer van je lichaam houden. Heeft mij ook heel veel moeite gekost. Maar nu ik van mijn lichaam en van mezelf houd; straal ik dat uit! En dan is het helemaal niet erg of je hier en daar wat meer vet hebt zitten. Vraag het voor de grap eens op straat. :D Liefs een blije ik!

 26. Ik begrijp niet waarom jullie reageren op die Guigne. Dat is gewoon een klein kind die een grapje zit te maken. Denk je nou echt dat ze serieus is. Als ze echt zo dun is etc. lag ze nu in een bed half dood te zijn en niet vrolijk hier een berichtje te typen.

 27. Hee! Ik doe ook modellenwerk, ben 19 jaar, 1m77 en weeg tussen de 56-58 kg. Je zo uithongeren haalt niets uit. Mijn bureau heeft mij gezegd dat ik gezond moet eten en veel bewegen en dat dit NIET wilt zeggen dat ik mij moet uithongeren. Dat willen ze helemaal niet. Ik eet veel fruit en groenten. Water drink ik elke dag. Ik sport 3 a 4 keer per week. Af en toe ga ik eens op restaurant en dan eet ik wat ik wil, ja ook een dessertje. Ik heb het geluk van een heel goed metabolisme. Modell heeft gelijk. Ze nemen inderdaad geen graatmagere modellen meer aan bij een modellenbureau.

 28. lieve meiden , ik heb een ontzettend lieve knappe vent en als die zo’n graatje als jullie ziet lopen, wordt hij er letterlijk eng van. je bent niet mooi als je zo dun bent. je bent een vrouw geen kindje van 5 jaar, dat mag gezien worden. liefs Suzanne

 29. Heej, Ik doe ook modellenwerk, ben 15 jaar en ik ben 1.80 en weeg 66 kilo. Ik ben gewoon aangenomen bij het bureau en ze vonden me heel mooi slank terwijl ik toch nog 66 kilo weeg. Als je me ziet lopen zou je zeggen dat ik veel lichter weeg en me taille is ook heel dun. Ik doe helemaal niet aan dieet, ik eet gewoon wat ik wil maar ik sport heel erg veel. Ik let wel op wat ik eet & ik eet absoluut nooit chips/patat/koekjes. Ik eet heel veel brood gewoon met hagelslag of een plakje beleg. Verder in de middag eet ik gewoon een tussendoortje of weer een boterham en in de avond mijn avondeten. Lieve meiden, jullie hoeven echt niet een hele dag niks te eten om af te vallen. Zorg gewoon dat je genoeg sport ongeveer 1 keer per dag hardlopen en je ziet al snel genoeg resultaat. De laatste tijd nemen ze geen graatmagere modellen meer aan bij een modellenbureau.

 30. @ Julia: doe NORMAAL! @ Guigne: Ik denk dat het serieus voor jou het beste is als je wordt opgenomen. Als ik zou weten welk ‘model’ (geloof ik namelijk niet) je bent zou ik je dus alleen daarom al 10 keer niks vinden! Voor alle meiden die gezond willen afvallen… Eet een normaal menu, maar vervang koekjes etc, voor bijvoorbeeld komkommer/tomaatjes of ontbijtkoek of Cup à Soup etc. Even voor degenen die NIET weten wat een normaal menu is… ’s Ochtends 2 bruine boterhammen + beleg; tussendoor fruit of bakje yoghurt; lunch 3 boterhammen + beleg, fruit, kop thee (groen); tussendoor fruit of ontbijtkoek; diner wat de pot schaft! Achteraf: bakje yoghurt, ontbijtkoek of fruit… Als je wilt afvallen, kun je je beleg dus alleen al vervangen door mager beleg (ham, jam, honing, kipfilet), en geloof me, ZELFS DAN VAL JE AF! Omdat je je normale eetpatroon aanpast! Je moet ook de tussendoortjes eten, want dan blijft je metabolisme werken (je motor slaat niet uit, maar draait stationair (gelijkmatig). Succes! P.S. Niet eten, NOOIT doen! Heb ik gedaan en mijn schildklier werkt niet meer en dan word je dus echt steeds dikker; ook al eet je NIKS! Nou, daar ben je dus echt niet blij mee!

 31. Guigne, Wat nou als ik jouw dieet opvolg en dan nog trek heb? Wil je me een mail sturen met tips? En je weegt echt super man! Ik wil de 30 halen.

 32. Nou ik vind dit pure onzin. Ik ben blij met hoe ik ben. Ben namelijk 14, word straks 15, en ben 1.71m lang en weeg 54 kilo. Nou en dan eet ik ’s ochtends: 1 boterham – melk; ’s middags: 2 boterhammen – pakje chocomel; namiddag: koekje – yoghurt met muesli (volle kop) – appel en banaan; ’s avonds: gewoon eten met 2 glazen drinken. Dit noem ik normaal voor een meisje van mijn leeftijd. We zitten in de groei, kom op, je moet je pas echt zorgen maken als je overgewicht hebt.

 33. Er zijn zoveel meisjes die model willen worden. Ze doen er alles aan en dan zijn ze graatmager en gaan ze naar een modellenbureau en dan worden ze niet aangenomen. Je kan eraan dood gaan mensen! Guigne, laat je alsjeblieft opnemen als je 14 jaar bent en 27 kilo weegt. Dat is gewoon niet normaal meer. Kijk naar Whitney die vorige jaar American’s Next Topmodel heeft gewonnen! Zij is niet dun en ze straalt een gezonde en leuke levensstijl uit. Iemand die zo mager is, dat zie er gewoon niet uit en helemaal niet op een catwalk. Je kan flauwvallen; je kan er zelfs aan doodgaan. Kom op mensen! Laat dit je niet overkomen. x

  • Goedzo! love your curves! want als ik al die verhalen hier lees schrik ik me ook echt kapot.

 34. ik wil ook wel wat slaker worden heeft iemand nog tips ik heb 3 dagen niks gegeten en ben wel afgeslankt een beetje maar moet gewoon nog meer af zonder te veel te eten

 35. Pfff… Wat triest jullie allemaal! Stelletje aandacht vragers. Laat ik jullie 1 ding zeggen IK GELOOF ER NIKS VAN! Maar als het waar is wat jullie zeggen (1 peer eten + groene thee bla bla bla) dan zijn jullie echt te triest voor woorden! Red je het ermee, en houd het lekker voor jezelf! Gegroet, Lisa

 36. Belachelijk, sommige dingen hier… Maar is er dan geen gezond dieet wat modellen kunnen volgen? Iets wat gecontroleerd is door mensen die er verstand van hebben? Waarom wordt niks over geplaatst?

  • Het punt is volgens mij dat je niet “normaal” kunt eten als je op topniveau model wilt zijn. Je wordt dan door je baan gedwongen om minder calorieën in te nemen dan je lichaam nodig heeft.

 37. Eline & Janine Reageer

  Hoi jongens, Eline weegt 54 kg en is 1.73 en Janine is 1.68 en weegt 53 kg. Wij zouden graag wat willen afvallen en hebben nu een eigen dieetje opgesteld,. Maar we blijven honger houden… Hebben jullie tips? Onze ouders mogen hier namelijk niet achter komen. Laat wat weten please! Groetjes.

  • Koop suikervrije kauwgom. :D Ik ben zelf ook op dieet. Ben 1.73 en weeg nu 56 kilo (ik ben al 3 kilo afgevallen in 8 dagen!). Ik vond het eerst heel moeilijk omdat ik inderdaad ook steeds honger had, en door steeds kauwgom te nemen verdween het na een dag of 2. Het werkt echt! Tip: neem wel 1 stukje en niet 2 tegelijk. Bespaart je ongeveer 0,01 gram vet en 2 calorieën per keer. Groetjes!

 38. Kinderen, alsjeblieft, Dit is niet gezond, begrijpen jullie dat zelf niet? Ooit van BMI gehoord? Jullie gewicht zit ver onder een normaal BMI. Model zijn oké en een streven naar slankheid prima, maar jezelf uithongeren en jezelf als wandelend skelet is niet de bedoeling. Model zijn is een toonbeeld/voorbeeld zijn voor anderen, en dat ben je op deze manier absoluut niet. En als je zo’n ongezond eetpatroon volgt, plus daarbij sport, heeft sporten weinig effect. Dan vraag ik me af waarom je überhaupt sport. Brandstof (een goede voeding) heb je nodig om dat sporten vol te houden en er resultaat van te zien. Als je later wat ouder bent zul je wel begrijpen wat voor gevolgen het heeft. En denk niet dat je alleen jezelf ermee hebt maar denk ook na wat je je omgeving ermee aandoet. Mvg, Miss Fitness

 39. Meisje, meisje, Als je denkt dat 27 kilo normaal is voor een 14-jarige, dan vraag ik me af in wat voor omgeving jij je begeeft. Heb je geen ouders die zich om je bekommeren? Als mijn dochter van 14, 27 kilo zou wegen dan zou ik me serieus zorgen gaan maken. Ik snap de obsessie van het slank zijn, en de kick als je weer een dag zonder eten bent doorgekomen. Maar besef alsjeblieft dat dit niet normaal is. Je voeding is je brandstof en zorgt ervoor dat jij kan functioneren. Ik vraag me dus af wat je kan presteren op een voedingspatroon als het jouwe. Ik schrik hier echt van en ik hoop dat je snel zal inzien dat je een ongezond eetpatroon volgt. Sterkte.

 40. @ Guigne: OMG, dat is NIET normaal, 14 jaar en 27 kilo wegen. Laat je a.u.b. opnemen. Je hoeft niet zo dun te zijn om model te worden, voor model worden moet je beter een gezonde leefstijl hebben en niet weinig eten. Want je kan veel castings of jobs op 1 dag hebben en als je dan niet of weinig eet, dan kan je flauwvallen. Je kan ook niet meer goed nadenken en dat heb je wel nodig. Ik ben 13 en weeg 50 kilo. Ik ben NIET dik en ook NIET dun ik ben gewoon normaal. Bij mij kan je ten minste mijn botten niet zien. -xx- P.S. Niemand is perfect, als je perfectie wilt, koop dan gewoon een Barbie.

  • En zelfs Barbie is niet perfect, want die zou niet kunnen lopen als ze echt bestond…

 41. OMG, Guigne, laat je opnemen! Komaan… P.S. Wel doen hoor, het is super handig en het gaat heel snel… OMG! Je bent ziek en pro-ana. 27 kg… Komaan. Je hebt echt anorexia!

 42. Ik snap niet dat jullie zo f#$%^ng veel kunnen eten! :O Ik ben zelf model en ik ben 14 en ik weeg 27 kilo! Mijn menu voor de dag: ’s ochtends: melk; ’s middags: 1 peer; ’s avonds: 1 kop groene thee. En voor de rest over de dag 1 liter water en heel veel sporten! Ik raad het je aan. Zo wordt je heeeeel snel dun en kun je misschien ook model worden net zoals ik! X P.S. Wel doen hoor! Het is super handig en het gaat heel snel!

  • Eummm… Ik denk dat niemand gelooft dat jij model bent. Oftewel ben je een derderangsmodel, want het dieet dat modellen volgen is opgesteld door een specialist. En ben je jonger dan 18, dan moet er toezicht gehouden worden door een dokter. Dus volgens mij zijt gij model in uw dromen. Daarbij is er een wet opgesteld dat ge 15 moet zijn om te werken als parttime model. Dus in plaats van MOOIE meisjes complexen te geven over hun gewicht en ons vak te beledigen EN ons zwart maken zult ge u beter laten opnemen.

  • Dit is niet waar! Ik ben zelf een model en ik word door mijn bureau onder toezicht gehouden! Ik ben 1,84 en weeg 68 kilo… Ik heb gewoon een afgetraind lichaam zonder vet en spieren wegen meer. Een vriendin van mij is geweigerd voor modeshows omdat haar BMI te laag was. Zij at meer dan jij doet, Guigne. Mijn vriendin is 1.90 en loopt voor speciale merken. Maar dit gaat echt te ver. Misschien is hulp zoeken een beter idee!

  • Dat kan niet dat je zo weinig weegt, want anders was je allang dood omdat je dan anorexia hebt.

  • Hi, Ik wil ook model worden en ben 11 en wil ook dun zijn. Maar ik heb ouders en daardoor lukt het gewoon niet. -.- Dit is mijn eetpatroon: ’s ochtends: 1 cracker; ’s middags: 1 broodje (volkoren); ’s avonds: ligt eraan wat we eten, meestal 1 opscheplepel. Tussendoor: water en in de pauze op school klein stukje koek en geef de rest aan m’n vriendinnen. Maar ik ben 1,60 en weeg 38. :( Zwaar! Ben nu 4 kilo afgevallen. Maar ik wil geen anorexia. Maar alleen maar DUN worden. Denk je dat dit goed is als ik ooit model wil worden? Jij weegt minder dan mij en bent ouder! Bye. :)

 43. Ze eet juist best wel weinig… Oké, het is niet ongezond weinig, want ’s ochtends eet ze fruit en fruit bevat niet veel calorieën en dat is alles voor de hele dag, en later eet ze pas 1 portie avondmaaltijd… Te weinig eten is ook niet goed je, dat verstoort je metabolisme, het wordt er trager door… Wat ik gewoonlijk eet: ’s ochtends cornflakes gemixt met muesli en aardbeien en 1 banaan; ’s middags 1 appel, 1 peer, druiven en noten en een kom salade; ’s avonds vis met veel groente of gewoon een lekkere steak. :) Ook met veel groente. En thee. Later in de avond eet ik vaak een kommetje yoghurt met muesli of ijs met muesli of gewoon ijs. En ik vind dit niet veel. Zo hoort een persoon ongeveer te eten, en nee, ik ben niet dik… ik ben 1m70 en weeg 54 kilo, dus een gezond gewicht.

 44. Jullie zijn echt knettergek! 8O Van gewoon goed en gezond ontbijten, lunchen, avondeten en wat fruit tussendoor val je véél gezonder en ook best snel af.

 45. Sjesuss, ze eet echt veel! Ik eet om de dag, en dan ’s ochtends wat fruit, tussen de middag wat fruit en ’s avonds wat brood of wat rijst… En dan eet ik weer een dag niets. En ik drink alleen maar lichte thee of water… Maar ik moet wel zeggen dat ik regelmatig langs een dokter ga om te laten controleren of alles nog goed gaat met me en zodra die zegt dat ik een bepaald iets moet eten (zoals dus die rijst, die at ik eerst nooit) doe ik dat wel meteen. Maar ja, volgens mij is het voor iedereen anders. Wat iemand wel of niet kan hebben, of wat slecht is…

 46. Ochtend 1 kop groene thee; tussendoor 2 flesjes water; middag 1 cracker en een appel; tussendoor 3 flesjes water en een mandarijn; avond portie broccoli + 100 gram mager vlees.

 47. Ik heb zelf anorexia gehad, waarbij ik per dag misschien net een appel at. Ik heb het 4 jaar gehad (13-17) en kan nu (22 jaar) geen kinderen meer krijgen omdat ik onvruchtbaar ben geworden. Daarbij werken mijn darmen niet meer. Dus meiden: let alsjeblieft een beetje op. Eet vooral genoeg vezels (groente en fruit) en drink veel water. Op zijn tijd wat lekkers, is ook goed voor je humeur. Groene thee is ook gezond, maar je slaat jezelf voor je kop over een paar jaar als je je lichaam nu naar de klote helpt.

  • Thnx voor de wake-up-call. Je hebt echt wat meegemaakt dus! Goed dat je er overheen bent gekomen!

 48. Heey, Ik ben niet dun en niet dik. Maar heb wel een buikje. En eet weleens alleen avondeten. Dit hindert niks als je maar genoeg sport en je je er goed bij voelt. Zodra je flauwval neigingen hebt, is het slecht. Ik neem ’s ochtends: een kop groene thee + 1 cracker. Tussen de middag: 2 flesjes water. Tussendoor: 1 appel. ’s Avonds: halve portie eten.

 49. Mijn dieet: ’s morgen vers sinaasappelsap of vers zelf geperst appelsap of een ander vers fruitsap of een smoothie ( fruit met magere yoghurt), een boterham en een anderhalve liter water, ’s middags een broodje met groenten en ’s avonds heel veel groenten, rijst of aardappel en kip of vis. Je kan middag en avondmaal ook omwisselen. ’s Morgens en ’s middags het meeste eten voorkomt ongezond eten later. Tussendoor groene thee en rozenbottelthee drinken, eventueel verse groentesoep en minstens een liter en een half water drinken. Dat is makkelijk door ’s morgens je fles te nemen en ’s avonds moet ze leeg zijn.

 50. Wat helpt om vet aan je heupen weg te krijgen? Ik wil echt afvallen; hoe krijg je een snellere spijsvertering? Hoe voorkom je eetbuien en snoepen?

 51. Nou, dit valt best nog wel mee hoor. Zalm is juist heel gezond en ook nog de vetste vis die d’r is, maar dan wel de goeie vetten. Voor de rest fruit en koolhydraten, dus valt best wel mee, zolang je dit geen 10 jaar volhoudt! Ook meer dan genoeg vocht, dus niet supergezond, maar ook niet echt rampzalig!

 52. Ik denk dat jullie stuk voor stuk naar de psycholoog moeten, want dit is ziek. Je moet gewoon normaal ontbijten en avondeten. Dit soort diëten is hartstikke ongezond, en als je dat lang genoeg volhoudt, word je ziek en ga je dood. En @ Roos: laat je alsjeblieft opnemen.

 53. Dit kan beter onder het kopje eetstoornissen. Dit is ongezond weinig eten. Ik vind het ook zeer storend dat dit soort dingen wordt gepubliceerd, want er zijn ook maatje 32 modellen die wel een gezond, maar licht dieet volgen. Beetje jammer, dit werkt eetstoornissen in de hand…

 54. ’s ochtends: 1 kop groene thee; ’s middags: 1 droge boterham; ’s avonds: een beetje melk… Meisje, denk eens na…

  • Ziekelijk wat dikke mensen hun lichaam aandoen. Ben zelf slank en hou van slanke mensen! Wij hebben ten minste respect voor onszelf. Snap niet hoe dikke mensen met zichzelf kunnen leven. Er is meer dan eten…

 55. WOW wat veel! 8O Dat ze dat binnen krijgt, of ze kotst het uit… Wat wij eten: ’s ochtends: 1 kop groene thee; ’s middags: 1 droge boterham; ’s avonds: een beetje melk. En voor de rest sporten.

 56. Ik vind dat zij best veel eet! Niet normaal; als je model bent kun je je het gewoon niet veroorloven zo veel te eten… OMG, she must be fat! 8O

  • Stop met het vak van modellen te beledigen en ga uwe bullshit tegen de muur lopen spuien!

  • OMG; hoe bedoel je ‘she must be fat’? Ze is toch niet voor niets model? Even serieus!?

 57. Damn, Hoe houd je het vol zonder ontbijt en brood en alles? Gewoon, ongelooflijk! Maar als het werkt de moeite waard!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.