Word je vaak wakker met een slaaptekort, stijve nek of een zweterig gevoel? Naast je hectische schema kan het ook aan je kussen liggen! Iedereen heeft zijn eigen unieke slaapgewoonten, waar het type kussen op afgestemd moet worden. Desondanks lijkt het alsof mensen lukraak een kussen kiezen, zonder stil te staan bij wat echt bij hen past.

Als je zeker wilt weten dat je op een voor jou geschikt kussen ligt, zonder tijd kwijt te hoeven zijn aan je inlezen over het perfecte kussen en eindeloos testen bij verschillende beddenwinkels, zou een kussen van Be Koala wel eens de oplossing kunnen zijn.

In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om op het juiste kussen te slapen en hebben we het kussen van Be Koala getest, een bedrijf dat gepersonaliseerde kussens maakt tegen een betaalbare prijs!

Wat is het juiste kussen?

beste-kussen-gepersonaliseerd-be-koala

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat voldoende slaap een van de belangrijkste pijlers is van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Minstens acht uur slaap is dus essentieel om de hele dag goed te kunnen functioneren.

En dat kan alleen met een comfortabel matras en kussen. Maar wat “comfortabel” is, hangt af van je slaaphouding, lichaamstemperatuur, gezondheidsproblemen en meer. De zoektocht naar geschikte kussens en matrassen wordt nog uitdagender als je het bed deelt met je partner.

De uitlijning van de wervelkolom is een belangrijk onderdeel van een goede houding en algehele gezondheid. Een goed kussen doet zijn werk door je hoofd, nek en wervelkolom in de ideale houding te houden. Dit helpt nekpijn te voorkomen en vermindert de druk op je lichaam.

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kussen, zoals de grootte, vorm en materialen. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je een kussen vindt waarin je je prettig voelt en dat je helpt om rustig te slapen.

Waarom is het juiste kussen belangrijk?

Een hoofdkussen is ontworpen om het hoofd, de nek en de schouders te ondersteunen, zodat de wervelkolom tijdens de slaap in lijn kan blijven. De positie van je ruggengraat beïnvloedt je houding, een belangrijk onderdeel van je algehele gezondheid. Slapen op een kussen dat niet voldoende ondersteuning biedt, kan leiden tot verschillende problemen, waaronder nekpijn en een slechte slaapkwaliteit.

Het juiste kussen kan je helpen om een betere nachtrust te krijgen. De kwaliteit van je slaap kan bijna alle aspecten van je gezondheid beïnvloeden, van het helpen van je immuunsysteem tot het verbeteren van je humeur. Beddengoed, vooral je hoofdkussen, is een belangrijk element in het creëren van een ideale slaapomgeving die je lichaam kan helpen een goede houding te behouden en te zorgen voor een constant goede slaap.

Hoe vind je het juiste kussen?

kussen-be-koala

De zoektocht naar het perfecte kussen kan uitdagend zijn. Be Koala biedt de oplossing tegen de ellenlange zoektocht naar het geschikte kussen, door kussens volledig op maat te maken. Zo voorkomen ze niet alleen een stijve nek, slapende armen, rugproblemen en het eindeloze gedraai om de perfecte slaaphouding te vinden, ze maken het extreem makkelijk om binnen no-time een kussen aan te schaffen dat écht is afgestemd op jouw unieke slaapbehoeften.

Be Koala is een jong en fris bedrijf dat uitsluitend gebruikmaakt van biologische materialen. Hun kussens worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, zijn volledig veganistisch, vrij van plastic en 100% biologisch.

Voordelen van het kussen van Be Koala

  • 30 dagen proefslapen
  • Vegan
  • Geen (micro-)plastics
  • Een levensduur tot 20 jaar
  • Alleen maar natuurlijke, gecertificeerde en biologische materialen

Hoe gaan ze te werk?

Ze stellen gerichte vragen over het lichaam, het type matras waarop wordt geslapen en de specifieke slaaphouding van een persoon. De antwoorden doorlopen hun unieke formule, waarna ze het perfecte kussen creëren. Tevreden klanten delen hun ervaringen op Trustpilot, waar je kunt zien dat ze al veel mensen van hun nekklachten hebben verlost.

Mijn ervaring na 1 week slapen op het kussen van Be Koala

be-koala-kussen-vulling

Een week na het invullen van de vragenlijst op de site van Be Koala, ontving ik mijn gepersonaliseerde kussen met een zak extra kussenvulling.

Na de eerste nacht slapen was ik aangenaam verrast, ik merkte eigenlijk al verschil in het eerste uur dat mijn hoofd op het kussen rustte. Het voelde ontspannender op een andere manier dan ik gewend was. Ik sliep voorheen op een kussen die ik gratis bij mijn bed had gekregen. Ik was dus een van die personen die niet de moeite had genomen onderzoek te doen naar het juiste kussen, simpelweg omdat ik dacht dat het niet noodzakelijk was.

Na een week slapen op dit kussen, weet ik wel beter. Ik heb het gevoel gekregen dat het precies de juiste dikte is voor de slaapposities waarin ik lig. Ik heb nog geen last gehad van mijn nek, terwijl ik voorheen regelmatig wakker werd met een stijve nek. Hun formule lijkt dus goed te werken!

Ook had ik het idee dat de vulling prettiger aanvoelt dan de vulling die ik gewend was. Als je het kussen gemaakt van biologisch katoen open ritst, vind je twee dunnere kussens. Als je die op hun beurt opent, vind je daar de natuurlijke latex vlokken en de biologische kapok.

Deze vulling geeft hele prettige ondersteuning en tegelijkertijd voelt het heel zacht aan, alsof je er in wegzakt. En dat terwijl deze vulling duurzaam gewonnen wordt, langer mee gaat dan alternatieven, de lichaamstemperatuur reguleert en geen allergenen bevat.

Conclusie

Na een week gebruik te hebben gemaakt van het Be Koala-kussen, kan ik getuigen van de positieve impact van dit kussen. De gepersonaliseerde dikte en vulling zorgde voor een comfortabelere slaapervaring en lijken mijn nekklachten weg te nemen. Het is duidelijk dat hun formule werkt en bijdraagt aan een goede nachtrust.

Kortom, Be Koala lijkt niet alleen een beloftevolle speler op de markt van gepersonaliseerde kussens, maar ook een bewuste keuze voor wie waarde hecht aan duurzaamheid en slaapcomfort. Met hun unieke benadering kunnen ze wel eens de sleutel zijn tot een betere nachtrust en algehele gezondheid tegen eerlijke prijs.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.