Afvallen met PowerSlim: getest door Santé

PowerSlim is een eiwitdieet, bestaande uit kant-en-klare maaltijden en maaltijdvervangers. Journalist Hanny Roskamp testte de afslankkuur PowerSlim voor tijdschrift Santé… In dit artikel vind je een verslag van haar ervaringen!

Vers versus astronautenvoedsel

Hanny houdt van eten, van vers eten, liefst zelf bereid en met pure, biologische (seizoens)ingrediënten. Afvallen met zakjes astronautenvoer zou dus eigenlijk nooit spontaan in haar opkomen; desalniettemin gaat ze de PowerSlim uitdaging aan.

Aan de slag

Allereerst maakt Hanny kennis met Monique Brandjes van de Amsterdamse afslankkliniek Mo-Esthetics, een van de vele aanbieders in Nederland van het PowerSlim-dieet. Zij zal Hanny gaan begeleiden bij de PowerSlim-kuur. Wanneer Hanny wordt gewogen, knippert zelfs Monique met haar ogen. Een vetpercentage boven de 40! Helaas is het de harde waarheid. Hanny krijgt een pak maaltijden mee naar huis plus een vitaminesupplement en gaat met PowerSlim aan de slag.

Simpel

De maaltijden van Powerslim zijn kant-en-klaar, dus makkelijker kan eigenlijk niet. Om de 2 uur moet je iets eten; dit is belangrijk voor een gestage en continue opname van eiwitten. Het zorgt ervoor dat er geen hongerpieken ontstaan en dat de spijsvertering en stofwisseling op gang blijven.

Bij de lunch en het diner mag er een stukje vis of vlees worden gegeten en natuurlijk verse groenten: rauw of bereid. Het regime is goed vol te houden omdat het eerstvolgende eetmoment nooit langer dan 2 uur verwijderd is. Handig is ook dat je niet hoeft na te denken over wat je wel en niet mag eten. Sterker nog: je hoeft nauwelijks te koken. Zodoende is er weinig ruimte om te smokkelen of de fout in te gaan.

Tot slot

Hanny vindt de PowerSlim-recepten erg lekker. Favoriet ontbijt: havermout verrijkt met eiwitten. Alleen de champignonsoep vindt ze even wennen. Of ze een halfjaar op kant-en-klaar wil leven weet Hanny nog niet, maar als Monique haar vertelt dat ze na 2 weken ruim 5 kilo is afgevallen, wil ze daar nog weleens serieus over nadenken.

Bovenstaand verhaal is gebaseerd op Hanny’s artikel in Santé Magazine en is dus niet per definitie objectief. Heb jij zelf ervaring met PowerSlim? Laat hieronder jouw –bij voorkeur ongenuanceerde– reactie achter!

6 reacties op “Afvallen met PowerSlim: getest door Santé

 1. Monique ·

  Ik ben met Herbalife 30 kg afgeslankt en blijf nu keurig op gewicht! Wil je meer weten? Vraag mij.

  Reageer
  • Erik ·

   Herbalife? Ik dacht dat dit stukje over PowerSlim gaat? Ik zie op andere websites gelijksoortige reacties voorbijkomen van ene Monique en heb het idee dat jij gewoon Herbalife verkoopt. Op coach4everybody staat een profiel van een “Herbalife Coach” genaamd Monique waarvan het verhaal overeenkomt met de korte, wervende berichtjes die ik her en der op forums en blogs lees. Mocht jij dit zijn, dan vind ik je reacties erg misleidend.

 2. beckers ·

  Klinkt goed, maar iin de zakjes zitten er ook kcal mijn vraag is hoeveel zakjes op een dag moog je nemen?

  Reageer
  • Wendy Versweyvelt ·

   Beste, Het aantal porties hangt af van je gewicht. Maar voor mannen gaat het om 6 á 7 porties. Je coacht checkt dit bij de start. Power Slim doe je onder begeleiding van een coach. Geloof me vrij, dat maakt het verschil! Ik ben zelf Diëtiste en werk met en bij Power Slim. Kijk maar op Powerslim.nl of Powerslim.be voor meer info of een coach in jouw buurt.

 3. Iris Dickhoff ·

  Het klinkt altijd erg aantrekkelijk: in no time veel afvallen, zonder dat het al te veel moeite kost, dat willen we allemaal wel, maar wat denk je wat er gebeurt op het moment dat je hiermee stopt (en dat geldt eigenlijk voor al dit soort diëten) je valt weer in je oude fouten, eet weer te grote porties en weet niet goed wat je moet doen om je gewicht te behouden…daarom kan je beter leren wat je fout doet, hoeveel je eigenlijk echt nodig hebt (van normaal voedsel) daar kan je de rest van je leven mee vooruit en niet eventjes alleen tijdens dat dieet.

  Reageer
  • wendy ·

   Als diëtiste ga ik allereerst beamen dat je meteen weer aankomt als je al je oude gewoonten zou herstarten… Er zijn geen tovermiddeltjes (helaas). Daarom ga je bij Power Slim in verschillende stappen gezonder leren eten, en zo dus jouw evenwicht zoeken, want iedereen is anders. Zo heb je na het programma een ander eetpatroon dan voorheen, maar wel leefbaar en gezellig! Succes!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.