Gezonde toetjes: top 5 beste desserts ter wereld!

yogurt and fruitToetjes zijn doorgaans klein, maar ook erg calorierijk. Een klein stukje tiramisu of een klein bakje roomijs bevat al snel 250 kilocalorieën. Dat is meer dan een kwart van de caloriewaarde van een doorsnee avondmaaltijd! Bovendien bevatten de meeste vetrijke en suikerrijke toetjes nauwelijks gezonde voedingsstoffen. Daaromhierbij een lijstje met de 5 beste (lees gezondste) toetjes ter wereld!

Gezonde toetjes – Tip 1: Fruit

Fruit is een ideaal toetje! Fruit is zoet en smaakvol, en bevat relatief weinig calorieën. Een appel of een peer is weinig spannend, maar als je fruit creatief verwerkt en leuk aankleedt, heb je binnen een mum van tijd een verrassend toetje. Denk maar eens aan gebakken banaan met honing, gebakken appeltjes met kaneel of een heerlijke gemengde fruitsalade!

Gezonde toetjes – Tip 2: Smoothie

Steeds meer voedingsproducenten brengen hun eigen kant-en-klare smoothies op de markt. Het is echter ook leuk om je eigen verse smoothie te maken. Neem een paar handjes fruit (appel, banaan, aardbeien, meloen, kiwi, mango, bessen, etc.) en gooi ze in de blender. Doe er een scheut magere yoghurt en/of sinaasappelsap bij en je hebt een heerlijk drinkbaar toetje.

Gezonde toetjes – Tip 3: Yoghurt

Naturel yoghurt (zonder suiker) is een gezond toetje. Yoghurt bestaat uit gefermenteerde en verzuurde melk en bevat hoogwaardige eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. Voeg er vers fruit aan toe en je hebt een compleet dessert.

Gezonde toetjes – Tip 4: Noten

Noten zijn niet zoet en dus niet erg voor de hand liggend als toetje. Combineer noten echter met fruit, kwark, yoghurt en/of honing, en je hebt een heerlijk toetje dat zeer gezond en verzadigend is.

Gezonde toetjes – Tip 5: Zelfgemaakte chocolademousse

Chocolademousse uit de supermarkt zit bomvol vet en suiker. Google in plaats daarvan eens op ‘chocolademousse maken zonder room’. Je vindt dan eenvoudige recepten voor chocolademousse die wordt gemaakt van eieren. Voeg niet te veel suiker toe en gebruik pure chocolade!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.