Onder de meeste (toekomstige) ouders heerst de opvatting ‘geslacht maakt niet uit; als het maar gezond is’. Toch zijn er een heleboel papa’s en mama’s die heimelijk hopen op ofwel een jongetje, ofwel een meisje. Sommigen van hen proberen het geslacht (jongetje of meisje) van hun baby zelfs actief te beïnvloeden…
Geslacht baby: 50/50 of beïnvloedbaar?
Statistisch gezien heb je 50% kans op het geslacht van jouw eventuele voorkeur. Er zijn echter koppels die denken dat ze de balans de ene of de andere kant op kunnen duwen. Kortom: ze proberen het geslacht van hun toekomstige baby eigenhandig te beïnvloeden. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je zelf het geslacht van je kindje zou kunnen bepalen…
Mannelijke & vrouwelijke zaadcellen
Iemand zonder genetische afwijkingen heeft in iedere afzonderlijke cel één paar geslachtschromosomen. Vrouwelijke cellen beschikken over twee X-chromosomen; mannelijke cellen over één X-chromosoom en één Y-chromosoom. Zaadcellen en eicellen vormen echter uitzonderingen op deze regel…
X-chromosomen & Y-chromosomen
Een eicel beschikt over één X-chromosoom; een zaadcel over één X-chromosoom of één Y-chromosoom. Wanneer een zaadcel samensmelt met een eicel, ontstaat er weer een volwaardig paar van twee geslachtschromosomen:
- Als een X-zaadcel (vrouwelijk) “wint” ontstaat een XX-paar, dus een meisje.
- Als een Y-zaadcel (mannelijk) “wint” ontstaat een XY-paar, dus een jongetje.
De zaadcel die de eicel bevrucht, bepaalt dus het geslacht van je kindje. Dit is dan ook het belangrijkste beïnvloedbare aspect m.b.t. het geslacht van je kindje (jongetje/meisje)…
Mannelijke zaadcel = snel
Omdat mannelijke zaadcellen minder genetisch materiaal dragen dan vrouwelijke zaadcellen, zouden mannelijke spermacellen lichter zijn en zodoende sneller zwemmen. Je zou dan ook meer kans hebben op een jongetje als je pas op de dag van de ovulatie geslachtsgemeenschap hebt (en de voorgaande dagen dus niet).
Vrouwelijke zaadcel = sterk
Vrouwelijke zaadcellen zouden zwaarder en langzamer zijn, maar – vanwege hun rijke genen – ook beduidend sterker en bestendiger, waardoor ze langer overleven. Je zou dan ook meer kans hebben op een meisje als je 2 of 3 dagen voor de ovulatie al geslachtsgemeenschap hebt. In dit artikel meer over het herkennen van je ovulatie.
Mannen & chemicaliën
Op internet gaat het gerucht dat mannen die veelvuldig met chemicaliën werken, in veel gevallen een gezin vol meisjes krijgen. Dat zou komen doordat vrouwelijke zaadcellen beter bestand zijn tegen chemicaliën. Mannelijke zaadcellen zouden erdoor aftakelen. Ook mannen die veel alcohol gebruiken en roken, zouden om die reden meer kans hebben op een meisje.
Zuurgraad & schede
Omdat de vrouwelijke zaadcellen sterker zijn dan hun mannelijke tegenhangers, zouden ze beter bestand zijn tegen zuren en basen. Zodoende zijn er vrouwen die hun schede behandelen met azijn om de kans op een meisje te vergroten. Ook zijn er dames die een extreem zuur of basisch dieet volgen in de hoop op een meisje.
Standjes voor jongetjes & meisjes
Het klinkt wellicht ietwat onaannemelijk, maar zelfs standjes zouden het geslacht van je kindje kunnen beïnvloeden. Zo zou het alom bekende missionarisstandje de kans op een meisje vergroten. ‘Op zijn hondjes’ zou jongetjes-garantie bieden. Daarnaast zou teder liefdesspel voor een meisje zorgen en ruige bed-capriolen voor een jongetje.
Jongetje of meisje… Chinese conceptie-kalender
De Chinese conceptie-kalender ofwel Chinese maankalender (zie hieronder) is misschien wel het meest gebruikte hulpmiddel om het geslacht van je kindje eigenhandig te beïnvloeden. Bepaal in welke maand je conceptie en bevruchting plaats zullen vinden en houd rekening met je leeftijd op dat moment. Verbind beide punten met elkaar en zie of je in de desbetreffende maand een meisje (roze) of jongen (blauw) zult verwekken.
Geslacht baby: Tot slot…
De kans dat je pogingen zullen slagen is statistisch gezien exact even groot als de kans dat ze zullen falen. Bovendien is het vanwege de 50/50-kans onmogelijk om achteraf vast te stellen of een “succesvol resultaat” echt te danken is aan jullie inspanningen of puur toeval. Kortom: naar alle waarschijnlijkheid werken bovenstaande tips voor de helft van de koppels wel en voor de andere helft niet. :P
Heb jij ervaring met het beïnvloeden van het geslacht van je (destijds) toekomstige kindje? Welke methode heb je gebruikt? En werkte het wel of niet? Laat hieronder jouw reactie achter!