Onder de meeste (toekomstige) ouders heerst de opvatting ‘geslacht maakt niet uit; als het maar gezond is’. Toch zijn er een heleboel papa’s en mama’s die heimelijk hopen op ofwel een jongetje, ofwel een meisje. Sommigen van hen proberen het geslacht (jongetje of meisje) van hun baby zelfs actief te beïnvloeden…

Geslacht baby: 50/50 of beïnvloedbaar?

Statistisch gezien heb je 50% kans op het geslacht van jouw eventuele voorkeur. Er zijn echter koppels die denken dat ze de balans de ene of de andere kant op kunnen duwen. Kortom: ze proberen het geslacht van hun toekomstige baby eigenhandig te beïnvloeden. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je zelf het geslacht van je kindje zou kunnen bepalen…

Mannelijke & vrouwelijke zaadcellen

Iemand zonder genetische afwijkingen heeft in iedere afzonderlijke cel één paar geslachtschromosomen. Vrouwelijke cellen beschikken over twee X-chromosomen; mannelijke cellen over één X-chromosoom en één Y-chromosoom. Zaadcellen en eicellen vormen echter uitzonderingen op deze regel…

X-chromosomen & Y-chromosomen

geslacht baby jongetje meisjeEen eicel beschikt over één X-chromosoom; een zaadcel over één X-chromosoom of één Y-chromosoom. Wanneer een zaadcel samensmelt met een eicel, ontstaat er weer een volwaardig paar van twee geslachtschromosomen:

 • Als een X-zaadcel (vrouwelijk) “wint” ontstaat een XX-paar, dus een meisje.
 • Als een Y-zaadcel (mannelijk) “wint” ontstaat een XY-paar, dus een jongetje.

De zaadcel die de eicel bevrucht, bepaalt dus het geslacht van je kindje. Dit is dan ook het belangrijkste beïnvloedbare aspect m.b.t. het geslacht van je kindje (jongetje/meisje)…

Mannelijke zaadcel = snel

Omdat mannelijke zaadcellen minder genetisch materiaal dragen dan vrouwelijke zaadcellen, zouden mannelijke spermacellen lichter zijn en zodoende sneller zwemmen. Je zou dan ook meer kans hebben op een jongetje als je pas op de dag van de ovulatie geslachtsgemeenschap hebt (en de voorgaande dagen dus niet).

Vrouwelijke zaadcel = sterk

Vrouwelijke zaadcellen zouden zwaarder en langzamer zijn, maar – vanwege hun rijke genen – ook beduidend sterker en bestendiger, waardoor ze langer overleven. Je zou dan ook meer kans hebben op een meisje als je 2 of 3 dagen voor de ovulatie al geslachtsgemeenschap hebt. In dit artikel meer over het herkennen van je ovulatie.

Mannen & chemicaliën

Op internet gaat het gerucht dat mannen die veelvuldig met chemicaliën werken, in veel gevallen een gezin vol meisjes krijgen. Dat zou komen doordat vrouwelijke zaadcellen beter bestand zijn tegen chemicaliën. Mannelijke zaadcellen zouden erdoor aftakelen. Ook mannen die veel alcohol gebruiken en roken, zouden om die reden meer kans hebben op een meisje.

Zuurgraad & schede

Omdat de vrouwelijke zaadcellen sterker zijn dan hun mannelijke tegenhangers, zouden ze beter bestand zijn tegen zuren en basen. Zodoende zijn er vrouwen die hun schede behandelen met azijn om de kans op een meisje te vergroten. Ook zijn er dames die een extreem zuur of basisch dieet volgen in de hoop op een meisje.

Standjes voor jongetjes & meisjes

Het klinkt wellicht ietwat onaannemelijk, maar zelfs standjes zouden het geslacht van je kindje kunnen beïnvloeden. Zo zou het alom bekende missionarisstandje de kans op een meisje vergroten. ‘Op zijn hondjes’ zou jongetjes-garantie bieden. Daarnaast zou teder liefdesspel voor een meisje zorgen en ruige bed-capriolen voor een jongetje.

Jongetje of meisje… Chinese conceptie-kalender

De Chinese conceptie-kalender ofwel Chinese maankalender (zie hieronder) is misschien wel het meest gebruikte hulpmiddel om het geslacht van je kindje eigenhandig te beïnvloeden. Bepaal in welke maand je conceptie en bevruchting plaats zullen vinden en houd rekening met je leeftijd op dat moment. Verbind beide punten met elkaar en zie of je in de desbetreffende maand een meisje (roze) of jongen (blauw) zult verwekken.

 

Geslacht baby: Tot slot…

De kans dat je pogingen zullen slagen is statistisch gezien exact even groot als de kans dat ze zullen falen. Bovendien is het vanwege de 50/50-kans onmogelijk om achteraf vast te stellen of een “succesvol resultaat” echt te danken is aan jullie inspanningen of puur toeval. Kortom: naar alle waarschijnlijkheid werken bovenstaande tips voor de helft van de koppels wel en voor de andere helft niet. :P

Heb jij ervaring met het beïnvloeden van het geslacht van je (destijds) toekomstige kindje? Welke methode heb je gebruikt? En werkte het wel of niet? Laat hieronder jouw reactie achter!

71 Reacties

 1. Teleurgesteld meisje Reageer

  Hallo allemaal, ik heb een relatie met iemand die twee jongens heeft uit een eerdere relatie. Daarom wilden wij echt dolgraag een meisje! Ik heb er veel over gelezen en we hebben veel geprobeerd. Voornamelijk de Chinese kalender maanden, meer dagen voor de ovulatie en ook dat de vrouw niet klaar mag komen tijdens de vruchtbare dagen. Na drie miskramen was het eindelijk gelukt! Ik ben zwanger geworden in een meisjesmaand en had alles gedaan wat we moesten doen en toch word het een jongen!!! Ik kon het niet geloven! Maar de verloskundige weet t zeker… Zo zie je maar, staar je er niet blind op want de man bepaald gewoon het geslacht…

  • Wees blij dat je zoon krijgt… hoezo teleurgesteld? Ongelooflijk…

  • Belachelijk, wees blij en tevreden met wat je krijgt. Maakt toch niet uit wat of het geslacht is van je kind. Goede gezondheid is het allerbelangrijkst! Punt.

  • Teleurgesteld? En dat na 3 miskramen, mijn god! wees blij dat het gelukt is wat maakt het uit wat het geslacht is? En helemaal als je al 3 miskramen heb gehad, dan ben je toch helemaal niet meer bezig met wat je wil krijgen! Dan hoop je alleen nog maar dat je ooit een kindje mag krijgen! En ik weet er alles van, want heb 5 miskramen gehad, gelukkig nu moeder van 2!

  • Ik begrijp je goed, je bent niet gek. Veel vrouwen zouden graag een meisje willen. Ik ook. Laat je niet gek maken. Je mag teleurgesteld zijn. Vergeet alleen niet om wel een band met je zoontje op te bouwen, jullie verdienen allebei alle geluk!

 2. Hallo meiden, ben nu 8 weken zwanger en zo blij dat het mij weer gelukt is! Heb nu een zoontje lopen van 3 en we zouden zo graag een zusje voor hem willen. Nu is mijn vraag we hebben 6 keer voor de eisprong, waarvan 2 dagen voor de eisprong, nog eens twee dagen ervoor en dan 2 dagen achter elkaar en op de eisprong gevreeën, hoe groot is ons kan op een meisje? Groetjes, A

  • Je krijgt een jongen! Bijna 100% zeker. Nooit op de dag ovulatie gemeenschap hebben. Ben benieuwd naar je 20 weken echo als je het dan weet!

 3. Ook wij hadden al 2 prachtige jongens, maat de wens voor een dochter was onwijs groot! Als ik op het schoolplein keek naar al die meiden die naar buiten kwamen kon ik me niet indenken dat ik dat nooit mee zou mogen maken. Die kleertjes, koopjes, haartjes, loopjes… zo anders. Ik werd er elke keer bijna verdrietig en wanhopig van. Erg hè! Ik snap dat er mensen zijn die geen kinderen kunnen krijgen of een miskraam hebben gehad. Tuurlijk, veel erger en die zullen zo’n sterke voorkeur misschien nooit begrijpen. En nee, het is niet zo dat je je jongens te kort doet of minder lief hebt. Ze zijn mijn alles! Maar toch, er miste nog iets. Misschien als de 2 e een meisje was geweest hadden we niet eens een 3e gewild. Maar het verlangen naar een dochter…. en dan lees je over alle tips en trucs. Dus daar gingen we voor. Wel met het voornemen, als het weer een jongen is, dan zijn we gewoon bestemd om een jongens papa en mama te zijn, dan hebben we in ieder geval alles geprobeerd. Meant to be dus… Wij hebben max 4 dagen voor de eisprong gemeenschap gehad. Daarna was een no go, of met condoom. Ik dacht, misschien duurt het dan wel een aantal maanden langer voor ik zwanger wordt, maar dan is dat maar zo. Dan heb je echt het meeste kans. Verder hebben we beide cranberry tabletjes geslikt om de zuurtegraad wat hoger te maken. Hierdoor kan het jongenszaad minder goed overleven. Meisjes kunnen daar beter tegen. Dat is het, ik geloofde vooral in de timing. Uiteraard kon ik niet wachten tot 20 weken om te weten wat het was. Met 16 weken een pretecho laten maken en het was een meisje!!! Ik kon er nog niet van genieten, want ik kon het niet geloven. Ik dacht, eerst de 20 weken echo afwachten om het zeker zeker zeker te weten. En nu is onze prachtige dochter een jaar! En inderdaad, het is zo anders, zo mooi. We zijn compleet. En tuurlijk, we houden van alle drie evenveel. Als we eerst 2 meiden zouden hebben zou de wens naar een jongen zo groot zijn. Succes allemaal. Ik hoop dat het voor jullie ook mag uitkomen…

  • Hallo, Heb ook 2 zoontjes en wil graag ng meisje. Men zegt dat je het kan zien aan de haarkroontjes. Waar zitten deze van jouw zonen?

  • Ooooh, dit is gewoon exact mijn verhaal… ik ben mama van 2 fantastische jongens. En toch zie ik mezelf al me hele leven met een dochter… we willen binnenkort gaan voor een derde kindje waarbij ik me voor bereid op een jongen… maar eigenlijk ooo zo graag een dochter wens. Zijn er nog andere zaken waar jullie extra opgelet hebben? Groeten & natuurlijk gezonde kindjes zijn het allerbelangrijkste… maar o een dochter….

  • Beetje gekke vraag? :-/ Had je wel een orgasme dat schijnt niet goed te zijn als je een meisje wilt? Voor de rest ga ik de timing ook proberen:-)

 4. Na 2 fantastische jongens wilde wij nog heel graag een meisje. Maar dan echt heel graag. Wij zijn hiervoor maar een kliniek gegaan in Cyprus waar je het gewenste geslacht kan kiezen. Het is hier in Nederland een zware taboe helaas. Wij hebben nu naast onze 2 jongens ook een hele lieve knappe dochter :)

  • Dag Monim, Zou ik in contact met je kunnen komen. Wij spelen ook met t idee om naar Cyprus te gaan. Alleen zou graag iemand willen spreken die dit al heeft ondervonden. Gr. Linda

  • Helaas kunnen op Gezondr geen contactgegevens worden uitgewisseld.

  • Hoi Linda. Natuurlijk! Helaas mag je hier geen e-mailadressen geven. Als je op Facebook zoekt naar de pagina Monim kan je daar contact met mij opnemen. Als profielfoto zie je mij met m’n babydochtertje.

  • Hoi redactie (Paul), Ik mijn laatste berichtje stuur ik Linda door naar een Facebook pagina. Dat is niet tegen jullie huisregels toch? Zij vraagt om advies en ik wil graag helpen. Kunnen jullie niet bij wijze van uitzondering haar hetzelfde privébericht sturen als jullie nu naar mij deden maar dan met mijn mailadres of die link naar mijn Facebookpagina Monim? Zo niet, hoe kan ik dan met haar in contact komen?

  • Niet-commerciële links worden gewoon geplaatst, dus waarschijnlijk is/was je reactie nog in afwachting. Privéberichten versturen wij niet handmatig; het kan hoogstens zo zijn dat je hebt aangevinkt dat je antwoorden op jouw reactie wilt ontvangen en daar e-mailnotificaties van toegestuurd wenst te krijgen. Dit gebeurt automatisch totdat je je hiervoor afmeldt. Sowieso zal ik nooit andermans gegevens naar een ander doorsturen, zelfs niet op verzoek van diegene. Ik kan immers nooit zeker weten of degene die mij hiertoe verzoekt ook de eigenaar is van de betreffende gegevens. Hopelijk is je probleem opgelost dankzij de linkvermelding… Groeten, Paul

  • Ik krijg je niet gevonden. Er komen zoveel personen naar voren. Wat is je woonplaats?

  • Miss ellis

   Dag Monim, Is het mogelijk om met u contact op te nemen. NL of BE? Wij hebben 2 toffe kerels, schatjes van patatjes maar beiden willen we er nog een meisje erbij, de jongens willen een klein zusje… ???? Cyprus lonkt maar wat is je ervaring en wat moet er in het spaarvarkentje zitten?

  • Kan je mij een berichtje sturen??? Ik wil ook naar Cyprus!!!

 5. Dit is niets meer dan toeval, kunnen we God niet spelen en we moeten God niet spelen…

 6. Ik heb zelf de volgende regels geprobeerd zo goed mogelijk te volgen omdat ik na 2 jongens graag een meisje wilde (en nu zwanger van een meisje :-) ): – Calcium + magnesium tabletten slikken – Weinig tot geen zout in je eten / drinken (ook weinig brood, geen kaas etc.); – Weinig suikers (SPA drinken i.p.v. kraanwater!); – Veel zuivel! – Veel groente en fruit; – Twee dagen voor eisprong geslachtsgemeenschap en niet dichter op de eisprong! Misschien is het toeval, misschien heeft het echt gewerkt… :-)

  • Ben wel benieuwd of hij ook mee gedaan heeft met het dieet of alleen jij? En dat het standje ook anders was… ????????

 7. Beste moeder of aanstaande moeders, Ik heb wat research gedaan en die Chinese kalender is echt onzin (lees puur toeval) want als er bij wijze van spreken 100 kinderen geboren worden op dezelfde dag zijn dat toch ook niet allemaal jongens of meisjes, alleen omdat die kalender dat zegt? Het enige qua tijdsbestek waarmee je kunt spelen is je ovulatie, bevruchting en eisprong in de gaten houden. Ik ga het zogenaamde jongensdieet wel volgen, maar ik ben bang dat het onzin is. in ieder geval past het wel bij mij wat betreft alles wat ik mag (want dat lust ik graag). Als iemand ervaring heeft met het jongensdieet, laat het even weten (we hebben al 5 dochters).

  • Je mist het punt van de Chinese conceptie kalender. Het gaat niet om welke dag het kind wordt geboren, maar in welke maand deze is verwekt. De chinezen hebben duizenden jaren aan geneeskunde, waaronder deze theorie. De kalender gaat om welke kans groter is, het is geen waarzeggerij. Oudere moeders (30+-40) hebben een grotere kans op een dochter (zoals de kalender ook meer roze stippen toont dan moeder vanaf 18 jaar tot aan de 28). Er zit een logica in.

 8. Hallo!! Wie o wie zou mij kunnen en willen helpen? Wij hebben na twee prachtige zoons te hebben gekregen nog de wens voor derde kindje. Natuurlijk hopen we dat het kindje gezond is… en stiekem hoop ik ook op een meisje. Ik heb eens gelezen dat dit te maken heeft met timing en een dieet?! Ik houd m’n eisprong al bij d.m.v. testen. Tot 4 dagen voor de eisprong vrijen en dan niet meer tot 3 dagen na de eisprong. Maar wie kan mij helpen met een dieet???

 9. Dilemma! Zes dagen voor mijn eisprong heb ik gemeenschap gehad met een ander. Mijn relatie met mijn huidige vriend was toen over. Een dag voor mijn eisprong, de dag van de eisprong en de 2 dagen erna heb ik gemeenschap gehad met mijn huidige vriend. Ik ben zwanger geraakt bij deze eisprong! Nu heb ik binnenkort de 20 weken echo en ergens hoop ik dat het een jongen is. De kans dat de baby dan van mijn vriend is, is volgens ‘het boekje’ dus groter. De Chinese kalender geeft aan dat het een meisje wordt… Die ander is een jonge gozer, mijn vriend al een stuk ouder. Ook ben ik in de 8 maanden daarvoor niet zwanger geraakt van mijn huidige vriend. Wat denken jullie? Hoe groot schatten jullie de kans in dat het van de ander kan zijn? Mijn vriend weet van de situatie af, heb het hem natuurlijk wel moeten vertellen. Hoe vervelend het ook is… Ja, ik ben hiermee erg dom geweest, maar dit is nog niet de helft van mijn verhaal, dus graag alleen een antwoord op mijn vraag. :)

  • Beste Ladylove, Weet je zeker dat je op de desbetreffende dag je eisprong hebt gehad? Even voor de beeldvorming… De eisprong is het moment waarop een rijpe eicel vrijkomt en de eierstok verlaat. Bij vrouwen met een REGELMATIGE menstruatiecyclus vindt de eisprong tussen de 12 en 16 dagen voorafgaand aan het begin van de menstruatie plaats. Gemiddeld zal de eisprong ongeveer 14 dagen voor de eerste dag van de menstruatie plaatshebben. In geval van een onregelmatige cyclus verschilt het moment van ovuleren nogal en kan een ovulatietest uitkomst te bieden. Daarnaast is de eisprong te herkennen aan bepaalde lichamelijke ovulatiesymptomen. Van 2 dagen VOOR de eisprong tot enkele uren NA de eisprong ben je als vrouw het meest vruchtbaar. Zes dagen voorafgaand aan je eisprong ben je slechts ‘zeer laag vruchtbaar’, dus de kans dat je toen zwanger bent geraakt is erg klein. Maar de MOGELIJKHEID om zwanger te raken bestaat logischerwijs wel. Een exacte kansberekening is hier volgens mij niet aan te verbinden omdat hier heel veel factoren een rol bij spelen. Hoe dan ook zijn er volop verhalen te vinden van vrouwen die 6, 7 of 8 dagen voorafgaand aan de ovulatie bevrucht zijn. Veel gynaecologen raden stelletjes die zwanger willen worden dan ook aan om 4 tot 6 dagen voorafgaand aan de ovulatie al te beginnen met proberen en 4 tot 6 dagen na de ovulatie pas te stoppen. De kans dat je zwanger wordt door gemeenschap ver voor de ovulatie heeft namelijk alles te maken met de levensduur van mannelijke zaadcellen… Gemiddeld blijven spermacellen ongeveer 3 dagen in leven binnenin de baarmoeder, maar er zijn uitschieters bekend van 10 dagen. In dat geval zou je (theoretisch / hypothetisch / speculatief gezien) dus 10 dagen voorafgaand aan je ovulatie gemeenschap kunnen hebben, waarna de rijpe eicel op de dag van je ovulatie alsnog bevrucht wordt. Als je puur uitgaat van kansberekening, is de kans dat je huidige vriend de vader is beduidend groter, aangezien je met hem gemeenschap hebt gehad op je vruchtbaarste dagen. Al met al is een vaderschapstest op basis van DNA-materiaal de enige betrouwbare methode om zekerheid te krijgen. Groeten, Paul

  • Dankjewel voor je reactie Paul! Volgens de berekeningen zou op die dag de eisprong plaatsvinden en ik heb ‘m ook duidelijk gevoeld. Ik ga er dus wel vanuit dat het op die dag was. Dan is het inderdaad nog steeds de vraag… Wie is de vader? Een DNA-test is ongelooflijk duur nu het kindje nog niet is geboren. We zullen het dus moeten afwachten… en het bij de geboorte zien…

  • En?? Als ik alles zo lees, zal je een jongen krijgen! Is dat ook gebeurd?? Ben benieuwd! X

  • Het is inderdaad een jongen geworden!! Dat wil dus zeggen, bevrucht op de dag van mijn eisprong!!

  • Ik denk dat het een jongetje word en wel van je huidige vriend is als je zo vaak gemeenschap hebt gehad! Sterkte.

 10. Heb nu 2 jongens en zou dolgelukkig zijn als we een dochter kunnen krijgen. Ik lees over bepaalde diëten en magnesium? Kan iemand mij iets meer hierover vertellen?

  • Hoi!! Heeft iemand je raad kunnen geven? Zou je mij raad kunnen geven? Ik zit in dezelfde situatie als jij … Ook al 2 beautifull boys … Nu eigenlijk heel graag een meisje! Kun jij me helpen? Ik hoop het!

 11. Wij wilden na ons zoontje ook graag een meisje… We hebben de Chinese conceptiekalender geraadpleegd, deze klopte namelijk bij ons zoontje. We hebben rekening gehouden met een paar dagen voor de eisprong en ik heb magnesium- en calciumtabletten geslikt, 1 maand voordat we voor een 2e gingen… Misschien allemaal lariekoek, maar ik ben nu 30 weken in verwachting van een meisje. :)

  • Zou je mij willen helpen? Wij hopen ook (na twee prachtige kerels te hebben gekregen!) op een meisje. Wat heb je precies gedaan? Ik houd mijn ovulatie bij d.m.v. ovulatietesten… maar magnesium slikken? Wat heb je precies gedaan? :-) Groetjes, Nina

  • Hallo Lola, Wat voor tabletten slikte je precies? Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje als jij… en bij jou heeft het geholpen!? Hoeveel dagen voor de eisprong ben je gestopt met vrijen? Daarover zijn de meningen een beetje verdeeld namelijk. Alvast enorm bedankt!?

  • Waarschijnlijk zijn de meningen hierover niet zomaar “een beetje verdeeld”, maar zo’n beetje 50/50 verdeeld. De kans dat je een jongetje krijgt is immers zo’n 50% en de kans dat je een meisje krijgt eveneens. Welke methode je ook probeert, voor vijftig procent van de mensen werkt ie wel en voor vijftig procent werkt ie niet, want het is een louter statistisch ‘probleem’. Logisch dat de meningen verdeeld zijn, want er valt gewoon geen zinnige, onderbouwde uitspraak over te doen… 50% kans dat het lukt (en een meisje wordt) en 50% kans dat het niet lukt (en een jongetje wordt).

  • Dus als je ovulatietest positief is dan niet meer klussen? Voor een meisje?

  • Maar doe je het dan alleen een paar dagen voor de eisprong? Tijdens en na de eisprong niet meer?

 12. Bij mij geeft de Chinese geslachtskalender een jongetje aan, en de stelling van Pythagoras gaf ook 81% een jongetje aan, toch is er gister verteld dat het een meisje wordt. Ben ik ook super blij mee. Als het maar gezond is!

 13. Bij ons is het gelukt! Slikte wel voor het gemak de calcium/magnesium tabletten van de Etos, daarnaast volgde ik het Meisjesdieet (minder zout, meer rijst en kip, minder aardappelen) en hield rekening met vrijen voor de eiersprong!

  • Oh ja… Chinese kalender gaf een jongetje aan… We krijgen toch een meisje!

  • Beste Patricia, Zelf heb ik 2 jongens, dus ik zou graag een meisje willen. Welke meisjesdieet heb je gevolgd? Graag jouw reply.

  • Hoeveel dagen voor de eisprong had je dan gemeenschap? Want daarover zijn de meningen verdeeld…

 14. Als een X-zaadcel (mannelijk) “wint” ontstaat een XX-paar, dus een meisje. Als een Y-zaadcel (vrouwelijk) “wint” ontstaat een XY-paar, dus een jongetje. Volgens mij is de X-zaadcel vrouwelijk (i.p.v. mannelijk) aangezien deze voor een meisje zorgt en is de Y-zaadcel mannelijk (i.p.v. vrouwelijk) aangezien deze voor een jongen zorgt.

  • Beste Ellen, Dankjewel voor je scherpte! Daar was inderdaad een foutje ingeslopen. De gedeelten tussen haakjes klopten inderdaad niet en zijn bij dezen aangepast. Nogmaals dank. Groeten, Paul

 15. Hoe weet ik zeker dat ik nu een jongetje krijg? Heb nu 2 meisjes en wil nog een jongetje krijgen.

  • Beste Nadine, Die zekerheid heb je letterlijk nooit. Of je het geslacht van je toekomstige kindje überhaupt kunt beïnvloeden, is zelfs nog maar de vraag. Garantie is sowieso (100% zeker) uitgesloten. Groeten, Paul

 16. ‘God’ bestaat niet. Kom op zeg, hoe kun je in deze tijd nog in een god geloven? Maar goed, proberen een meisje te verwekken in november is pure, klinkklare onzin. Want in die maand is mijn prachtige zoontje verwekt. Ik geloof de ovulatietechniek wel, maar ben sceptisch over voeding, want ik lees veel tegenstrijdigheden.

 17. Mama van Jayden Reageer

  Hoi! Bij mij klopte de zwangerschapskalender wel. :) Nu hopen we op een klein zusje voor onze zoon. Volgens de kalender zou ik in november kans hebben op een meisje. We gaan flink oefenen met de tips die we hier lezen. ;) En… ik vertrouw ook op GOD! Die ons weer een wondertje schenkt.

 18. Hoi, Dat is helemaal niet waar. Vijf jaar geleden hoopte ik op een jongen. Ik heb twee maanden geen seks gehad, in de hoop dat ik een jongen zou krijgen. Er kwam rook uit mij oren wanneer ik een mooie vrouw zag (twee maanden zonder seks)! Daarna op zijn hondjes en weet u wat het was geworden? Een tweeling: beide meisjes. Ik wilde zelfmoord plegen en werd daardoor helemaal kaal. Mensen, geloof niet in onzinnige verhalen, maar in God, in Allah. Die is machtig en kan een mooie geschenk geven.

  • Beste silio, ik heb je reactie gelezen en ben het helemaal met je eens. Toch ben ik benieuwd naar 1 ding! Hebben jullie het ook exact op de eisprong/ovulatie dag gedaan? Dus dit in de gaten gehouden, of gewoon op een willekeurige dag ergens in het midden van de cyclus? Thanx alvast

  • Zelfmoord plegen omdat je 2 dochters kreeg? Dit is echt ziek. Leuk voor je dochters om te horen!

 19. Klopt voor mij Reageer

  Wij wilde een meisje (eerste zwangerschap) missionaris standje en 2 dagen voor ovulatie begonnen en mijn vriend rookt en is gelegenheidsdrinker. Dus voor ons klopt t wel!

  • Je had dan ook 50% kans haha ;) Maar ik ben wel 100% blij voor jullie hoor!

 20. Bij ons klopt de chinese maankalender 2 keer, eerste keer een zoon en nu zwanger van de tweede een meid. Of de bevruchting voor of na de ovulatie heeft plaatsgevonden durven we niet te zeggen, omdat ik zeer onregelmatig ben.. maar met om de dag gemeenschap is de kans groot dat het snel raak is en dat is toch waar je voor gaat, en dan maar hopen dat alles goed is als je bevallen bent.. bakerpraatjes van misselijkheid en bultjes kloppen wel, van beide heb ik last tijdens de zwangerschap van de 2de en bij de eerste helemaal geen last gehad… de vorm van mijn buik is precies hetzelfde als bij de eerste, dus daarin geen verschil… nog een paar weekjes en dan is ons gezinnetje kompleet…

 21. Wat een onzin allemaal. Volgens de chinese kalender had ik een zoon moeten krijgen. Een prachtig mooi mensje zonder piemeltje. Ben nu weer zwanger en ook nu komt het neer op een jongetje….. ook gehoord; niet ontbijten= een meisje. Veel pukkels in het gezicht= een meisje. Heb dat niet gehad bij de eerste nu wel dus daar ga je al……. we zullen het zien binnenkort

 22. Wat een onzin! Ik heb op de dag van mijn ovulatie heftig gevreeën met diepe penetratie. Als ik op de Chinese maankalender kijk, zou ik een jongetje gekregen moeten hebben….. Mijn buik zou een typische jongetjes-zwangerschap betekenen, ik kwam weinig aan, maar had een gigantische buik aan de voorkant. Ik heb toch echt een prachtige dochter gekregen. Alle fabeltjes, ronde buik, buik aan de voorkant, voeding, het zijn allemaal fabels.

  • Een buikje naar voor (langs achter precies niet zwanger) is meestal een meisje, als je ‘rond’ draagt een jongetje. :)

 23. Twee dagen voor de ovulatie lijkt me toch nog wat te dicht bij de ovulatie en verkleint de kansfactor om een meisje krijgen. Volgens anekdotes die een paar vrienden me vroeger verteld hebben is (volgens mij) niet zozeer het standje zelf dan wel de penetratie belangrijk: diepe penetratie meer kans op een jongen, weinig penetratie (soms haast geen!) meer kans op een meisje.

 24. Twee keer alles aan gedaan om een meisje te krijgen, 4 dagen voor de ovulatie sex, een fles wijn op, missionaris standje, Chinese kalender in de gaten gehouden en nu toch twee jongens…..

  • Misschien was 4 dagen voor de ovulatie reeds te laat, trouwens wist je zeker dat de ovulatie 4 dagen later zou komen; meestal is dit slechts een veronderstelling of berekening? Het zaad van een man kan uitzonderlijk zelfs zeven dagen na gemeenschap in leven blijven in de eileiders van een vrouw. Bewijs hiervan is mijn vrouw, mijn schoonouders konden moeilijk kinderen krijgen en mijn schoonmoeder heeft mij altijd gezegd dat ze een dochter gekregen hebben dank zij het feit dat ze gemeenschap gehad hebben tijdens de menstruatie. Het lijkt onlogisch maar uitzonderlijk wel mogelijk! Trouwens het is veel moeilijker er voor te zorgen dat je een meisje dan dat je een jongen zou krijgen. De ovulatiedag kan meestal met grote zekerheid vastgesteld worden, voor een meisje blijft het steeds een veronderstelling dat de ovulatie in het midden van de normale menstruatiecyclus valt (cyclus van bv. 26 dagen op de 13 de dag, cyclus van 30 dagen op de 15 de dag). Maar soms is de cyclus één dag langer of één dag korter waardoor ook de ovulatiedag één dag opschuift. Om veilig te spelen zou je moeten beginnen met gemeenschap te hebben op de 6 de van de menstruatiecyclus en iedere maand telkens een dag later (7e, 8e…) tot de 10 de dag van de cyclus (let op geen gemeenschap hebben daarna tot je zeker bent dat de ovulatiedag reeds zeker drie dagen voorbij is). Alsdit niet lukt ga je tot de 11 de dag (dus 4 dagen voor de vermoedelijk ovulatie) maar verder zou ik nooit gaan want dan vergroot je de kans op een jongen. Je sprak daar van een missionarisstandje: hier volgen nog een paar hints om de kans op een meisje te vergroten: 1. Zorg dat je man ejaculeert voor je zelf een orgasme krijgt (de zuurtegraad van de schede blijft dan groter en minder mannelijke zaadcellen zullen dit overleven). 2. Kies een standje waarbij de penetratie eerder gering is en de man moet er voor zorgen dat hij zijn penis zo weinig diep als mogelijk in de vagina steekt op het ogenblik dat hij zijn zaad spuit (als man soms wel moeilijk maar wel belangrijk – de zaadcellen moeten een langere weg afleggen en de mannelijk cellen zouden vlugger zijn maar ook vlugger opgeven). Misschien heb je hier nog iets aan.

  • Die cinese kalender klopt niet anders had mijn zoon een meisje moeten zijn. Wij hopen nu op een meisje en hebben 4,3 en 2 dagen voor de ovulatie sex gehad. Geen orgasme en missionaris standje en Oh ja, heb weinig gegeten voor ovulatie (schijnt ook te helpen) Mijn vriend heeft op de laatste avond best wat gedronken…. Denk nu zwanger te zijn. Jammer dat ik lees dat t bij jou niet heeft geholpen.

 25. Gemeenschap hebben op de dag van de ovulatie is volgens mij belangrijk om het geslacht van je baby te beïnvloeden. Het levende bewijs hiervan is mijn jongste zoon (nu reeds 21 jaar oud). Mijn vrouw wou nog een vierde kindje hebben maar blijkbaar geraakte ze niet meer in verwachting na een vorig miskraam. Tot bij een gynaecologisch echo onderzoek bleek dat mijn vrouw net een eisprong had. We hebben dezelfde avond nog gemeenschap gehad en het resultaat was inderdaad een zoon. Toeval? We hebben dit toen verteld aan een echtpaar dat alleen meisjes had en ze hebben ook getracht om de juiste datum van ovulatie te bepalen (dat kan blijkbaar via vaginale temperatuurmeting) en hebben zo ook een zoon gekregen? Dus toch geen toeval?

  • Hoi Hugo, Ik heb nu opeens een cyclus van 24 dagen (weet niet of dit volgende maand weer is) maar dit betekent toch niet dat mijn eisprong rond 12 dagen zit. Die zit toch 14 dagen voor je volgende menstruatie. Voor een meisje is het voor ons denk ik handig na de menstruatie al te beginnen?

  • Dit is en blijft toeval! Of je een jongetje of meisje krijgt, is en blijft een gok… Laat er kansberekening op los. De kans dat je een jongen krijgt is sowieso 50%. De kans dat iemand anders een jongen krijgt is ook 50%. De kans dat jullie en dat andere echtpaar allebei een jongen zouden krijgen was dus 25%, een aanzienlijke kans dus… De kans op meisje / meisje, jongen / meisje of meisje / jongen zou precies even groot zijn geweest. Dus toeval? Ja, absoluut!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.