Natte-droomEen jongen of man kan spontaan klaarkomen in zijn slaap, zonder dat er lichamelijke stimulatie aan te pas komt. Hieronder meer informatie over de zogenaamde ‘natte droom’…

Eerste zaadlozing

Ongeveer één op de vijf jongens beleeft zijn eerste zaadlozing tijdens een natte droom. Een natte droom vindt bij veel jongens slechts één keer plaats, vaak rond veertienjarige leeftijd. Je lichaam laat je weten dat je geslachtsrijp bent; een beetje vergelijkbaar dus met de allereerste menstruatie van een meisje.

Kans: 50/50

Niet iedere jongen krijgt een natte droom. Sterker nog: slechts de helft van alle jongens en mannen ervaart in zijn leven een spontane nachtelijke zaadlozing. Er zijn echter ook jongens die – voornamelijk tijdens de puberteit – herhaaldelijk een natte droom ervaren. Natte dromen kunnen zich ook bij volwassen mannen voordoen, maar dat is een stuk zeldzamer.

Natuurlijke ontlading

Hoewel de term ‘natte droom’ suggereert dat een spontane nachtelijke zaadlozing te maken heeft met je dromen, is dit in de meeste gevallen niet waar. Negen van de tien keer is een natte droom een spontane ontlading van spanningen, emoties en/of conflicten. Een natte droom is dan ook een natuurlijke manier om lichamelijke en mentale spanningen kwijt te raken.

Sensuele inhoud

Soms is een natte droom gerelateerd aan de inhoud van je dromen. Zo kan het zijn dat je overdag seksueel opgewonden bent, maar geen orgasme bereikt. Als je vervolgens ’s nachts over iemand die je erg aantrekkelijk vindt, is de kans groter dat je nat droomt.

Zaadproductie

Als er veel zaadcellen in je bijballen zijn opgeslagen, is de kans op een spontane nachtelijke zaadlozing groter. Als je regelmatig masturbeert en/of geslachtsgemeenschap hebt, is de kans op een natte droom dus kleiner. Dit gegeven hoeft overigens niet per se ten grondslag te liggen aan een natte droom.

Vreemde gewaarwording

Een natte droom is een doodnormale biologische reflex die zich bij iedere willekeurige jongen of man spontaan kan voordoen. Toch kan een natte droom een rare gewaarwording zijn. Vaak merk je ’s ochtends pas dat je een natte droom hebt gehad vanwege nat en/of plakkerig ondergoed of beddengoed.

Let op: Vanwege extreem ongewenste reacties uit het verleden is het helaas niet langer mogelijk om op dit artikel te reageren.

3 Reacties

  1. De reacties op dit artikel vallen nu pas onder mijn aandacht. Naar mijn mening begint het behoorlijk uit de hand te lopen. Ik word -net als Bart en Raf- onpasselijk van sommige reacties. Waarom zou je dit soort verhalen met anderen willen delen? Misschien ben ik preuts of bevooroordeeld, maar ik vind het al schokkend dat dit soort situaties zich in je eigen huis voordoen. Om mensen pedofiel/pedoseksueel te noemen is overigens ook niet bepaald wenselijk. Ik overleg even en wellicht dat deze hele pagina binnenkort wordt verwijderd.

    • Paul, Wordt deze pagina (of bepaalde reacties) nog verwijderd? Ik word er namelijk ook heel erg onpasselijk van. En niet te vergeten dat er ook kinderen rondkijken op internet, wie weet wel de jongen die in een van de berichten beschreven wordt.

    • Beste Jacky, Bedankt voor je reactie. Omdat de site behoorlijk groot begint te worden, was deze pagina opnieuw mijn aandacht ontglipt. Ik heb zojuist alle reacties verwijderd en van nu af aan is het niet langer mogelijk om reacties onder dit artikel te plaatsen. Erg jammer dat er door sommigen niet op een “normale”, volwassen en beschaafde of zelfs menselijke manier kan worden geschreven… Ik laat deze reacties overigens staan om voor toekomstige bezoekers duidelijk te maken waarom reageren niet langer mogelijk is.