Het valt niet te ontkennen dat Louis Vuitton een van de meest begeerde en populaire handtassenmerken ter wereld is. Hun klassieke ontwerpen en karakteristieke “LV” monogrampatroon zijn bijna overal herkenbaar en zijn markeringen van de iconische en exclusieve status van dit merk.
Omdat zoveel mensen bekend zijn met deze tassen, zou je denken dat je een namaaktas in een oogwenk zou kunnen herkennen, toch? Helaas is dat niet zo eenvoudig.
Door de luxestatus, het hoge prijskaartje en de steun van beroemdheden lijkt iedereen een van deze iconische stijlen te willen bemachtigen. Helaas heeft dit geleid tot een enorme toestroom van reproducties, of dupes zoals ze vaak worden genoemd.
Omdat deze tassen al zo lang bestaan, zijn vervalsers alleen maar bedrevener geworden in het namaken van Louis Vuitton tassen. Bovendien hebben e-commerce websites het uitpluizen van de vervalsingen alleen maar moeilijker gemaakt voor degenen die een deal willen scoren. Dus hoe herken je een namaak Louis Vuitton tas?
Vandaag gaan we het hebben over hoe je kunt zien of je een echte Louis Vuitton tas hebt en over de belangrijkste manieren waarop je een namaak kunt herkennen tijdens het winkelen.
Hoe herken je een nep Louis Vuitton tas
Eén ding dat je moet onthouden bij luxe tassen is dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Er is een zeer kleine foutmarge. Tassen worden vaak meerdere keren op kwaliteit getest voordat ze worden verzonden. Dit betekent dat je wantrouwig moet zijn bij elk klein teken van inconsistentie. Dit geldt vooral voor Louis Vuitton.
Dit is echter een merk dat zich er goed van bewust is hoe vaak vervalsingen voorkomen, dus ze hebben veel manieren om vervalsingen van authentieke Louis Vuitton tassen te onderscheiden. Hier zijn een paar details om op te letten.
1. Handvatten
De handvatten van een namaaktas zijn vaak een vergeten detail. Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten en (nog belangrijker) die je moet vermijden.
Ten eerste, vertrouw altijd op je tastzin. In een echte tas zijn de handvatten gemaakt van zacht, glad leer dat oxideert en donkerder wordt naarmate de tas ouder wordt. De handvatten zijn ook vaak afgezet met een contrasterende bordeauxrode rand die na verloop van tijd ook donkerder wordt. Als deze versiering er felrood, opgeschilderd of van plastic uitziet, is het nep.
2. Ritsen
Ritsen zijn een ander detail dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het maken en kopen van namaaktassen.
De ritstrekker moet altijd netjes en precies het kenmerkende monogram of de merknaam van Louis Vuitton bevatten. Let op variaties in het lettertype of patroon van het merk die er niet helemaal goed uitzien.
Zorg er ook voor dat je de rits(sen) van de tas even test. Hij moet soepel open en dicht glijden en goed vastgenaaid zijn zonder losse draden of oneffenheden. Een rode vlag is een rits die blijft haken of moeilijk dichtgaat.
3. Voering
In tegenstelling tot een merk als Chanel zijn Louis Vuitton tassen verkrijgbaar met tientallen verschillende voeringen. Sommige hebben een micro monogram patroon, rood of honingkleurig canvas, leer of microfiber suède. Je kunt het beste een beetje onderzoek doen naar het type tas waar je naar op zoek bent en wat je hebt vergelijken met de authentieke tas.
Nep Louis Vuitton handtassen zullen waarschijnlijk geen interieur van hoge kwaliteit hebben, omdat het niet zo belangrijk is om de tas te laten doorgaan voor de echte. Kijk uit naar goedkoop bruin suède of zelfs plastic.
4. Stiksels
Het stiksel is vaak een van de verklikkerlichten van een namaak designer handtas. Dit geldt vooral voor Louis Vuitton.
Ten eerste moet het stiksel absoluut onberispelijk zijn. Er mogen nergens oneffenheden, vreemde tussenruimten of losse steken op de tas te vinden zijn. Sterker nog, Louis Vuitton tassen moeten precies hetzelfde aantal steken hebben aan beide zijden van de tas, zonder variatie.
Een ander belangrijk aspect is de kleur van het garen. Het echte werk zal bijna altijd mosterdgeel of (minder vaak) bruin stiksel hebben, in tegenstelling tot felgeel of een andere kleur.
5. Warmtestempel
De hittestempel op een Louis Vuitton tas is het echtheidskenmerk. Iedereen die zich bezighoudt met het verifiëren van Louis Vuitton handtassen zal je vertellen dat de belettering en de hittestempel een van de belangrijkste factoren is om te zien of je tas echt is.
Sommige producenten van namaaktassen zijn erg goed geworden in het namaken van het lettertype van het merk, dus je moet een scherp oog hebben om onregelmatigheden te zien.
Je vindt de hittestempel aan de buitenkant of aan de binnenkant van de tas. Nieuwere tassen kunnen de stempel op een stoffen of leren label aan de binnenkant hebben, terwijl oudere tassen de stempel op de voering of op een binnenvak kunnen hebben.
Als het aan de buitenkant zit, kun je het op een aantal plaatsen vinden – de bekleding of de riem zijn goede plekken om te kijken.
Tips om deze subtiele verschillen op de Louis Vuitton stempel te herkennen:
- De staart van de L moet heel kort zijn.
- De O’s zijn erg rond en lijken groter dan de L.
- De T’s raken elkaar bijna of zijn zo dichtbij dat het erop lijkt.
- De belettering moet dun tot enigszins dun, duidelijk en heel scherp zijn.
- Bestudeer het algemene lettertype dat wordt gebruikt en hoe het is uitgelijnd.
6. Monogram
Het kenmerkende monogrampatroon van Louis Vuitton is vaak het eerste wat je opvalt aan een van deze tassen. Iedereen kent dat “LV” en het quatrefoil herhalende patroon, soms in meerdere kleuren. Het is dus waarschijnlijk geen verrassing dat dit de snelste en beste manier is om een vervalsing te herkennen.
Het LV monogrampatroon zal nooit scheef staan of afgesneden zijn bij een naad in het midden van de tas. Het klassieke LV logo patroon bestaat uit het monogram en drie kenmerkende quatrefoil designs. Dit wordt consequent herhaald in dezelfde volgorde over de hele tas.
Houd er rekening mee dat sommige Louis Vuitton stijlen gemaakt zijn met één doorlopend stuk leer, waardoor het patroon aan één kant ondersteboven zit. Dit is niet altijd een teken van namaak.
7. Hardware
Zelfs op een heel goede replica van een Louis Vuitton tas kan de hardware vaak een goede weggever zijn voor wat nep is en wat authentiek.
Het eerste wat je in gedachten moet houden is dat alle grotere stukken hardware, sluiting of andere sluiting, het signatuurmonogram moeten dragen. Het moet ook duidelijk geëtst zijn, gecentreerd en gelijkmatig geplaatst op de hardware.
Zelfs de klinknagels moeten gestempeld zijn met het volledige “Louis Vuitton” logo. Een manier om te controleren of je tas echt is, is door ook de klinknagels aan de binnenkant van de tas te controleren op de merknaam en te kijken of ze allemaal met elkaar overeenkomen.
De hardware van Louis Vuitton tassen is ook gemaakt van hoogwaardig massief messing, dat duurzaam en gelijkmatig gekleurd is. Veel namaaktassen snijden de bochten af met goedkope, overdreven glanzende vergulding.
8. Stofzak
Louis Vuitton stofzakken zijn eenvoudig en kunnen een envelop of een koord zijn. Ze hebben altijd een zachtbruine of beige kleur met het kenmerkende “LV” of “Louis Vuitton” logo in het midden. De stofhoes is ook gemaakt van 100% katoen en heeft een label dat aangeeft dat het gemaakt is in Spanje of India.
9. Datumcode
Hoewel Louis Vuitton tassen geen eigen serienummer hebben, is de code die je zult vinden de datumcode. Tassen gemaakt voor het begin van de jaren 1980 hadden geen datumcode, maar bijna elke tas die je vandaag de dag in omloop vindt zou deze code ergens op de tas gedrukt moeten hebben.
Het is niet altijd makkelijk te vinden! Maar deze selectie van cijfers en letters geeft je inzicht in waar en wanneer de tas is gemaakt.
Een meer recente stijl van de Louis Vuitton datumcodes bestaat uit twee letters aan het begin, die aangeven waar de tas is gemaakt, gevolgd door vier cijfers die aangeven op welke datum de tas ongeveer is gemaakt. Hier zijn enkele voorbeelden:
2007 of nieuwer: Er zijn twee letters gevolgd door vier cijfers. De eerste twee letters geven de fabriekslocatie aan. Het eerste en derde cijfer staan voor de week van het jaar waarin de tas is gemaakt en het tweede en vierde cijfer staan voor het jaar waarin de tas is gemaakt.
AA-1039 zou aangeven dat de tas in Frankrijk is gemaakt in de 13e week van 2009.
1990-2006: Er zijn twee letters gevolgd door vier cijfers. De letters staan voor de fabriek waar de tas is gemaakt. Het eerste en derde getal geven de maand aan waarin de tas is gemaakt en het tweede en vierde getal het jaar waarin de tas is gemaakt.
Bijvoorbeeld: BO-0023 geeft aan dat de tas in februari 2003 in Italië is gemaakt.
Tenzij de tas erg vintage is, moet deze code altijd aanwezig zijn en zinvol zijn. Als de nummers aangeven dat de tas is gemaakt in bijvoorbeeld 2050, dan weet je dat je met een vervalsing te maken hebt. Deze productcode authenticator is een geweldige manier om snel de datum en het land te achterhalen waar je tas is gemaakt.
Houd er rekening mee dat de stempel op de tas hier ook mee moet overeenkomen. (In dit voorbeeld, als je fabriekscode aangeeft dat de tas in een Franse fabriek is gemaakt, dan staat er “made in France”).
10. Certificaat van Echtheid
Deze tip is de eenvoudigste en een beetje ironisch: als je tas wordt geleverd met een Certificaat van Echtheid, dan is het geen authentieke Louis Vuitton tas. Je tas kan worden geleverd met een crèmekleurige kaart met daarop de stijl van de tas en de barcode, maar nooit met echtheidscertificaten.
Het scoren van een echte Louis Vuitton tas is iets waar veel fashionista’s van dromen. Maar vertrouw op je instinct.
Uiteindelijk is het altijd het beste om terug te grijpen op het aloude gezegde: als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Deze tassen zijn bekend, duur en gewaardeerd door verzamelaars, dus het is heel onwaarschijnlijk dat iemand een echt Louis Vuitton item zou weggeven voor een prijs die niet logisch is.