dieet volhouden tips

Nieuwe dieetpil kan in maag uitzetten / opzwellen tot omvang tennisbal!

Italiaanse wetenschappers zijn bezig met het testen van een nieuwe dieetpil. De pil zet in je maag uit tot de grootte van een tennisbal. Daardoor verdwijnt je hongergevoel en kun je (in theorie) gemakkelijker afvallen.

De dieetpil is gemaakt van een soort voedingsvezel (cellulose). In poedervorm, verpakt in een capsule, is de pil erg klein, maar zodra hij in je maag terechtkomt vormt ‘ie een soort van gelei-achtige brei. De gelei zuigt zich als een spons vol met vocht en zet uit. Qua gevoel heeft de dieetpil ongeveer hetzelfde effect als het eten van een groot bord pasta. De potentiele voordelen van deze nieuwe dieetpil zijn als volgt:

 • Minder ruimte in je maag
 • Sneller vol (dus met minder voedsel)
 • Sneller een gevoel van voldaanheid + ‘voldaan-seintje’
 • Minder eten, dus minder calorieën uit vet, suiker & eiwit
 • Stabielere bloedsuikerspiegel & insulineniveau
 • Minder bloedsuikerschommelingen, hongeraanvallen & eetbuien
 • Gemakkelijker afvallen en minder gemakkelijk aankomen

Alternatief voor maagballon?

De dieetpil die je maag vult met een logge, onopneembare, gelatine-achtige massa ter grootte van een tennisbal is dus een soort van kortstondig en voorbijgaand alternatief voor een maagballon, maagbandje of maagverkleining. Of de pil ook daadwerkelijk effectief en veilig is, en in de praktijk doet wat men ervan hoopt, moet echter nog blijken. Al met al zou deze spiksplinternieuwe dieetpil er in theorie voor kunnen zorgen dat je minder eet en sneller afvalt.

Nadat je de dieetpil hebt ingenomen verandert ‘ie allereerst in een soort van calorieloze pudding, waarna hij langzaamaan wordt afgebroken door je lichaam en via de natuurlijke weg, dus via je urine en ontlasting, uit je lichaam verdwijnt. Als het testen van de dieetpil succesvol verloopt, zal de dieetpil over ongeveer een jaar op de markt verkrijgbaar zijn.

Dieetpil kan uitzetten tot tennisbal: tot slot…

Tijdsprongetje van 2007 naar 2014… Inmiddels zijn we een jaartje of 7 verder en zijn er allerhande vezelsupplementen op de markt (geweest) die zich in de maag volzuigen met water, waaronder Glucomannan, Zotrim, Zylotrim, Fibretrim, Propolene (polypropylene c.q. polypropeen) en Lipozene. De resultaten van dit soort dieetpillen op basis van onverteerbare voedingsvezels zijn tot op heden (op zijn zachtst gezegd) matig en twijfelachtig te noemen… Helaas! (bron)

Heb jij weleens een vezelsupplement (dat zichzelf in je maag vol zuigt met water) geprobeerd om af te vallen? Deel hieronder jouw ervaringen en bevindingen!

8 reacties op “Nieuwe dieetpil kan in maag uitzetten / opzwellen tot omvang tennisbal!

 1. Romana ·

  Ik wil weten wat het kost . Ik ben diabeet mag het ook

  Reageer
 2. Anne ·

  Gewoon gezond blijven eten, veel groente (2 ons) en fruit (2 stuks) per dag, en zorg dat je genoeg water binnen krijgt (1.5-2 liter per dag). Daarnaast sporten (krachttraining afgewisseld met cardiotraining zo blijft het sporten leuk).

  Reageer
 3. Chihuahua ·

  Hoi, Is het al te koop dan? En waar? :P

  Reageer
 4. angel ·

  Het is op basis van een maagband, als de maag vol zit en je eet te veel kots je het waarschijnlijk gewoon uit. Volgende keer zal je het dan wel laten om te veel te eten.

  Reageer
 5. D&G ·

  Wie o wie weet of het wel of niet op de markt is gekomen? 8O

  Reageer
 6. Simsy ·

  Is het nooit op de markt gekomen?

  Reageer
 7. Marcel ·

  Lekker, een balletje in de maag. ’t Rekt de maag alleen maar meer uit en zit je na het oplossen van de bal met nog meer honger dan ooit tevoren en zit de vettigheid er dubbel weer aan. Flink rennen achter de bal aan werkt toch beter lijkt me.

  Reageer
 8. coach ·

  Eten op een gezonde manier is het beste. Als je zoiets kan innemen, zou je denken genoeg verstand te hebben.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.