In Nederland wordt bloemkool maar al te vaak gegeten met een dikke roomsaus op basis van boter, kaas en/of maïzena. Hoewel bloemkool erg gezond is, doet een dergelijke saus enorme afbreuk aan de gezondheidsvoordelen ervan. In India wordt bloemkool beduidend gezonder bereid; en bovendien minstens zo smaakvol, origineel en makkelijk! Hierbij een recept voor bloemkoolroosjes met kerrie, oftewel “curried cauliflower”…
Ingrediënten voor 4 porties
- 300 gram aardappels
- 1200 gram bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kopje water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels kerriepoeder
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes (+/- 1,5 cm). Maak de bloemkool op zodanige wijze schoon dat je kleine bloemkoolroosjes overhoudt. Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
Kook de aardappelblokjes in een laagje water totdat ze beetgaar zijn (+/- 5 minuten). Giet de aardappels af en leg ze in een schaal. Kook de bloemkoolroosjes in dezelfde pan totdat ze beetgaar zijn (+/- 4 minuten) en giet ze af. Verhit de olijfolie in een grote wok en doe er de versnipperde ui en geperste knoflook in. Roerbak het geheel gedurende 2 minuten.
Doe er vervolgens het kerriepoeder bij en roerbak het geheel nogmaals 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg tot slot het citroensap, zout naar smaak en (hooguit!) 1 kopje water toe en laat het geheel pruttelen totdat het vocht verdampt is (+/- 5 minuten). Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 170
Vetten: 8 gram
Waarvan verzadigd: 1 gram
Koolhydraten: 23 gram
Eiwitten: 6 gram
Wat vind jij van bovenstaand recept voor “curried cauliflower” met aardappelblokjes? Deel hieronder je mening!
One comment
Rita
14 mei 2013Maak zelf heel vaak bloemkool op deze manier en gebruik behalve kerrie , koriander en soms wat gember.
Roergebakken groenten zijn sowieso lekker en gezond en met verschillende kruidencombinaties smaakt het iedere keer net even anders.