Als het buiten écht warm is, dan kun je mij uitsluitend blij maken met een koele salade of lekker fris fruit. Of nog beter: een combinatie van beide! Vandaar dit recept voor spinaziesalade met geitenkaas en peer. Als het buiten zomers warm is, dan heb ik bovendien geen zin om lang in de keuken te staan. Een bijkomend voordeel van deze salade is dan ook dat hij in een mum van tijd op tafel staat.Wil je deze salade als avondmaaltijd gebruiken? Voeg dan eventueel wat noten (amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten, etc.) toe voor wat extra “vulling”.

Ingrediënten voor 4 porties

A. Salade

  • 500 gram baby-spinazie
  • 2 peren, geschild en in stukjes gesneden
  • 35 gram verkruimelde geitenkaas

Variatietip: Je kunt in plaats van peren ook aardbeien, appels, perziken of bosbessen gebruiken.

B. Dressing

  • 2-3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 klein theelepeltje honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1½ eetlepel Dijon mosterd
  • Knoflook + peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de salade in een grote schaal; schep alles goed door elkaar.
  2. Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de dressing.
  3. Sprenkel de dressing over de salade.
  4. Breng de salade indien gewenst op smaak met peper.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 113
Vetten: 6 gram
Waarvan verzadigd: 2 gram
Koolhydraten: 18 gram
Eiwitten: 4 gram

Wat vind jij van dit recept / gerecht? Laat hieronder je reactie achter.

4 Reacties

  1. Klinkt goed, ga ik zeker proberen. Ik houd niet van spinazie a la crème, maar verse, rauwe spinazie is heerlijk, vooral in de zomer!

    • Rebecca Visser

      Hey Lekker hoor, ik ga deze vanavond nog maken, maar dan ipv suiker
      stevia gebruiken he!! lekker zoet, gezond een ook geen calorieen!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.