Als kind kreeg ik van mijn moeder altijd ontzettend veel broccoli voorgeschoteld. Ik weet inmiddels dat dat niet was om mij te pesten, maar omdat broccoli ontzettend gezond is. Het bevat namelijk veel vezels en antioxidanten en juist weinig calorieën. Het nadeel van broccoli is echter dat de groente vaak wordt gecombineerd met een romige (kaas)saus, waardoor het gezonde aspect van de maaltijd drastisch afneemt. Aan de andere kant is broccoli zonder enkele toevoeging nogal saai, vandaar mijn zoektocht naar een gezonde manier om broccoli wat extra smaak te geven. Het antwoord is onderstaand recept voor broccoli met knoflook en citroen uit de oven.

Ingrediënten voor 6 porties

  • 2 stronken broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 theelepels extra vierge olijfolie
  • Zout naar smaak
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • ½ theelepel citroensap

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Meng de broccoliroosjes in een grote schaal met de olijfolie, het zeezout, de peper en de knoflook.

3. Pak een bakplaat, leg er bakpapier op en verdeel de broccoli over de bakplaat. Zorg dat de broccoli niet over elkaar ligt.

4. Bak de broccoli in de voorverwarmde oven totdat de roosjes zacht genoeg zijn om met een vork in de steeltjes te kunnen prikken. Dit duurt 15 tot 20 minuten. Haal de broccoli vervolgens uit de oven en doe de broccoli in een schaal.

5. Besprenkel de broccoli met het citroensap en serveer direct.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 49
Vetten: 1,9 gram
Waarvan verzadigd: 0,3 gram
Koolhydraten: 7 gram
Eiwitten: 2,9 gram

1 Comment

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.