In vette vis, waaronder zalm, zitten essentiële omega-3-vetzuren. Dit recept voor geglaceerde Aziatische zalmfilet is dan ook zeer geschikt  om een portie goede vetten binnen te krijgen. Een bijkomend voordeel: dit zalmgerecht is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg smaakvol.

Ingrediënten voor 4 porties

Je kunt voor dit gerecht iedere willekeurige zalmfilet (uit de vriezer) nemen. De verse, wilde (Noorse of Schotse) zalm van AH Excellent huismerk is echter een absolute aanrader. Hierbij de benodigde ingrediënten…

  • 450 gram verse zalmmoten of zalmfilets
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel versgemalen gember (of uit een potje)
  • 60 milliliter Japanse sojasaus
  • 1 teen geperste knoflook
  • ½ eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalotten
  • 1 eetlepel limoensap
  • Enkele druppeltjes olijfolie

Bereidingswijze

Meng de ahornsiroop, sojasaus, chilisaus, limoensap, sjalotjes, gember en knoflook in een grote sluitzak. Voeg de zalm toe aan het mengsel in de zak. Sluit de zak terwijl je eventuele overtollige lucht eruit drukt en leg de zak gedurende 10 minuten in de koelkast.

Verhit een grillpan en doe er een paar druppeltjes olijfolie in. Haal de zalm uit de zak en bewaar de marinade. Leg de zalm in de grillpan. Bak de zalm met de huid naar beneden gedurende 7 tot 8 minuten en nog 1 tot 2 minuten op de andere kant. Bestrijk de zalm regelmatig met een eetlepel van de marinade tijdens het grillen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 237
Vetten: 8,0 gram
Waarvan verzadigd: 2,0 gram
Koolhydraten: 9,0 gram
Eiwitten: 32 gram

Wat vind jij van dit recept / gerecht? Laat hieronder je reactie achter.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.