Recept voor yoghurtijs met aardbeien & banaan

Food · Door Ilse

De zomer zit er weer aan te komen en daarmee ook de ijsverkopers, die hun aantrekkelijke lekkernijen op oubliehoorntjes en in bekertjes overal aanprijzen. De bedoeling van dit recept is om je ervan te weerhouden toe te geven aan de verleiding van vet roomijs en suikerrijk sorbetijs. Het voordeel is bovendien dat dit ijs helemaal niet onderdoet voor de kant-en-klare bakken ijs van de gemiddelde ijscoman of supermarkt.

Dit recept voor verrukkelijk fruitig yoghurtijs helpt je gezond de zomer door en zorgt ervoor dat je ondanks je dieet kunt genieten van dat wat je in de zomer natuurlijk niet mag missen: een lekker ijsje op z’n tijd…

Ingrediënten voor 8 porties

  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram aardbeien in plakjes gesneden
  • 250 milliliter yoghurt
  • 100 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 theelepel verse vanille of vanille-extract

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten in een mixer en mix ze tot een zachte substantie. Doe het geheel in een vriesschaaltje met deksel en zet deze in de vriezer tot het geheel bevroren is. In plaats van het volgen van de bovenstaande aanwijzingen kun je desgewenst ook een ijsmachine gebruiken…

Variatie…

Voor ijsvariaties kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken dan bananen, bijvoorbeeld:

  • Ananas of Mango
  • Frambozen en Bosbessen
  • Pitloze kersen
  • Galiameloen
  • Limoen + Kiwi
  • Peer & Perzik

Voedingswaarden per portie

Calorieën: 74
Vetten: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Eiwitten: 2 gram

Geniet van je zelfgemaakte ijsje en deel hieronder jouw ervaringen en bevindingen!

4 comments


  • josefien

    28 juni 2011

    hoe groot is 1 portie? 1 bolletje?

    • Paul

      29 juni 2011

      Yup. :)

  • truus

    13 oktober 2010

    lijkt me lekker een proberen of het me lukt.

  • Natasja

    24 mei 2008

    Heerlijk, keertje proberen

Laat een reactie achter

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.