De zomer zit er weer aan te komen en daarmee ook de ijsverkopers, die hun aantrekkelijke lekkernijen op oubliehoorntjes en in bekertjes overal aanprijzen. De bedoeling van dit recept is om je ervan te weerhouden toe te geven aan de verleiding van vet roomijs en suikerrijk sorbetijs. Het voordeel is bovendien dat dit ijs helemaal niet onderdoet voor de kant-en-klare bakken ijs van de gemiddelde ijscoman of supermarkt.
Dit recept voor verrukkelijk fruitig yoghurtijs helpt je gezond de zomer door en zorgt ervoor dat je ondanks je dieet kunt genieten van dat wat je in de zomer natuurlijk niet mag missen: een lekker ijsje op z’n tijd…
Ingrediënten voor 8 porties
- 2 rijpe bananen
- 150 gram aardbeien in plakjes gesneden
- 250 milliliter yoghurt
- 100 gram gezeefde poedersuiker
- 1 theelepel verse vanille of vanille-extract
Bereidingswijze
Doe de ingrediënten in een mixer en mix ze tot een zachte substantie. Doe het geheel in een vriesschaaltje met deksel en zet deze in de vriezer tot het geheel bevroren is. In plaats van het volgen van de bovenstaande aanwijzingen kun je desgewenst ook een ijsmachine gebruiken…
Variatie…
Voor ijsvariaties kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken dan bananen, bijvoorbeeld:
- Ananas of Mango
- Frambozen en Bosbessen
- Pitloze kersen
- Galiameloen
- Limoen + Kiwi
- Peer & Perzik
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 74
Vetten: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Eiwitten: 2 gram
Geniet van je zelfgemaakte ijsje en deel hieronder jouw ervaringen en bevindingen!
4 comments
josefien
28 juni 2011hoe groot is 1 portie? 1 bolletje?
Paul
29 juni 2011Yup. :)
truus
13 oktober 2010lijkt me lekker een proberen of het me lukt.
Natasja
24 mei 2008Heerlijk, keertje proberen