Zelfs wanneer je op dieet bent hoef je je favoriete muffins niet te laten staan. Bereid ze gewoon met wat alternatieve ingrediënten…

Ingrediënten voor 6 muffins

Ingrediënten A:

  • 2/3 kopje grof gemalen meel van hele tarwekorrels (volkorentarwemeel)
  • 1/3 kopje tarwezemelen of haverzemelen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels natuurlijke zoetstof

Ingrediënten B:

  • 1 ei
  • 1/2 kopje lichte room (+/- 20% vet)
  • 1/3 theelepel vanille
  • 1/2 eetlepel koolzaadolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Mix de droge ingrediënten (A) in een schaal en de natte ingrediënten (B) in een aparte schaal. Meng vervolgens de inhoud van beide schalen door elkaar tot een stevig mengsel. Verdeel het mengsel over ongeveer 6 kleine muffinvormpjes en laat ze 20 tot 25 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Muffin variaties

Voor wat afwisseling kun je de volgende variaties en bereidingswijzen eens proberen.

  1. Noten muffins: Voeg een kopje gehakte noten toe en 1/2 theelepel kaneel.
  2. Blauwe bessen muffins: Voeg 1 kopje verse of diepgevroren blauwe bessen en 1/2 theelepel nootmuskaat en 1/2 theelepel kaneel toe.
  3. Aardbeien muffins: Voeg 1 kopje verse zoete aardbeien toe.
  4. Appel muffins: Voeg 1 kopje fijngehakte appel toe en 1 theelepel kaneel, en eventueel een half kopje noten.
  5. Bananen muffins: Voeg 1 kopje fijngesneden banaan toe.

Zo heb je muffins boordevol voedingsvezels die goed zijn voor de lijn en helemaal niet ongezond… maar natuurlijk niet allemaal zelf opeten.

Voedingswaarden per muffin

  • Calorieën:120
  • Vetten: 5 gram
  • Waarvan verzadigd: 1 gram
  • Eiwitten: 2 gram

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.