Januari komt tot zijn eind. Dat betekent dat veel mensen hun goede voornemens voor het nieuwe jaar langzaam uit het oog verliezen. Het is bovendien nog te vroeg om je zorgen te maken over je “bikini body”. Ik ben zelf sowieso geen fan van streng diëten, maar ik vind het wel belangrijk om te voorkomen dat je alleen nog maar lui op de bank hangt totdat de lente aanbreekt. Daarom in dit artikel 5 laagdrempelige tips om actief te blijven tijdens de winter.

1: Ga schaatsen, skiën of snowboarden

Winter is vanzelfsprekend de perfecte tijd voor echte winterse activiteiten. Is het buiten niet koud genoeg om op natuurijs te kunnen schaatsen? Ga dan naar een indoor schaatsbaan. Is je budget wat ruimer, plan dan een skitrip met je gezin, familie of vriendengroep. Ook indoor skiën of snowboarden is onwijs leuk en gezellig.

2: Organiseer een Wii of Kinect marathon

Nodig wat vrienden of familie uit om een weekendje langs te komen en stort je vol overgave op de Wii of Kinect. Er zijn inmiddels meer dan genoeg spellen verkrijgbaar om een leuke competitie te kunnen samenstellen. Je kunt er desgewenst het hele weekend actief mee bezig zijn.

3: Ga shoppen in de winter

Is de stad niet te ver van je huis, loop of fiets dan naar de stad voor wat extra lichaamsbeweging. Ga gezellig winkelen en doe zoveel mogelijk te voet. Is het buiten rotweer? Ga dan naar een overdekt winkelcentrum. En houd natuurlijk de wintersale of najaarsuitverkoop in de gaten.

4: Ruim ’s winters het huis op

Als het buiten continu regent, hagelt en/of sneeuwt, dan ben je automatisch meer binnenshuis. Een schoon huis is zodoende extra prettig. Bovendien zorgt schoonmaken direct voor de nodige lichaamsbeweging.

5: Ga toch eens buiten kijken

Oké, regen is naar en kou eveneens… Maar zó koud is het nu ook weer niet in Nederland. Geef je dus niet te snel over aan de winter-blues en ga naar buiten op de momenten dat de zon wel schijnt.

Heb jij aanvullende tips om tijdens de winter actief te blijven? Laat het hieronder weten.

7 Reacties

 1. Ik sport in de winter inderdaad ook meer dan in de zomer, door de zomerstop van veel sporten.

  En zwemmen is heerlijk in de winter! Zorg alleen wel dat je een muts meeneemt, om na het zwemmen de natte haren van de vrieskou te beschermen.

  Verder fiets ik eigenlijk alles, hoef nooit meer dan een half uur te fietsen, en vind dat geen probleem.

 2. Ha ha ha……..in de winter sport ik juist veel meer. Alle competities lopen op top in de winter en in de zomer is er een minstens 3 maanden lange zomerstop.
  Duzzzz……..aanrader voor iedereen: ga SQUASHEN@squashApeldoorn

 3. hardlopen! kan altijd als je maar de juiste kleding hebt.
  en natuurlijk de auto, ook in de winter, laten staan als het qua afstand enigzins fietsbaar is.
  (neem een hond, dan moet je wel naar buiten ;))

 4. Probeer een half uur per dag buiten door te brengen door daglicht en zuurstof op te nemen,wandelen is goed (met of zonder hond )!!!
  Zelf jaren last gehad van winterblues. Heb dit ook opgelost door een lichttherapielamp aan te schaffen (lightbook) helpt echt. Ook opletten op de koolhydraten die je geneigt bent meer te eten s’winters (brood aardappelen stamppotjes en pasta’s snoep en koek) wordt je alleen maar zwaarder en vermoeider van!

 5. Mijn favoriete dingen zijn deze winter toch wel: thuis een fitness-dvd doen, zwemmen in een lekker warm zwembad (gelijk extra goed voor de motivatie want in badkleding weet je meteen waar je het voor doet) en bij een lekker zonnetje zoals vandaag toch echt hardlopen. Goed warm aankleden en dan is het prima te doen.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.