Er zijn tientallen fitnessapparaten, honderden attributen en duizenden fitnessoefeningen, dus het is onmogelijk om alles aan te grijpen. Omdat veel mensen door de enorme hoeveelheid bomen het bos niet meer zien, wordt een training vaak samengesteld op basis van gevoel en intuïtie. Het hoeft helemaal niet negatief te zijn om simpelweg de oefeningen te doen die je leuk, uitdagend en/of comfortabel vindt, want een total body workout c.q. full body workout is super efficiënt…

De kans is echter groot dat je met een willekeurige selectie aan oefeningen en apparaten geen optimaal-efficiënte fitness beoefent qua vetverbranding, calorieverbruik en spierontwikkeling. Daarnaast train je op die manier waarschijnlijk niet al je spieren, maar slechts een beperkt deel. Daarom hierbij een filmpje van een trainingsprogramma –bestaande uit 2 oefeningen– waarmee je je volledige lichaam traint: een heuse total body workout…

Filmpje

Volledige lichaamstraining

De Amerikaanse website Diet.com beschikt over een enorme verscheidenheid aan fitnessoefeningen, dieetrecepten en gezondheidsadviezen. Ook bovenstaand filmpje van de ‘total body workout’ komt van deze website. Begrijp je niet precies wat er gezegd wordt, dan hierbij een kleine verduidelijking….

Total body workout: Oefening 1

De eerste oefening heet de ‘straight leg deadlift’ oftewel ‘stiff-legged deadlift’. Professionele gewichtheffers voeren de oefening ietwat anders uit en bovendien met een lange halter (barbell). Jij kunt twee handgewichten (dumbbells) gebruiken van 3,5 tot 6 kg per stuk; je voert de beweging 12 keer uit. Het is vooral belangrijk om een geaarde en stabiele houding te handhaven. Als je uit oververmoeidheid je houding verwaarloost, kun je beter met een kleiner aantal herhalingen (reps) beginnen.

Oefening 2 van de total body work-out

Deze oefening kent iedereen. Opdrukken oftewel ‘push-ups’ zijn extreem intensieve oefeningen. Je kunt ze gestrekt of op de knieën uitvoeren. Een combinatie van beiden is raadzaam. Ook bij deze oefening is het cruciaal dat je je lichaamshouding niet verwaarloost. In het filmpje worden 12 herhalingen aangeraden, maar het is niet erg als je met slechts enkele reps begint.

Wat vind jij van bovenstaande full body workout oftewel total body workout? Probeer hem uit en laat hieronder je reactie achter!

5 Reacties

  1. een beetje naief te denken dat je met 2 oefeningen een full body workout kan bekomen..wat wel klopt is dat je idd geen gym nodig hebt, om fantastische trainingen te doen..op Bodyrocktv.com en Myomytv.com vind je fantastische workouts die je thuis kan doen..resultaat gegarandeerd! :-)

  2. met rechte rug bukken is al slecht voor je rug met gewicht er aan helemaal.
    verder ziet het er top uit. of dit voldoende is weet ik niet.

    • Fout!!. wanneer je met een holle rug deze oefening doet, dan heb je helemaal gelijk, maar til je kin omhoog en maak een bolle rug, dan is er niets aan de hand, omdat je dan de rug niet zwaar belast, wel is het zaak om het gewicht zo dicht mogelijk langs het lichaam omhoog te lichten.
      Begin eerst met een licht gewicht en bouw het geleidelijk op, je zal zien dat het werkt!!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.