Nieuwe vrienden maken is natuurlijk altijd leuk. Als een nieuwe fase in je leven aanbreekt, bijvoorbeeld na een verhuizing, dan is het zelfs noodzakelijk om nieuwe vrienden te zoeken en nieuwe contacten te maken. Dit geldt des te meer als je naast een nieuwe woonplaats, ook nieuw werk krijgt. Daarom hierbij 4 tips.

Tip 1: Zoek locaties & gelegenheden

Nieuwe vrienden maken gaat doorgaans niet vanzelf. Je kunt tijdens een avondje stappen met iemand kletsen, maar zulke contacten ontwikkelen zich zelden tot een blijvende vriendschap. Wat efficiënter werkt, is lid worden van een vereniging of sportclub (fitnesscentrum of sportschool). Neem een abonnement op de lokale fitness, ga bij een tennis- of hockeyclub of sluit je aan bij een buurtvereniging, studentenvereniging of kookclub.

Tip 2: Ontmoet gelijkgestemden

Doe je niet anders voor dan je bent: probeer geen vrienden te maken binnen een handwerkvereniging als je niet van borduren houdt. Als je graag actief bent, zoek dan gelijkgestemden bij een sportvereniging… Houd je van reizen, ga dan eens mee met een groeps- of singles-vakantie… En als je van feesten, uitgaan en muziek houdt, dan kun je op allerlei forums kennismaken met gelijkgestemden.

Tip 3: Ga voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit

Je kunt vriendschap niet afdwingen of opdringen. Vriendschap heeft allereerst een gedegen fundering nodig en dient vervolgens langzaamaan te groeien en op te bloeien. Het opbouwen van vriendschappen vergt dan ook veel tijd, moeite, aandacht en energie. Je kunt je daarom beter op enkele vriendschappen concentreren waar je veel potentie in ziet, dan dat je zo veel mogelijk vrienden probeert te maken. Uiteindelijk kun je beter enkele vrienden hebben op wie je echt kunt bouwen, dan talloze oppervlakkige vriendschappen.

Nieuwe vrienden tip 4: Laat je gezicht zien!

Vrienden-maken

Als je de hele dag thuis zit, zul je niet snel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden maken. Laat daarom overal je gezicht zien. Ga naar plaatselijke cafés, theaters, bioscopen, sportwedstrijden en andere evenementen. En wees niet bang om jezelf voor te stellen en overal een praatje te maken. Zodoende zul je open en sympathiek overkomen en al snel nieuwe vrienden maken. Als je een huismus bent, dan kun je ook eens kijken op gespecialiseerde websites zoals Nieuwevriendenmaken.nl en Fellas.nl.

Heb jij aanvullende tips voor het maken van nieuwe vrienden en het aangaan van kersverse vriendschappen? Deel jou adviezen en opvattingen in een berichtje hieronder!

4 Reacties

  1. Ik ben Mia 43 jaar oud, verhuisd. Wil mensen leren kennen om ergens terrasje te pakken iets te drinken, koffie drinken, eten, bioscoop te gaan. Maria

  2. Ik ben verhuist en wil nieuwe vriendinnen vrienden maken om naar bioscoop te gaan of/en ergens drinken eten.

  3. Haai, ik heb nu niet zo´n leuke vriendengroep. Maar ik heb op de socialmedia wel een groep gezien, maar ik ken ze alleen maar van internet. Hoe kan ik ´t beste contact maken?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.