Huilen met tranenHuilen is doorgaans een emotionele uiting en als je voelt dat je wilt huilen, laat het dan ook gaan. In dit artikel lees je een aantal feiten over huilen en tranen.

  1. Emotionele tranen hebben een andere chemische samenstelling dan tranen die komen door irritatie, zoals je krijgt door het snijden van uien.
  2. Huilen in het openbaar werd normaal gevonden in de Westerse cultuur tot de industriële revolutie aan het einde van de 18e eeuw en in de 19e eeuw. Tijdens de industriële revolutie waren mensen nodig die geen emotie toonden om machines te bedienen.
  3. Traanbuizen van mannen zijn kleiner dan die van vrouwen. Eén van de redenen waarom mannen doorgaans moeilijker huilen dan vrouwen.
  4. Een belangrijk stresshormoon genaamd prolactine, komt bij vrouwen in veel hogere concentraties naar buiten via traanvocht dan bij mannen. Huilen is daarom bij vrouwen belangrijker om spanning en andere emoties de baas te zijn dan bij mannen.
  5. In Japan is huilen om opgekropte emoties te verminderen een grote rage. Vooral mensen die zakelijk en afstandelijk moeten zijn voor hun werk kijken massaal speciale ’tranen films’ in speciale huil clubs. Daarnaast is er een grote vraag in Japan naar dramatische televisie en boeken.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.