Er bestaat een duidelijk verband tussen aminozuren en afvallen. Er wordt dan ook steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van specifieke aminozuren op je gewicht en afvallen. Er verschijnen bovendien steeds meer dieetsupplementen en pillen met aminozuren op de markt. Het is echter niet onwaarschijnlijk dat je eigenlijk geen idee hebt wat aminozuren zijn, laat staan hoe ze afvallen beïnvloeden. Daarom hierbij meer informatie over aminozuren, afvallen en afslankpillen met aminozuren.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn bouwstoffen die je lichaam nodig heeft voor allerlei processen. Zo spelen aminozuren o.a. een rol bij spieropbouw, spieronderhoud, de stofwisseling en vetverbranding. Er zijn een heleboel verschillende aminozuren. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen aminozuren die je lichaam zelf kan maken (= niet-essentiële aminozuren) en aminozuren die je lichaam juist niet zelf kan maken (= essentiële aminozuren). Essentiële aminozuren verdienen speciale aandacht, want dit zijn aminozuren die enerzijds onmisbaar zijn voor het lichaam, maar anderszijds niet “automatisch” aangemaakt kunnen worden. Je lichaam dient deze aminozuren dus in de vorm van voeding, supplementen, poeders en/of pillen binnen te krijgen.

De aminozuren die een rol spelen bij afvallen

Aangezien we ons in dit artikel specifiek focussen op de rol die aminozuren spelen bij gewichtsverlies, vind je hieronder een lijstje met de belangrijkste aminozuren op dit gebied:

 • Carnitine
 • Tryptofaan
 • Tyrosine
 • Fenylalanine

Bovenstaande aminozuren activeren bepaalde lichamelijke processen die van invloed zijn op je gewicht en dus op afvallen. Zo reguleren deze aminozuren (ofwel stoffen die door deze aminozuren worden geproduceerd) o.a. je hongergevoel, je voldaanheidsseintje en je behoefte aan eten. Het aminozuur fenylalanine helpt je lichaam bijvoorbeeld om op je ideale gewicht te blijven, terwijl carnitine je metabolisme stimuleert en zodoende de opslag van energie in de vorm van vet tegengaat. Dit zijn overigens slechts enkele voorbeelden, dus het is veilig om te stellen dat al deze aminozuren een enorme invloed hebben op afvallen en je lichaamsgewicht. Het is dus niet gek dat afvallen met aminozuren steeds populairder wordt.

Hoe je kunt afvallen met aminozuren

Als je wilt afvallen met aminozuren, dan dien je de juiste aminozuren in de juiste hoeveelheden te nuttigen. Je hebt een aantal mogelijkheden om (meer) aminozuren binnen te krijgen. De meest voor de hand liggende optie is het eten van voeding met aminozuren. Wil je het rigoureuzer aanpakken, dan kun je supplementen met aminozuren slikken. Tot slot kun je naar een specialist op het gebied van aminozuren gaan om specifiek advies in te winnen over afvallen met aminozuren.

Voeding met aminozuren

De eenvoudigste manier van gewichtsverlies stimuleren met aminozuren, is het eten van de juiste aminozuren. Met name dierlijke en plantaardige eiwitten zijn rijk aan aminozuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlees, vis, noten, pitten, zaden, tofu, bonen, en melkproducten (melk, kaas, yoghurt, kwark etc.).

Supplementen, pillen & poeders met aminozuren

Om meer van de specifieke aminozuren die een rol spelen bij afvallen binnen te krijgen, is het mogelijk om supplementen met deze aminozuren in te nemen. Zo zijn er tal van dieetshakes, poeders, pillen en capsules met aminozuren op de markt. Let in dit geval op de exacte aminozuren die het product bevat, evenals op de hoeveelheid van het desbetreffende aminozuur. Houd er bovendien rekening mee dat afvallen met behulp van aminozuur enkel effectief zal zijn als je het combineert met de juiste voeding en voldoende lichaamsbeweging. Aminozuren zijn dus geen wondermiddel waardoor het vet spontaan van je heupen verdwijnt.

Ervaring met aminozuur & afvallen?

Ik ben erg benieuwd of er mensen zijn die reeds ervaring hebben met gewichtsverlies door het gebruik van aminozuren. Hoe heb jij het precies aangepakt, welke supplementen heb jij gebruikt en wat was het resultaat? Alle tips en ervaringen zijn welkom. Mocht je vragen hebben over afvallen met aminozuren, laat dan ook gerust een reactie achter hieronder!

25 Reacties

 1. Hoi mensen. Ik gebruik al lang tyrosine voor de witte vlekken op mn huid ,daar zat geen pigment meer. De dosering wat opgehoogd n paar weken terug , en nu merk ik dat naast de egale huid(witte plekken zijn zo goed als weg) de zin om te eten ook ver te zoeken is. Vitiligo wordt in de alternatieve geneeskunde bestreden met L-tyrosine. En nog vanalles . Maar dat kun je lezen op Wikipedia. Super !

 2. Hoi, Ik wil graag buikvet kwijt, billen, benen weer mooi, wat raden jullie me aan om te gebruiken qua aminozuren vooral in welke hoeveelheid. Stressverlagend en stemming bevorderen en energie leveren is ook heel fijn… Ik zie door de bomen t bos niet meer en weet al helemaal niet wat ik in welke hoeveelheid moet gebruiken. Mvg, Joyce

 3. Bedankt voor dit artikel. Zelf gebruik ik BCAA’s als aminozuren voor mijn work-out. Moet zeggen dat dit uitstekend bevalt! De rest probeer ik zoveel mogelijk uit eiwitrijk voedsel te halen!

 4. Ik ben ook begonnen na het lezen en horen van alle ervaringen aangaande aminozuren en afvallen. Alleen de keuze vond ik wel moeilijk, wat is er veel te koop en hoe weet ik wat goed is? Alleen dat al was een heel traject, maar goed ik ben gegaan voor AminoSlank van TimFit nadat ik een goed gesprek met een consulent heb gehad die dit o.a. verkoopt. Ook daar mensen gesproken die het ook hadden gevolgd en zeer enthousiast waren. Mooie start dus… De eerste dagen vond ik het wel wennen, maar al met al zat ik er snel in, en inderdaad geen hongergevoel, afvallen echt op mijn buik, benen en billen (yesss, dit was ook de bedoeling) en ik bruis van de energie. Ik ben nu al na 3 weken 9 kilo kwijt in vet maar ga toch nog voor een 2e kuur, het bevalt zo ontzettend goed dat ik nu ook door wil gaan, strak oud en nieuw in, hoe geweldig is dat! Moet er ook wel bij zeggen dat ik heel enthousiast ben begeleid door Brenda uit Almere, top! En goede tips die je af en toe gaf, super! Zal al mijn vrienden naar jou door sturen, want dat is nu al gebeurd nadat ze mij 3 weken later hebben gezien haha 9 kilo lichter, hoe gaaf is dat!

  • Hoi Liesbeth, Ben je die 9 kilo in 3 weken afgevallen door middel van een dieet?

  • Geachte mevrouw, Zou u mij het adres van Brenda de consulent in Almere kunnen verstrekken. Bij voorbaat dank, Charetti

 5. In de info die ik gelezen heb over het afvallen met aminozuren staat dat de stofwisseling van het lichaam wel goed moet functioneren. Echter gebruik ik Thyrax 0,162 mg per dag en krijg ik vit. B12 gespoten omdat dit niet uit de voeding wordt opgenomen. Zou het voor mij zinvol zijn om dan te starten met de aminozuren? Heeft iemand hier ervaring mee? En welke supplementen?

 6. Ik ben op zoek naar een aminozuur waar Argine, Lysinne, Phensylaline in zit, wie kan mij helpen hiermee?

  • Precision Engineered Arginine & Ornithine & Lysine, het bevat L-Arginine Hydrochloride, L-Ornithine Hydrochloride en L-Lysine Hydrochloride.

  • Ik val af met aminozuren van het merk BCAA, kan je googelen op het net. Bovendien loop ik elke dag een uur hard, ben 1 pond per dag afgevallen. Succes, Walter

 7. Goede ervaringen met aminozuren: minder spierpijn, sneller herstel en inderdaad de hele dag geen honger. Proppen dus, wat de cut-fase een stuk minder aangenaam maakt. Al met al goed vol te houden, maar af en toe een off-day op een maand cutten. Ben nu meer dan 22 cm omvang kwijt en heb voor het eerst geen schaamte meer of onzeker gevoel. Het draagt zeker bij aan mijn zelfvertrouwen omdat ik nu een mooi en strak figuur heb. Hoe ver je jezelf droog wilt trainen ligt geheel aan jezelf, ik ben nu bezig voor fitnessmodel en met behulp van de supplementen schiet het kei goed op! Zeker aan te raden dus… Een mooie 4-pack al! ♡ Maaaar vooral voor de dames dan: krachtsport doen en spieren kweken! Rondjes rennen, tja… dan kun je lang rennen. 750 kcal minder eten dan je behoefte, clean eten en 3x per week toch echt 2 uur knallen in de sportschool. En voldoende eiwitjes! ;) En geen slechte koolhydraten/carbs. Ik had altijd een hekel aan gym en zo, maar geloof me, je gaat het vanzelf geweldig vinden! Zeker zodra de resultaten zichtbaar worden. Doorbijten dus! Beter de spijt van het discipline houden dan de spijt van het aankomen! Ik heb mijn leven omgegooid, nooit meer dik zijn.

  • Beste Iris, Hoe gaat het er nu mee? Welk aminosupplement gebruik jij?

 8. Ik heb de capsules van AminoSlank van TimFit gebruikt. En inderdaad geen hongergevoel! Ben goed afgevallen. In deze capsules zitten o.a. de volgende aminozuren: L-Phenylalanine, L-Arginine, L-Ornithine HCl, L-Lysine HCl, L-Citrulline & L-Glutamine.

 9. Hoi, Volgens mij is het zo dat het aminozuur Phenylalanine eetlustremmend is en de aminozuren Arginine en Lysine van invloed zijn op de vetverbranding. Gr. Sandra

 10. Goed verhaal over aminozuren. Ook bij het 10 daagse sportvastenprogramma wordt er gebruik gemaakt van het aminozurensupplementen. Prima ondersteuning voor de spieren en voor de switch van suiker- naar vetverbranding.

 11. Ik ben nu 6 weken bezig met afvallen en ben al 10 kilo kwijt. Ik gebruik ook aminozuren en dat zijn die van DocSlim Clinics. Ik ben hier zeer tevreden over, ik slik ook nog multivitaminen erbij. Als ik vroeger een dieet volgde dan had ik altijd last van haaruitval, en nu helemaal niks meer. Ik voel me niet moe en heb ook geen hongergevoel. Ik ben er nog lang niet, maar het gaat super goed en de aminozuren die zijn echt SUPER! Veel succes allemaal.

  • Ik ben nu bijna 5 weken aan het afvallen met de Amino Capsules van Docslim Clinics, al 4,5 kg lichter, echt super! En wat ik belangrijk vind is dat het op de plek gebeurt waar ik het ook weg wil hebben. Bovendien geen hongergevoel, geen behoefte aan zoetigheid en ik krijg weer een mooi figuur. Voel me fit en gezond en ik heb er nog niet eens bij gesport. Al met al op een gezonde verantwoorde manier afvallen en er ook een gezonde leefstijl aan overgehouden. Ik kan het iedereen aanraden.

 12. Ik ben sinds kort ook aan het proberen met aminozuren. Wel vreemd, maar na 2 weken had ik al het idee afgevallen te zijn. ik gebruik amino 1500 (schijnbaar de hoogste dosering te verkrijgen op de markt). Ik houd jullie op de hoogte.

  • Perfectbody

   Zoals hierboven ook al staat beschreven, spelen aminozuren een rol bij het afvallen. Zeker wanneer je een dergelijke dosering gebruikt, kan het inderdaad zo zijn dat je al snel het idee hebt dat je bent afgevallen.

 13. hallo allemaal,
  Ik gebruik al een tijd aminozuren in de vorm van voeding supplementen in combinatie met het eten van voedingswaren rijk aan aminozuren(o.a kip of kalkoenfilet, wit vis en kwark). Mijn dieet bestaat uitsluitend uit eiwitten groenten en fruit, dit is tijdelijk voldoende omdat ik de benodigde koolhydraten en vitaminen uit de groenten en fruit haal. Dit vind ik een ideaal dieet voor mij ben geen voorstander van die extreme eenzijdige dieten zoals het dukan en athkins dieet. Door deze dieten voel ik me energieloos en misselijk en word depressief door die eenzijdigheid. Ik ben o bezig ben met afvallen, ben 20 kilo aangekomen en wil graag weer lekker in mijn bikini lopen zonder dat ik me voor mijn lichaam hoef te schamen. Ik ben inmiddels in 2 en 1/2 maand 12 kilo afgevallen van 75kg ben ik nu 63 kg(nog 8 kilo te gaan!). Dit heb ik gedaan door mijn calorieinname te beperken in combinatie met gemiddeld 90 min lichaamsbeweging per dag. Ik heb het gevoel dat aminozuren helpen bij het afvallen en zorgen er ook voor dat ik spiermassa opbouw en dus voornamelijk vet en geen spierweefsel verlies. De resultaten zijn te zien omdat ik behalve het verlies van massa, ik ook veel strakker in mijn vel zit.
  Ik raad aan iedereen aan om ze te gebruiken als je op een mooie manier wilt afvallen.

  • Hallo Sofje, Mag ik vragen welke aminozuren je gebruikt, er is zoveel op de markt?
   Groet, Henriette

  • Mag ik weten om welke aminozuren het gaat? Ik zie door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod.
   Gr. Marij

  • Welke aminozuur supplementen moet ik aanschaffen, welke heeft Sofje gebruikt?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.