Met bosvruchten worden meestal kleine vruchten bedoeld die van oorsprong in of nabij het bos groeien. De bekendste voorbeelden hiervan zijn bosbessen, bramen en frambozen. Tegenwoordig worden deze vruchten geteeld en hebben ze negen van de tien keer niks met het bos van doen. Bosvruchten zijn desalniettemin erg gezond. Hieronder vind je 6 redenen om regelmatig bosvruchten te eten…

1. Blauwe bessen bevorderen je zicht

Blauwe bessen zijn familie van wilde bosbessen. Blauwe bessen (blueberries) zijn echter veel groter en zoeter. Blauwe bessen verbeteren het gezichtsvermogen bij (over)vermoeidheid en nachtblindheid.

2. Bramen beschermen tegen infecties

In de Griekse Oudheid kende men al geneeskrachtige eigenschappen toe aan de bladeren en donkerblauw tot paarszwarte vruchten van de bramenstruik. Bramen bevatten veel vitamines, mineralen, spoorelementen en antioxidanten en beschermen zodoende tegen infectieziekten.

3. Frambozen bevorderen de stofwisseling

Roze zomerframbozen, rode herfstframbozen en gele herfstframbozen hebben ieder hun eigen uitgesproken smaak. Frambozensap wekt de eetlust op en bevordert de spijsvertering en stofwisseling.

4. Blauwe bessen beschermen tegen kanker

Blauwe bessen hebben een gunstige uitwerking op het maag-darmstelsel. Het hoge gehalte aan antioxidanten in bosbessen zou zelfs bepaalde vormen van kanker helpen voorkomen.

5. Bramen gaan diarree tegen

Bramen vormden vroeger een belangrijke voedselbron omdat ze vrijwel op elke grondsoort groeien. Bramensap bevordert de spijsvertering. De stof tannine in bramen heeft bovendien een stoppende werking bij diarree.

6. Frambozen bevorderen de algehele gezondheid

Frambozen bevatten veel antioxidanten, vitamine C, anthocyanines en ellagitannines. Vooral ellagitannines zijn zeldzaam en hebben velerlei bevorderende effecten op de algehele gezondheid. Tot slot bevatten frambozen veel voedingsvezels, welke het maag-darmstelsel gezond houden. (bron)

Wat vind jij van bosvruchten zoals bramen, frambozen, aardbeien en bosbessen? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

  1. Marga vd Watering Reageer

    Beste medewerker(s) Gezondr, Hierboven omschrijven jullie het belang van de Bos- vruchten, 1 t/m 6 ik ben op zoek naar een voedingssupplement met deze 6 ingrediënten en liefst nog met Granaat appel, en acaibes. Hebben jullie dat of zoiets?! Graag hoor ik van u, vriendelijke groet, Marga

    • Beste Marga, Wij verkopen niets op Gezondr, dus ook geen voedingssupplementen.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.