Wil je gezond blijven en jezelf beschermen tegen ongewenste ziektemakers? Dan is een sterke weerstand cruciaal. Gelukkig hoef je geen ingewikkelde stappen te nemen om je afweersysteem te versterken. Wij hebben 4 waardevolle tips voor je om je weerstand te boosten!

4 Tips om je weerstand te boosten

verkouden-neus-snuiten-ongezond

Je weerstand, ook bekend als je immuunsysteem of afweersysteem, is de ultieme verdedigingslinie van je lichaam tegen virussen en bacteriën. Hoe sterker je weerstand, hoe beter je lichaam in staat is om deze indringers te bestrijden. Zeg maar dag tegen griep en verkoudheid, want met deze eenvoudige tips bouw je moeiteloos een sterke afweer op!

1. Voed jezelf met krachtige voeding

Geef je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft om te stralen. Geniet van verse en gevarieerde maaltijden boordevol vitamines en mineralen. Vitamine C is hierbij een ware weerstandsheld! Voedingsmiddelen zoals paprika, kiwi, sinaasappels en bessen zitten er vol mee. Daarnaast is het belangrijk om te variëren met verschillende seizoensgroenten. Door elke dag gezond en gevarieerd te eten, blijft je weerstand op topniveau.

2. Ontspan en verlicht stress

Stress en slaaptekort hebben een enorme impact op je immuunsysteem. Na een stressvolle periode ben je vatbaarder voor griep en verkoudheid. Geef jezelf daarom voldoende rust en pak de oorzaken van stress aan. Doe aan yoga, meditatie of mindfulness. Laat je spanning los en geef je weerstand de ruimte om te schitteren!

3. Hygiëne is van groot belang

Deurkrukken, lichtschakelaars, vaatdoekjes en toiletten zijn broedplaatsen van virussen en bacteriën. Houd ze daarom extra schoon en was regelmatig je handen. Gebruik effectieve handzeep en droog je handen grondig af, bij voorkeur met een papieren doekje. En als er geen water en zeep in de buurt zijn, kun je altijd vertrouwen op desinfecterende handgel. Wees alert op hygiëne en bescherm jezelf tegen ongewenste indringers.

4. Ondersteun je lichaam met supplementen

welke-voedingssupplementen-werken-echt

Volg je al onze tips en wil je je lichaam een extra boost geven? Dan kunnen voedingssupplementen een waardevolle aanvulling zijn. Denk aan essentiële vitaminen en mineralen, maar ook andere supplementen die je gezondheid ondersteunen. Ben je al bekend met paddenstoel supplementen, zoals chaga? Deze paddenstoel staat bekend om zijn antivirale eigenschappen* en het vermogen om je immuunsysteem te ondersteunen*. Al eeuwenlang wordt chaga gewaardeerd in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en nu wordt het ook in Nederland steeds populairder.

Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat een gezonde en uitgebalanceerde voeding de basis vormt van een gezonde levensstijl. Voedingssupplementen zijn geen vervanging hiervoor. Als je gezondheidsproblemen hebt of medicatie gebruikt, is het altijd raadzaam om eerst een huisarts te raadplegen voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.