Candybars & afslanken: de beste & slechtste snoeprepen!

Snoeprepen behoren tot de ongezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Ze bestaan veelal uit fabrieksmatig vervaardigde chocolade en karamel en zodoende uit geraffineerde suikers en verzadigde (trans)vetten. Ook aan eventuele pinda’s, noten, nougat, wafeltjes en kokos wordt suiker en vet toegevoegd om de snoepreep nóg “lekkerder” te maken. Zodoende levert de gemiddelde candybar extreem veel calorieën.

In dit artikel vind je een lijst met de ongezondste en de minst ongezonde snoeprepen…

Candybars in een dieet

Kort door de bocht zijn alle candybars onwijs ongezond. Ze leveren veel suikers, vetten en calorieën en weinig tot geen nuttige voedingsstoffen die je niet toch al uit véél gezondere voedingsmiddelen haalt. Als je niet van snoeprepen houdt, moet je ze dus ook vooral NIET eten.

Als je overwegend gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd eet, dan mag je jezelf af en toe op je favoriete lekkernij trakteren. Dus als jij verzot bent op candybars, dan moet je je bij tijd en wijle een snoepreepje kunnen permitteren.

Voedingswaarde snoeprepen

Waarschijnlijk leg jij je candybar niet op een weegschaal om er 50 gram van af te wegen en op te eten. De meesten eten logischerwijs de inhoud van één verpakking op. Daarom is ervoor gekozen om allereerst te meten hoeveel calorieën er in een enkele stuk van populaire snoeprepen zitten. (bron)

Toch is het ook niet helemaal eerlijk om een Bros van 24 gram te vergelijken met een Twix van 58 gram. Een zware Twix zal immers beter vullen dan een lichte Bros, waardoor je sneller geneigd bent om 2 Brossen te eten. Daarom zijn de snoeprepen ook per 50 gram product vergeleken…

Kcal. per stuk
Gewicht
Kcal per 50 gram
Vet per stuk
Snickers 288 57 gram 253 16 gram
Twix 286 58 gram 246 14 gram
Bounty Puur 268 57 gram 236 14 gram
Bounty Melk 266 57 gram 234 14 gram
KitKat Chunky White 264 50 gram 265 15 gram
KitKat Chunky 260 51 gram 256 14 gram
Milky Way 232 52 gram 224 8 gram
Mars 230 51 gram 226 9 gram
KitKat Original 228 45 gram 254 12 gram
Lion 226 45 gram 252 11 gram
Nuts 204 42 gram 243 10 gram
Mars Delight 198 36 gram 274 12 gram
Bros 130 24 gram 271 8 gram

Conclusie

Snickers en Twix leveren de meeste calorieën, op de voet gevolgd door Bounty en KitKat Chunky. Opmerkelijk is dat velen Mars zien als de ultieme dieetverpester en Milky Way als “luchtig”. Toch is een Mars vrijwel identiek aan een Milky Way.

Al met al is er niet zoveel verschil te bemerken qua calorieën en vetten. Over het algemeen kun je stellen: hoe lichter de verpakking, des te voordeliger. Dat is meteen de reden waarom de luchtige Bros het “beste” uit de test komt.

Eet jij weleens een snoepreep? Laat hieronder weten welke je eet en waarom!

7 reacties op “Candybars & afslanken: de beste & slechtste snoeprepen!

 1. Lidy ·

  Sinds ik hormoonpillen slik tegen overgangsklachten kan ik niet van de Snickers afblijven. :-( Atkins repen zijn ook lekker maar ik word er winderig van dus 1 per dag is het maximum.

  Reageer
 2. Paul ·

  Laatst Twix gekocht en het gewicht is nu maar 50 gram in plaats van 58 gram. En ik maar denken dat enkel de UK door hun BREXIT werd getroffen door kleinere repen maar wel voor de oude prijs.

  Reageer
 3. sasha ·

  ik snoep niet en ik neem atkins reep als ontbijt lunch en avond eten kom ik dan ong op 600 per dag ckal!!! en al die gwne snoeprepe n zijn gwn fuccking ongezonndddd!!!!NIET NEMEN DUS ALS JE WIL AFVALLEN!!!

  Reageer
  • Sabine ·

   Slechts 600 kcal eten op een dag, dát is pas ongezond!

 4. lee ·

  als ik een reep neem is het koolhydraat-arm max 1.5 a 2 koolhydraten(suikers) per reep
  de calorieën zitten dan rond 150 a 170 afhankelijk v d smaak/soort reep ,
  ik kijk eerst naar de koolhydraten en dan pas naar de calorieën in voeding en-of snoep ,

  Reageer
 5. Anne ·

  Van dat spul neem ik allang niks meer…als ik een snoep momentje heb neem ik een muesli reep van een goedkope supermarkt..die maar 125 a 130 kcal per stuk bevat… das nog te overzien en… er zitten tenminste nog wat vezeltjes in. Er zijn hele lekkere met een heel klein dun chocolade laagje omheen … net een echte reep zoals in de voorbeelden opgenoemd van het lijstje… maar veeeeel minder calorie rijk. Groetjes en succes allemaal, Anne.

  Reageer
 6. Myriam ·

  als ik snoep, neem ik koekjes van Weight Watchers (veel keuzes en echt wel lekker) en/of stukje zwarte chocolade

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.